reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2014

Dostałam sihnybox! Pierwsze wrażenie - wow bardzo ładnie zapakowane, kolejne wrażenie - o fuck coś się wylało!:szok: Olejek do masażu i kąpieli miał źle dokręcony korek:baffled: wszystko wypaćkane na tłusto.. Napisałam na ich fanpage'u, poradzili, żebym napisała maila, mają mi do kolejnego pudełka dołożyć ten olejek jeszcze raz - całkiem fajne rozwiązanie problemu:tak: W pudełku trzy saszetki z maseczkami błotnymi - każda inna, olejek do masażu i kąpieli - pachnie bardzo ładnie, cały wielki krem CC Bielendy, tusz (też normalne opakowanie pełnowymiarowe) do rzęs joko, spray nadający objętość goldwella (bardzo lubię ich kosmetyki) też wcale nie taki mały. Oprócz tego w środku są ulotki ze zniżkami do różnych sklepów. Jak za 49zł to super zestaw! Olejek pewnie wypróbuję na brzuch:tak: Tusz do rzęs akurat mi się kończy, kremu cc nigdy nie próbowałam, ale wydaje się fajny. Goldwella tez pewnie zużyję, bo jak pisałam lubię ich kosmetyki. Jak dla mnie super:tak:

Ka.wo trzymam kciuki za usg.

reklama
Jagodka jak jest mozliwosc trzeba spac:)))))potem moze byc roznie.....
fajnei ze pudełko przypadło do gustu:)

Agulam - pytałaś skąd jestem, mieszkam pod W-wą, więc do Łodzi jakieś 1,5 h mam, nie daleko :-)

Zapomniałam wam napisać wcześniej, że kiedyś słyszałam, że trzydniówkę mogą dzieciaki przechodzić więcej niż raz, tak a propos chorób dziecięcych :baffled:

P.S. O 19. mam usg połówkowe, więc bardzo liczę na wasze kciuki :-D
aaa myslałam ze z okolic łodzi moze,chyba malo tu Łodzianek i okolicznych dziewczyn:confused:
zawsze myslałam ze 3dniowka to jednorazowa choroba,ciekawosc,hm
&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

------------------------------------------------------------------------------------------------------------
polezalam ,kawke wypiłam ale kiepsko sie czuje ,cos w głowie mi sie kreci
confused.gif.pagespeed.ce.czZnOsaR0l.gif
moze jak sie za cos wezme to mi przejdzie....

ale sie ciesze ,w tyg stolarz mi umebluje garderobe,bede robiła wiosenne porzadki
biggrin.gif.pagespeed.ce.jYY3-3XSUx.gif

Ja podobnie jak Pola mocno przerzuciłam się na telefon, choć niespecjalnie to lubię. Ale w domu brakuje mi nieraz czasu żeby do komputera przysiąść i w tak zwanym międzyczasie ogarniam różne sprawy przez telefon.

Szkoda, że u nas w okolicy nie ma takich targów dziecięcych albo pokrewnych. A może po prostu źle szukam?

A dzisiaj na 19 idziemy na pierwsze zajęcia SN. Ciekawe jak będzie. Na NFZ, planowo 10 spotkań, wśród nich spotkanie z rehabilitantem, wizyta na oddziale położniczym i spotkanie z dietetykiem. Poza tym ćwiczenia dla ciężarnych i ćwiczenia na piłce do porodu. Aż się boję.

Haust
– ja mam tak samo, marchewka zadomowiła się w mojej diecie. Do pracy biorę „chipsy” marchewkowe, czyli marchew świeżą w talarkach :p M. się śmieje, że dziecko będzie rude.

Trzymam kciuki ka.wo za USG :)

Jagódka namówiłaś mnie i w sobotę też zamówiłam sobie shiny boxa :-). Prawdopodobnie jutro będzie. Tylko, że ja wzięłam ten archiwalny - zobaczymy czy mi się spodoba.

Też słyszałam, że 3-dniówka może występować kilka razy.

Ka.wo trzymam kciuki za usg.

U nas też prześwietna pogoda, już się "wybiegałam" z Synkiem, teraz odpoczywamy. On w łóżku padł w minutę, a ja z kawką i czekoladką w ręce ;-). Jutro wybieram się na glukozę i mam obawy, bo ostatnio jak zaraz po wstaniu nie zjem śniadania to jest mi niedobrze i strasznie źle się czuję, więc jutro może być ciężko.

co do okien to ja z 1,5 tygodnia temu poprzecierałam tylko szyby, bo już normalnie jak przez mgłę widziałam, a takie porządniejsze mycie za miesiąc zrobią mi siostry ;-)

aha, Jagódka, dobrze pamiętam, że Ty bierzesz luteine dopochwowo? Bo mam pytanko.

Hej :-)
ka.wo trzymam kciuki :tak:

małgorzatkar jak zdrówko? Lepiej coś? Mam nadzieję, że choć trochę przeszło :blink: I wszystkiego najlepszego dla Olci :-)

s.michalina a u mnie dziś zupa marchewkowa na obiad :-)

Wczoraj byliśmy u mojej siostry. Dała nam 3 kartony i 2 wory próżniowe ubranek dla dziewczynki :-) Mam nadzieję, że mojemu dzieciątku już płeć się nie zmieni, bo zakochałam się w tych ciuszkach :-D Tylko teraz problem - gdzie to wszystko upchnąć? :-) Bo razem z moimi uni ciuszkami "trochę" tego jest :-D

W minionym tygodniu zapisałam się do mnóstwa grup na facebooku z ciuszkami, zabawkami i jakimiś tam bazarkami. W sumie to zrobiłam to z myślą o jakiś ciuchach dla Mateusza, ale tam pojawiają się z reguły takie dla maluchów :tak: A takich rzeczy to już nie potrzebuję:tak: Chyba :-D

Mój Mati od jakiegoś czasu przejawia oznaki buntu odnośnie jazdy na rowerku i zupełnie nie wiem dlaczego?!?! Kurcze wymęczył mnie dziś, bo dość daleko zajechał, ale powrót do domu to było albo pchanie go, albo ciągnięcie za kierownicę :crazy: Plecy boooolą i chyba kawkę sobie zrobię :tak:

Witam
Impreza sie udała, ale po całym dniu umieralam...tak mnie rwa dopadła, ze ruszyć sie nie mogłam. Dziś właśnie odwiozlam siostrę i jej chłopa na autobus i czekam ze spiaca Ola w samochodzie bo o 15.40 mam laryngologa.

Ola dziekuje za życzenia :)

Dziś mamy bunt rozmiar xxxxxxl chyba z powodu przemeczenia.... Dlatego jak mi padła w aucie wolalam ta godzinę posterczec na parkingu niż jechać do domu, rozbudzac ja i za 40 min znów do auta...

Ucho nadal zatkane i pobolewa lekko, zobaczymy co powie lekarz. Przez to zatkanie prawie nie slysze na jedna stronę i ciężko mi sie przez to samochod prowadzi.... Jak typowa blondi jeżdżę ostatnio....

A dziś mi stół przywioza...Ehhhh .... Dobrze mieć dobrych sąsiadów ratujących stołem i krzesłami :)

Ka.wo trzymam kciuki o 19!

Sokoja - trzymam kciuki za glukoze... Wiem co czujesz. Nachetniej poszlabym z Toba i potrzymala Cie za raczke :p -------- Haust - tez mam grupy na fejsie i obawiam sie, ze to wciaga :/ kupilam hurtowo ubranka dla Adaska i mam wrazenie, ze jak urodzi sie wiekszy to bardzo malo ubranek sie przyda. Mam kupione same malenstwa... Jak widze cos na 68 korci mnie, aby kupic, ale hamuje sie, bo powinnam najpierw zrobic porzadek z tym co mam. Musze zminimalizowac ilosc swoich ubran lub przelozyc je tak, abysmy sie we trojke pomiescili. Narazie leze wiec nie wiem nawet jak mi pojdzie :/ ------ termomentr pokazuje mi 18 stopni. Ciekawe czy to juz wiosna... Milego popoludnia

Dzien dobry,

Haust, jak wygladaja te grupy na fb? Trzeba sie do nich zapisać i wtedy mozna kupowac? Czy to sa tajne grupy tzn ze nikt ze znajomych nie bedzie widział co od kogo kupuje? Moja wiedza fejsbukowa jest mono ograniczona z racji takiej ze nie lubię tego tworu.

Malgorzatkar, super ze impreza udana. Mam nadzieje ze w końcu odzyskasz sprawne ucho i ze nic juz cie nie bedzie męczyć.

Ja wyszłam na słoneczko i usiadłam na ławce. Mam czarne spodnie i czarny płaszcz i chyba nie musze pisac jak mi grzeje.... Ale jest cudownie. Czekałam na taka pogodę całe dwie pory roku. Dzis mamy ok 16 stopni ale jutro ma byc chłodniej.

reklama
Sokoja, odkąd urodziłam Ole nie przyznaje sie ze ja też , hihi. A rodzinka mi wczoraj torta ze swieczkami przywiozla i kazali dmuchać....

U nas też koło 16 st

Do góry