reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2014

Z mieszkaniem ja mam problem w druga stronę bo mieszkam w kamienicy i na zewnątrz 30 stopni a w domu chłodno, że czasem można zmarznąć.

Sokoja ja się nie zastanawiałam nad chrzcinami ale pewnie muszę trochę ochłonąć po porodzie, przyzwyczaić ie do dziecka i sytuacji i tak myślę wrzesień pewnie:)

Nogi mi nie puchną ale cierpną mi ręce jak śpię na boku w nocy:( i zdejmuje obrączkę na noc bo jak mi ścierpnie ręka to później ciężko obrączkę na szybko zdjąć.

Dziewczyny mam pytanie o wasze piersi czy macie jakieś wypływające coś z nich ? Bo mi się ostatnio zdarza i jest to prawie bezbarwne lekko, lepkie. Mam nadzieję, że to nie jest jakiś problem i, że nie wpływa na jakiś przedwczesny poród czy to jest jakieś niepokojące?

reklama
puchną wam nogi? zauważyłam że zaczęły mi puchnąć, z Olą puchły dopiero koło 7-8 miesiąca, a teraz już? idę położyć się z poduszką pod stopami, mam nadzieję, że do rana zejdzie wszystko

Mi nie puchną, ale gin co wizyta pyta mnie o obrzęki.

Hej. Wylądowałam na l4. Lekarz powiedział że mam się oszczędzać żeby się takie zawroty i omdlenia nie powtarzaly. Także od jutra do piątku przyszłego odpoczywam. W czwartek przyszły mam wizytę to zrobimy krzywą cukrzycową.

Elifit może to i lepiej, odpoczniesz sobie trochę, może za duże tempo sobie narzuciłaś i organizm się buntuje.

Witam z rana!
Spać nie moglam pół nocy maleńka tak się kreciła myślalam ze przez brzuchol wyjdzie:) cała noc mialam koszmary.

Co do nóg to niestety nie zauważylam zeby puchły ale strasznie bolą czasem cala noc spac nie moge;/ i jeszcze nadgarstki się potrafią dołączyć;/ to jest okropne ;/

Dzieciątko zamierzam ochrzcić jak najszybciej :) to zależy od mojego księdza biskupa kiedy znajdzie czas:p

Zdrowiejcie dziewczyny jak najszybciej 3mam kciuki i za siebie tez bo mnie nie odpuszcza juz kilka dobrych tyg;/

Ewa mam nadzieję, że wreszcie Cię puści to choróbsko:tak:

Witam sie piatkowo.

Niestety nadal z łóżka. Dziś nie spałam dobrze.. Kaszlenie i katar.. Nad ranem znalazłam sposób kołdra ma głowę.. Zimne powietrze drażniło wszystko.. :/ miałam parcie aby isc do lekarza, a poczekam do poniedziałku.. Lub jak by było gorzej pojadę w weekend do lekarza.
Najważniejsze ze smerfik sie rusza, i kopie, bo sie nie martwie.

Małgorzatkar puchnąć nie puchną ale w kąpieli strasznie swędzą, masakra. Od paru dni tak mam jak biorę kąpiel..

Idź do lekarza i się nie męcz, no i zdrówka!

Nie puchna mi nogi, ale w nocy bola jak cholera.

mam to samo z nogami

Kurcze Dziewczyny może Wy macie zespół niespokojnych nóg? W ciąży to typowe, boli swędzi, przechodzi tylko jak się drapiesz, albo ruszasz nogami.. Ja miałam wrażenie, że mi się nogi pod skórą palą tka bolało.

Angelika mi też już cieknie mleko - normalka. Nic z tym nie rób, to nie jest niepokojące, po prostu mleczarnia puszcza serię próbną;-)

Ja po wczorajszym spacerze faktycznie lepiej spałam. Kupiłam centrum materna i o nich głowa mnie nie boli, także będę je brać a do pharmatonu kiedyś tam spróbuję wrócić

Hej. Dziś już lepiej się czuję. Fajnie że posiedzę w domu. Zrobię sobie domowe i ogrodowe porządki. Możliwe że po prostu organizm mi każe zwolnić.

Co do nog to też mnie bolą ale jeszcze nie puchna.
Mleko na razie nie cieknie ale to normalne jest. Angelika nie swedza cie sutki?

Nie swędzą nie bolą tylko pierwszy raz nie załapałam o co chodzi he leże na boku na łóżku a tu nagle ręka mokra i pościel i szok co to jest:)

Witam,
Siary jeszcze nie mam, ale po całym dniu biustonosz pachnie mlekiem :-)

Może to stawy bolą w nogach i nadgarstkach? Ponoć to częste w ciąży, najlepiej poradzić się lekarza.

Cześć dziewczyny
Co do bólu nóg, miałam to kilka tygodni temu, ani chodzić ani spać się nie dało. Polecam żel dla kobiet w ciąży Lioven. Mnie bardzo pomógł. Mnie co prawda nie spuchly, ale jeśli to specjalnie dla ciężarówek to myślę że na opuchliznę też może pomóc.
Od kilku dni mam problem ze snem :confused: kładę się zmęczona a brzuch tak ciągnie, że potrafię się dwie godziny przewracać. Jak już zasne to śnią mi się jakieś koszmary, ciągle się budzę, chodzę po mieszkaniu, gadam z kotem. Masakra :banghead:
Po takiej nocy wstaję bardziej zmęczona niż przed nocą. :confused:
Chyba właśnie się położę i spróbuję nadrobić, może się uda.
Mężu ma wolne maluje kuchnię chyba nie zauważy mojej nieobecności :p

Hej :-) Dziewczyny życzę Wam żeby wszelakie bóle szybko minęły:tak: mnie wczoraj prawy bok od biodra do żeber bolał, więc niewyspana jestem. ale bolał tylko jak leżałam
makota beznadziejny ten ksiądz - współczuję tej dziewczynie....
my zamierzamy chrzcić w sierpniu - chcemy zrobić za 1 zamachem urodziny Mateusza i chrzciny maleństwa. moja szwagierka uparła się na chrzciny swojego dziecka w 1 tyg. lipca - cóż najwyżej nas to ominie
aaaa ja rodziłam 3.08., ze szpitala wyszłam 6.08., a na spacer już następnego dnia. Zakładałam czapeczkę, no bo to sierpień - było ciepło, ale bez upałów. I tak się teraz zastanawiam czy w upały też mam zakładać? hmmm

cześć ;-)

elfit - odpoczywaj jak najwięcej, ja kilka dni temu też miałam zawroty, ale na szczęście mineły

malgorzatkar - mi nie puchną, ale czasem mnie bolą, mam nadzieje, że ominie mnie ta przypadłość, ale nasłuchałam się wiele o kobietach, które rodzą w wakacje, że pogoda niestety sprzyja opuchlizną :crazy:

skoja - my mamy zamiar chrzcić dopiero na przyszłą wiosnę, jak już dziecko trochę podrośnie :tak:

ewa66 - mnie też dzisiaj obudziło kręcenia malucha, trochę pospałam i myślę, że budził mnie, bo domagał się śniadania :-)

makota89- życzę szybkiego powrotu do domku :tak:

życzę Wam miłego dnia, ja się biorę za porządki, żeby w weekend mieć spokój :tak:

Hej,
Ja po wizycie u endo, wszystko ok, trochę zwiększona dawka leków i za miesiąc kontrola. Ola dzielnie zniosła podróż autobusami, ale tak sie zmeczyla, ze nie ma siły teraz na nic, ja zresztą też :)
Zimno u nas dziś strasznie...

reklama
Jeeee nareszcie weekend :):) Dzisiaj w prcay sie strasznie zmachalam:/ Siedze teraz i nie wiem czy dam rade wstac masakra jakas. Moje plecy chyba zaraz eksplodują:/

Pisalyscie o chrzcinach my wstepnie planujemy na styczen podobnie jak reszta dziewczyn z zagranicy chcemy chrzcic w PL wiec musimy wszystko zorganizowac.
CO do nóg nasczzescie jeszcze nie mam zadnych bolesci ani puchniec z nimi zwiazanych oby to mnie ominelo jak najdluzej.

Zdrówka wszystkim chorującym i z innymi dolegliwosciami:)

Do góry