reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2014

My chrzciliśmy K jak miała miesiące i było ok :)

Sokoja a nie da się nic zrobić, żeby trochę ochłodzić mieszkanie?

jest już zrobione wszystko co tylko można ;-) niestety taki urok urządzenia mieszkania bezpośrednio pod dachem. Ja się przyzwyczaiłam, bo lubię ciepełko, ale nie wiem jak taki dzieciaczek zareaguje.

reklama
Hej. Wylądowałam na l4. Lekarz powiedział że mam się oszczędzać żeby się takie zawroty i omdlenia nie powtarzaly. Także od jutra do piątku przyszłego odpoczywam. W czwartek przyszły mam wizytę to zrobimy krzywą cukrzycową.

Sergi wsunelabym takiego pąka. Dziś zjadłam dwa i pół.
Ten ksiądz to nie ksiądz i tyle w temacie.
Na spacery od razu zamierzam chodzić
Chrzcimy 15 sierpnia bo wtedy się zjezdza rodzina

Elifit oszczędzaj się i odpoczywaj ile się da przy dwulatku :) mam nadzieję, że organizm ci się szybko zregeneruje i za kilka dni zawroty głowy przejdą

przypomniałam sobie, że jutro mam endo, a oddaję auto do serwisu, bo jakaś kampania czy coś jest i coś tam sprawdzają i wyszło na to, że z Olą musimy jechać autobusem. żłobek zupełnie nie po drodze mam i tylko samochodem dojazd, więc odpada. mam nadzieję, że będzie bezproblemowa, muszę tylko przemyśleć, czy bierzemy wózek, czy nie, wolałabym nie, bo to zawsze dodatkowy balast w autobusie i potem w przychodni, ale z drugiej strony miałabym gdzie pampersa i jakieś jedzenie schować...

puchną wam nogi? zauważyłam że zaczęły mi puchnąć, z Olą puchły dopiero koło 7-8 miesiąca, a teraz już? idę położyć się z poduszką pod stopami, mam nadzieję, że do rana zejdzie wszystko

Witam sie z rana

malgorzatkarnie poki co mam spokoj nie puchna mi
elifitto masz fajnie ja zmeczona jestem juz na maksa :( odpoczywaj kochana

sokojatak bedziemy chrzcic ale nie wiem kiedy jeszcze z moim o tym nie rozmawialam ale mysle ze bedzie to od pol roczku do roku tak mniej wiecej w tym czasie

Milego dnia zycze

Mi nogi nie puchną, na szczęście bo i tak jestem przewrażliwiona na punkcie ich obwodu ;-)

Co do księdza, to u nas w parafii jest niesamowity proboszcz. Człowiek tak przychylny człowiekowi i nie ważne kim ten człowiek jest, nie da nikogo skrzywdzić. Przed ślubem poszliśmy protokół spisywać i jakoś tak wyszło, że dopiero w połowie pytań przyznaliśmy się, że mieszkamy razem. Pokręcił nosem, uśmiechnął się wesoło i powiedział, że cieszy się z naszej decyzji o ślubie. Na koniec zaczął opowiadać, że jak już będziemy małżeństwem to pojawią się problemy, spory, ciężko będzie przebywać z sobą tak często i długo... i tutaj przypomniał sobie, że już mieszkamy razem więc stwierdził z nieukrywanym rozbawieniem: "Co ja wam zresztą bede godoł, dyć wy już jak małżeństwo żyjecie, bydzie dobrze." Niestety wikary nam się nie udał i na jego kazaniach w kościele pomruki ziewania słychać ale jak mówi proboszcz to najwięksi zatwardzialcy słuchają z uwagą. Oby więcej takich księży było!

Co do chrzcin to ja sobie wymarzyłam 17.08. w rocznicę naszego ślubu. Zobaczymy :)

Ostatnia edycja:
Witam z rana!
Spać nie moglam pół nocy maleńka tak się kreciła myślalam ze przez brzuchol wyjdzie:) cała noc mialam koszmary.

Co do nóg to niestety nie zauważylam zeby puchły ale strasznie bolą czasem cala noc spac nie moge;/ i jeszcze nadgarstki się potrafią dołączyć;/ to jest okropne ;/

Dzieciątko zamierzam ochrzcić jak najszybciej :) to zależy od mojego księdza biskupa kiedy znajdzie czas:p

Zdrowiejcie dziewczyny jak najszybciej 3mam kciuki i za siebie tez bo mnie nie odpuszcza juz kilka dobrych tyg;/

Witam sie piatkowo.

Niestety nadal z łóżka. Dziś nie spałam dobrze.. Kaszlenie i katar.. Nad ranem znalazłam sposób kołdra ma głowę.. Zimne powietrze drażniło wszystko.. :/ miałam parcie aby isc do lekarza, a poczekam do poniedziałku.. Lub jak by było gorzej pojadę w weekend do lekarza.
Najważniejsze ze smerfik sie rusza, i kopie, bo sie nie martwie.

Ada przepiękną tą czapkę zrobiłas!!

Elifit kochana, z tymi zawrotami to nie dobrze. Ja np. Słyszałam ze to moze byc normalne teraz, ale dla pewności sprawdź wszystko i wtedy będziesz wiedzieć czy to jest normalne czy tez moze przyczyna Twojego samopoczucia leży gdzieś indziej.

S.Michalina rozbrajające wywody męża, ale to nawet ciekawe. :) fajnie że tak przeżywa, pewnie w niektórych momentach bardziej niż Ty co?

Sergeevna te pączki bardzo ładne, i podejrzewam że pyszne! Skusilabym się! ;)

Pola ja wczoraj zjadłam dwa.. :)

Ewa ja Ci zdrowia kobietko życzę!! Abyś mogła cieszyć sie ciaza i brzuszkiem i aby te katorgi sie skończyły u Ciebie!!

Limonka nasz smerfik też wywija.. Wczoraj mamusi kopa lub piąche zasadził koło żołądka i mamusia przez ok 40 min czuła ucisk. (Podejrzewam ze to było to).. A najśmieszniejsze było wczoraj wieczorem, tak sie naprezyl i wypręzal ze mi brzuch napinał.

Makota oj Ci księża, mogła mu kazać wyjść, i powiedzieć, że jest on osobą wierzącą, a potępia innych ludzi. A jak mu mało to niech przykład z papieża bierze. Taki ksiądz to nie człowiek to menda!
Minisia masz racje w tych czasach ciezko jest o taki związek aż do śmierci, i mam wiele w koło przypadków ze to jest gowno prawda, a przysięga w kościele to jedna ściema po latach sie okazuje.. Ale powiem Ci tak, mimo tego wszystkiego co mnie otacza, wierze, ze jest mi dane byc z moim mężem aż do śmierci, i przysięga aż do śmierci jest przysiegą której żadne znas jej nie złamie. ;)

Emyly ;) witaj no i siły Ci życzę z tym Twoim urwiskiem! :*

Sokoja pytałaś o chrzciny, tak będziemy chrzcić, ale bedzie to maj, czerwiec. Wiec smerfik bedzie miał prawie rok. :) ale chcemy chrzcic w Polsce wiec musimy to dopasować :) bo podejrzewam, że w grudniu nic nie załatwimy niestety.. Sprawy urzędowe nas czekają, jak pesel, zameldowanie, akt urodzenia..

Małgorzatkar puchnąć nie puchną ale w kąpieli strasznie swędzą, masakra. Od paru dni tak mam jak biorę kąpiel..

Nie puchna mi nogi, ale w nocy bola jak cholera.

Zycze zdrowka chorym, a Ty Elifit dobrze wypocznij.

co do warunkow mieszkaniowych - u nas tez jest goraco. Jak otworze okno, to dla mnie jest spoko, ale taka Kruszyne przewieje :/ jak pojawi sie Kruszyna, pojawi sie i rozwiazanie :)

reklama
Nie puchna mi nogi, ale w nocy bola jak cholera.

Zycze zdrowka chorym, a Ty Elifit dobrze wypocznij.

co do warunkow mieszkaniowych - u nas tez jest goraco. Jak otworze okno, to dla mnie jest spoko, ale taka Kruszyne przewieje :/ jak pojawi sie Kruszyna, pojawi sie i rozwiazanie :)

mam to samo z nogami

Do góry