reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2014

makota wszystkie co najlepsze z okazji wczorajszych urodzin!

Z tego co pamiętam któraś z dziewczyn dzisiaj tez ma urodziny więc również wszystkiego najlepszego.

Wybrałam się dzisiaj z Małym na basen, po tej jego chorobie i w sumie pierwszy raz w ciąży, bo w poprzedniej nie mogłam niestety. Powiedzcie mi czy możemy w ciąży korzystać z jacuzzi? Weszłam dzisiaj, ale tylko nogi moczyłam, bo zaczęłam się zastanawiać...?

Też muszę mojego Pędziwiatra do spania zagonić i wziąć się za jakie porządki i prasowanie, bo coś mi się sporo nazbierało tego.

Julia oczywiście trzymam kciuki!!!!

Jagódka właśnie wczoraj mężowi mówiłam jak to w zeszłym roku u nas padał marznący deszcz w Dzień Babci i wpadłam w poślizg, także wiem co przeżywacie- jedna wielka tafla lodu wszędzie co nie?

reklama
ka.wo - u mnie było bardzo podobnie. moja mama ma już wnuka i 2 wnuczki. na wieść o tym, że się spodziewamy ucieszyła się, ale bez fajerwerków. wydaję mi się, że jeżeli nie ma się wnucząt taka informacja wywołuje szał, natomiast jeżeli jest się babcią/dziadkiem przyjmuje się informację do wiadomości.

Kiedyś pisałyście o relacjach z teściowymi. jakoś nie miałam nastroju aby się udzielać, ale moja teściowa jest do rany przyłóż. troszczy się o nas i jest naprawdę pomocna, choć czasem aż do przesady. do niczego nie mogę się przyczepić.

czekam na wieści od Julii.

makota wszystkie co najlepsze z okazji wczorajszych urodzin!

Z tego co pamiętam któraś z dziewczyn dzisiaj tez ma urodziny więc również wszystkiego najlepszego.

Wybrałam się dzisiaj z Małym na basen, po tej jego chorobie i w sumie pierwszy raz w ciąży, bo w poprzedniej nie mogłam niestety. Powiedzcie mi czy możemy w ciąży korzystać z jacuzzi? Weszłam dzisiaj, ale tylko nogi moczyłam, bo zaczęłam się zastanawiać...?

Też muszę mojego Pędziwiatra do spania zagonić i wziąć się za jakie porządki i prasowanie, bo coś mi się sporo nazbierało tego.

Julia oczywiście trzymam kciuki!!!!

Jagódka właśnie wczoraj mężowi mówiłam jak to w zeszłym roku u nas padał marznący deszcz w Dzień Babci i wpadłam w poślizg, także wiem co przeżywacie- jedna wielka tafla lodu wszędzie co nie?

Jacuzzi odpada w ciąży. Oj tak, jak w królowej śniegu..

a ja chodzę do jakuzzi :) i w pierwszej ciąży chodziłam :) i jak chodzimy z Olą na zajęcia na basenie, to ciężarne mamy dzieci pływających z tatą z reguły spędzają ten czas właśnie mocząc tyłki w jakuzzi. nooo, tylko nie może być za gorące i trzeba pamiętać, że jak ma się skłonności do infekcji, to tam o nie łatwiej

czyli jednak warto ufać swojej intuicji :-). Dobrze, że nie weszłam cała, bo teraz bym się martwiała tylko. Dzięki Jagódka.

"Korzystanie z jaccuzi w czasie ciąży nie jest zalecane. Dlaczego? Po pierwsze, działanie masujące wody szczególnie okolic brzucha może inicjować skurcze macicy. Po drugie, temperatura wody w jaccuzi jest zazwyczaj na poziomie temperatury neutralnej dla organizmu i wyższej (nawet do 40st C), a kąpiele w ciepłych wodach nie są wskazane ciężarnym. Mogą one skutkować podwyższeniem temperatury wewnętrznej ciała, co z kolei może mieć niekorzystny wpływ na rozwój układu nerwowego płodu oraz wywoływać skurcze macicy i krwawienia. Po trzecie, w ogólnodostępnych obiektach korzysta z tej formy relaksu bardzo wiele osób. Zwiększa to możliwość nabycia infekcji bakteryjnych dróg moczowych i pochwy, a temperatura wody w jaccuzi dodatkowo sprzyja ich rozmnażaniu. Nierzadko stosowane są większe ilości środków chemicznych uzdatniających wodę . "

ja uwielbiam gorące długie kąpiele i w czasie ciąży też zażywam, co prawda troszkę chłodniejsze, ale i tak dla wielu gorące, może dlatego jakuzzi nie szkodzi mi. w ciąży z Olą chodziłam na taki basen, gdzie jakuzzi było wręcz gorące, ciężko było tam wejść, wtedy się bałam ciutek, ale teraz chodzę na taki basen, gdzie w czasie zajęć dla dzieci temp basenu jest 32-34st, a temp jakuzzi 33-35 :)

Ja się zgadzam z tym co pisze jagodka. I tak samo sauny należy unikać.

Co do moich rodziców to bardzo się ucieszyli natomiast teściowie raczej nie skakali z radości i nie gratulowali nam ale głęboko wierzę że się cieszą. Dopytują o dziecko i moje samopoczucie więc nie mozna powiedzieć że się nie interesują. Mieszkają daleko od nas więc się nie widujemy. Myślę że jak im mówiliśmy na święta to byli w wielkim szoku i dlatego tak zareagowali. Poza tym szykuje im się ciężki rok dla nich pod względem finansowym ślub córki i chrzciny i moze tym się zmartwili :p

Ostatnio czytałam artykuł o kulturystce, która przez całą ciążę podnosiła ciężary i dziecko mimo wszystko urodziło się zdrowe i w terminie. Pewnie można sporo ekstremalnych historii znaleźć o kobietach palących czy pijących, które rodzą zdrowe dzieci (co będzie w przyszłości czas pokaże).

Ja się zgadzam z tym co pisze jagodka. I tak samo sauny należy unikać.

Co do moich rodziców to bardzo się ucieszyli natomiast teściowie raczej nie skakali z radości i nie gratulowali nam ale głęboko wierzę że się cieszą. Dopytują o dziecko i moje samopoczucie więc nie mozna powiedzieć że się nie interesują. Mieszkają daleko od nas więc się nie widujemy. Myślę że jak im mówiliśmy na święta to byli w wielkim szoku i dlatego tak zareagowali. Poza tym szykuje im się ciężki rok dla nich pod względem finansowym ślub córki i chrzciny i moze tym się zmartwili :p

Ostatnio czytałam artykuł o kulturystce, która przez całą ciążę podnosiła ciężary i dziecko mimo wszystko urodziło się zdrowe i w terminie. Pewnie można sporo ekstremalnych historii znaleźć o kobietach palących czy pijących, które rodzą zdrowe dzieci (co będzie w przyszłości czas pokaże).

To tylko wyjątki od reguły raczej..
O kurcze! moi rodzice też tak będą mieli, bo mój brat się żeni we wrześniu:sorry2:

reklama
witam
julia-trzymaj sie,jestem z Toba
bylismy dzisiaj na zakupach w aldiku pojechalam z m co by troche rozprostowac nogi i kupilam Basi paczke majtek szt 7 od marca zaczynamy ostre odpieluchowanie wiec zaczynam kompletowac ekwipunek.Dlaczego od marca poniewaz w zlobku tez panie zaczna regularnie wysadzac dzieciaczki teraz wysadzane sa tylko te co same wolaja,tutaj do szkoly idzie sie od 3 roku zycia,wlasciwie to jest oddzial przedszkolny mieszczacy sie w szkole i dziecie ma byc juz nie moczace sie panie nie przebieraja tylko dzwonia po rodzica i trzeba sie urywac z pracy aby dziecie przebrac:szok:

to u mnie w pracy na oddziale przedszkolnym rodzice, niektorych dzieci siedzieli by caly dzien...ostatnio nawet dzieciak zasikal dywan...:wściekła/y:

Czesc dziewczynki:-)
julia kciuki zaciśniete:tak:
Ja dzis w pracy i powiem Wam ze cos faktycznie nie halo z ta pogada. Rano myslałam ze w aucie zwymiotuje i teraz taka samo. Co do połówkowego ja bede miec za 4 tyg i bedzie to 22 tydz bo w piatek na Usg wyszło ze dzidzia starsza o ok 1,5 tyg tylko suwaczka nie umiem zmienic:confused: no i jestem czerwcówka ale zostaje tu z Wami :-D
ka.wo napewno sie ciesza ale moze tego nie umia okazywać , odnosnie myslenia mam to samo, zero koncentracji i ta skleroza :eek:

laleczka mi tez wypada polowkowe dopiero w 22tc :baffled: i tak sie zastanawiam czy to dobrze..bo od poczatku stycznia wizyte dopiero mam zaplanowana na poczatek marca...czyli 2 miechy przerwy..dla mnie to troche za dlugo...wiec sama nie wiem czy to normalne..:confused:

Do góry