reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2014

Leże! I tak mi dobrze, nic nie boli i jak ktoś zakłóci ten błogi stan to udusze!! ;-) i nie będę mieć wyrzutów sumienia hehe

Ja nie ruszyłam jeszcze ubranek choć ponoć mam mieć drugą córkę. Chcę się upewnić by nie było niespodzianek że nagle dziewczynka okaże się chlopcem :-) mąż by się wkurzył bo już się zaczął przyzwyczajać do myśli że same baby będzie mieć w domu ;-) oczywiście tak się śmiejemy bo wiadomo byle zdrowe i oby dobrze wszystko się potoczyło.

Moją córkę coś rozkłada, miała gorączkę 38,3 i nic poza tym. Nie mam pojęcia co to może być. Nie szczepiłam wczoraj na bilansie, nie chodzi do przedszkola. Gdyby chociaż katar, nie wiem co. Ale tu tylko gorączka. Może ząbki bo 5-tki idą. Tyle że nigdy nie miała przy ząbkowaniu takiego stanu. Macie jakiś pomysł?

reklama
lui, zdecydowanie większa frajda ubierac dziewczynkę ale też patrząc z perspektywy duzo drożej to wychodzi. Wiem cos o tym :-D ale jaka frajda!

Katka, zdrówka dla córeczki!

Cześć i czołem! :)
Jęczybuła śpi, można chwilę odetchnąć w ciszy i rachunki popłacić.

Jagódka- to faktycznie ubranek masz chyba dość, będzie z Adasia przystojniak :)

Pola - uważajcie na siebie, powoli, z odpoczynkiem do celu :)

Kto pisał, ze ubraniowe zakupy dla dziewczynek cieszą bardziej??? Trafne spostrzeżenie. Piękne to wszystko, i przynajmniej kolory nie są takie szaro-bure jak chłopięce. Rzadko można spotkać coś fajnego, żywego dla chłopaka w rozsądnej cenie :)

Jutro rano wizyta, ale taka bez usg więc na spokojnie, a popołudniu wyjazd w góry, na 3 dni, ciekawe czy wi-fi będzie :p
Ig nacieszy się zwierzakami, pospacerujemy, na Babią chyba jednak już nie dam rady wejść...
Aaaaa no i wycofali ryczałt na mleko dla Igora, wprawdzie jest na 30% teraz ale to ponad trzy razy drożej niż wcześniej. Dobrze, że inhalacje zostały nam w starej cenie bo bym chyba musiała zostawiać w aptece kilkaset zło na miesiąc..

Doti niestety "pudło" bo miała 3-dniowke w wakacje, trwała tydzień, wyskoczyła wysypka i skończyła się choroba.

Dałam jej ibufen to gorączka spadła no i spokojnie poszła spać. Pewnie w nocy się obudzi.

Dziewczyny czy wy uważacie na to, na którym boku śpicie albo by nie spać płasko na plecach?

Aaaa! Właśnie przez przypadek nauczyłam się edytować wpisy na forum, pisząc z komórki :-D

Ostatnia edycja:
emyly w jakim wieku jest Twój synek?

Katka ja jeszcze nie uważam :)

To jak nie 3dniówka, nie ma kataru, to albo gardło, albo zęby

Katka - też mi przyszła na myśl trzydniówka ale skoro miała to raczej odpada. Następne w kolejce to faktycznie piątki.. a tym, że wcześniej nie miała objawów to się nie sugeruj. Igor praktycznie każdego zęba przechodził bardzooo ciężko, jeden ząb to było dwa tygodnie jęczenia, płaczów, spuchniętej buzi i ogólnego mega rozdrażnienia a dwie ostatnie piątki pojawiły sie bezobjawowo. Spokojnej nocy w takim razie.
Nie, niestety nie uważam na te boki, zdarza mi się obudzić na brzuchu

Doti - w styczniu skończył dwa lata.

Katka staram się na lewym, ale co ja poradzę, ze mi lepiej na prawym:-p Cała noc się wiercę i bywają noce kiedy budzę się co chwila i za każdym razem w innej pozycji. Co do gorączki to tfu tfu, ale jeszcze może się coś rozwinąć...
Emyly on i w worku po ziemniakach będzie przystojny:laugh2: Powiem nieskromnie, że córkę mamy bardzo ładną:rofl2:

reklama
Na pewno przez noc coś się wykluje albo wyzdrowieje. Nic nie wymyśle. Tak mi jej szkoda jak się męczy. Na razie jednak jest ok.

Emyly ja to bym już nigdzie nie wlazła ;-) zazdroszczę wyjazdu, dawno nigdzie nie byłam. Ale za to jutro ognisko będzie :p mam nadzieję że pogoda nie zrobi psikusa bo od kilku dni już trąbie o tym ognisku :-D i ślinka cieknie na samą myśl... Jakie mleko podajesz???

Do góry