reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2014

witam popołudniem :-)
julia trzymam kciuki. Już jesteś po?

u nas dziś masakra na dworze. Lód, lód, lód..... Droga do przedszkola, która zwykle zajmuje nam ok. 4-5 min., zajęła nam 20 minut! A Mati miał radochę, bo prawie cały czas się przewracał - ciekawe ile siniaków naliczę przy kąpieli :) Myślałam, że po południu będzie lepiej, ale się pomyliłam - chodniki to masakra jakaś, więc wracaliśmy środkiem jezdni (dobrze, że nasza ulica rzadko uczęszczana) i było troszeczkę lepiej.

reklama
laleczka mi tez wypada polowkowe dopiero w 22tc :baffled: i tak sie zastanawiam czy to dobrze..bo od poczatku stycznia wizyte dopiero mam zaplanowana na poczatek marca...czyli 2 miechy przerwy..dla mnie to troche za dlugo...wiec sama nie wiem czy to normalne..:confused:

no to rzeczywiście długo, mi lekarz też wyznaczył połówkowe na 22tc, ale kazał mi przyjść na samą wizytę w połowie lutego

Hej dziewczyny
Ja mam dzisiaj masakryczny dzien :/ Tzn ogolnie czuje sie dobrze ale odkad zaczelam chodzic do pracy masakrycznie bola mnie plecy zaczyna sie gdzies po godzinie pracy i tak mnie trzyma do wieczora:/ Rano jest spokoj a za chwile znowu to samo czasami same nogi sie podemna uginaja:/ Masakra jakas nie sluzy mi ta praca:/
Jutro ide na wizyte z polozna takze trzymajcie kciuki bo mam nadzieje posluchac serduszka:) i przy okazji zapytam o te plecy.

Co do reakcji rodzicow i tesciow to moi byli przeszczesliwi ale fakt ze dla jednych i drugich to pierwszy wnuk/wnuczka:)

A usg polowkowe mam 13 lutego to bedzie rowno 19 tydzien a wg usg 20 wiec teoretycznie idealnie.

Cześć dziewczynki!

Przepraszam, że tak odrazu z "grubej rury" ale powiedzie czy macie takie uczucie w pochwie jakby zaraz miało Wam "coś wypaść", uczucie takiej ciasnoty, pulsowania? Ciężko to wytłumaczyć. Nie jest to bolesne tylko taki dyskomfort czuję :/ Dzisiaj mnie tak złapało i nie wiem czy powinnam się martwić? Czy to może być coś wspólnego z moim nisko ułożonym łożyskiem? Pomóżcie proszę, Wy tak dużo wiecie :-)

ja miewam takie dziwne bóle w tych okolicach. miewałam takie przy okresie. w ciąży zdarzało się ale rzadko. właściwie już dawno nie. ale parę tygodni temu zdarzały się. nito ból, takie dziwne.

byłam teraz u lekarza w 16tc, mam przyjść za miesiąc, a potem w 22tc na usg.. wolałabym pójść raz. może pójdę w 21tc?

pisałyście o macaniu... niech tylko jakaś mniej bliska osoba spróbuje dotknąć mego brzucha!! masakra. ja nikogo nie macam. i nie życzę sobie. :)

ogladałam mieszkania do wynajęcia... ale będzie ciężko.

pozdro laski! ja się zabieram za kąpanie itd.. bo mam ochotę iść spać.

Ostatnia edycja:
Jagódka, dzięki :)

ja kurde siedzę teraz z Olą, dziś marudna była, bo od kilku dni znów nie spała w dzień i zmęczona mocno, mam nadzieję, że jutro prześpi się trochę, bo nie jestem w stanie nic zrobić...jedynie mogę was podczytać na tel, a posty piszę na kilka rat... przy kompie nie idzie usiąść... a samochodu niet, więc jeszcze kilka dni posiedzimy sobie w domu... mam nadzieję, że jutro takiego wiatru już nie będzie i pójdziemy na spacer, dziś tylko do sklepu wyskoczyłyśmy na chwilkę

Prosze coś dziś drogie Panie mało produktywne :)
Ja dalej ciągle głodna i szczerze wolałabym mieć pustki w szafce ze słodkościami ale mój maż by na to nie pozwolił i tylko kusi i ciagle coś podjadam.

ja miewam takie bóle, chyba to szyjka, ból jak dla mnie zeby opisac to jak w 1dzien @ najmocniiej krwawiłam i ból byl najwiekszy wlasnie z szyjki to taki czuje w zasadzie często. na szczęscie raz czuje raz nie, wiec sie nie martwie.
Kregosluop mi nie daje spokoju bo nie mam w pracy jak kucac tylko sie zginam i kupie chyba ten magnez jak ma pomoc czemu nie :D

Julia daj znac jak po amnio &&&

Co do reakcji rodziców to moi tesciowie maja 2 wnukow i cieszyli sie zdecydowanie bardziej niz moi rodzice majacy 1 wnuczke. Coz, moi nie sa wylewni wiec szczerze kolezanki sie bardziej ucieszyly ale nie ma co sie tym zamartwiac, oby po porodzie okazywali naszym dzieciom duzo ciepla i milosci to najwazniejsze

reklama
Fakt, watek zaczął się wolniej rozwijać. Pewnie sporo osób przeniosło się na wątek zamknięty :(

Mnie plecy zaczęły pobolewać, wieczorem już nie mogę sobie pozycji znaleźć a z łóżka wstaję na dwie raty żeby rozprostować zdrętwiały krzyż - jak emeryt :)

Mi lekarz prowadzący powiedział, że wizyty powinny się odbywać się co miesiąc chyba, że jest konieczność częstszej konsultacji. Ja mam połówkowe na 28 lutego a wizytę u lekarza na 14. W zasadzie nie mam do zrobienia żadnych badań poza TSH. Problemy tarczycy w mojej rodzinie to raczej norma i wskazane jest żeby takie badanie zrobiła. W zasadzie nie mam specjalnych objawów nadczynności czy niedoczynności ale ciągle mi zimno i lekarz trochę się zaniepokoił i zlecił badanie. Podobno tendencja w ciąży jest raczej odwrotna i kobietom jest raczej gorąco.

Do góry