reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2014

Witam :-)

widzę, że macie problemy ze spaniem, ja znów mogłabym przespać cały dzień, a potem mam problem z zaśnięciem i się męczę do 3 w nocy ;/ muszę się jakoś przestawić, bo strasznie mnie to denerwuje, cały dzień mam rozwalony....

co do smarowania to na początku używałam oliwki, ale strasznie mnie brzuch po niej swędział i używam teraz tak jak jagódka krem ziaji :-)

kurcze narobiłyście mi ochoty na te placki, ja muszę przyznać, że nigdy ich nie robiłam, ogólnie to jestem początkującą Panią domu :-) od 3 miesięcy mieszkamy z M sami, wcześniej mieszkaliśmy z moją babcią i to ona gotowała obiady, więc dopiero wszystkiego się uczę :tak: dzisiaj tak jak kopacz robię rybkę, nadal nie mam ochoty na mięso....

la luna - trzymam mocno kciuki za Ciebie !! wczoraj rozmawiałam z moją ciocią, jej znajoma jest w ciąży i miała fatalne wyniki badań, wysokie NT, brak kości nosowej, do tego coś nie tak z nerkami, była załamana, lekarz praktycznie już postawił diagnozę, że dziecko będzie chore, po 3 tygodniach rozpaczy wczoraj odebrała wyniki amino i okazało się, że maluszek jest zdrowy !!!!:-D także wierzę że będzie dobrze i w twoim przypadku :tak:

makota89- faktycznie głupie babsko;/ moja siostra będąc w ciąży była w podobnej sytuacji też zrobiło jej się słabo w tramwaju i ocknęła się dopiero na przystanku, jakaś kobitka jej pomogła, wysadziła ją i się zaopiekowała, ciężko niestety trafić na pomocnych i życzliwych ludzi.....

reklama
Co do dzisiejszej wizyty. Lekarka powiedziała że nie może wykluczyć szkarlatyny. Język malinowy jest lekkie wypryski na policzkach też, ale nie ma innych objawów, ale tak naprawdę może już ich nie mieć bo to już 4 dzień antybiotyku. Jednakże antybiotyk został predłużony na 10 dni. Na sam występ do przedszkla może iść we wtorek bo już teraz nie zaraża, a całkowita pewność czy to szkarlatyna czy też nie będzie po 14 dniach bo wtedy powinna schodzić skóra z dłoni i stóp i może też z jajeczek. A tak to za tydzień kontrola. Plus jest taki, że może bawić się z sąsiadami bo już nie zaraża.
Gosia- zdrówka dla synka

szczepiłam 3 na rota,pneumo i 5 w 1.Najstarszy pneumo nie dostał(13 lat temu) i jako jedyny mi naprawdę dużo chorował.
Każdy znajomy lekarz mowil by szczepić,chociaż podstawowymi.Wszyscy moi znajomi szczepili.Nie znam osobiście ani jednego przypadku autyzmu i walki bezpośredniej ze szczepionką.

sanki fajne w biedronce,po 60 kilka zł.

wstała Zu...

Laluna- współczuję:baffled:trzymajcie się

Ostatnia edycja:
Ja Ole szczepilam na wszystko i drugie też zaszczepie na wszystko. Nie wierzę tym stronom, dla mnie to nagonka. Wszyscy znajomi lekarze szczepia swoje dzieci, dla mnie to ważne. Szczepionka nie powoduje autyzmu, ona tylko może przyspieszyć objawy, które pojawiają sie właśnie w drugim roku życia.ważny jest też wywiad przed szczepieniem, żeby bobas na pewno był 100% zdrowy. Nie wiadomo co tej dziewczynce tak naprawdę zaszkodziło, być może źle podana szczepionka albo źle przechowywana.
Ale to każdego indywidualna sprawa, ja szczepilam i zaszczepie nowe bobo też

popieram w 200 %

Witam

Malgorzatakr my od dziadkow dostalimy sanki ze sklepu zabawkowego z oparciem drewniane:) sa porzadne teraz bedzie 3 zima:) moze warto poszukac w zwlyklych skleach?:) a icena to jakies 120zl-150zl

laluna
ciesze sie ze jakos to zniosls mam nadzieje ze ja rowniez podolam! teraz ladnie odpoczywaj!

Kopacz powiem ci ze sa dwie strony medalu, moj brat ma zone ktora miala juz synka jak brat sie z nia zwiazal...i co ojciec uznany, ale co z tego alimentow niedostaje bo on wszystko co mial na siebie juz niema....z synem widzial sie 1,5 roku temu, alimentow niemoze dostac bo teraz obecny maz czyli moj brat ma dobre zarobki i panstwo za Tatusia niebedzie placic! dla mnie to jakas paranoja!!!!!!!!!!!!
I co kontqaktu zadnego a gdy trzeba paszport wyrobic lub potrzeba podpisu drugiego rodzica zaczynaja sie schody bo "tatus" jest strasznie egoistyczny i robi na zlosc...wiec wszystko ma swoje strony...dostajesz kase ale musisz sie meczyc...a tak masz z jednj strony spokoj!
Mam nadzieje ze cokolwiek wybierzesz bedziesz szczesliwa!!!!!

Ja co chwile ostaje takiego kopa od losu ze koniec!!!!!!!!!:( dzis dostalismy telefon ze dziadek juz przestal rozmawiac...(wczoraj rozmawial z moja mama) lekarz powiedzial ze to koncowka...bozzze dlaczego? modle sie tylko zeby dziadek poczekal az dojede do siebie po amino bo chyba sie zalamie jak nawet niebede migla pozegnac w ostatniej drodze...:(:(:(

Minisia w poniedzialek mam amino...

Nic lece szykowac sie na przedstawienie corki:) dziadek tak bardzo prosil o zdjecie Ameli z jaselek mam nadzieje ze jeszcze je ujrzy!!!!

Julia myślami z Tobą! Kochana aby dziadek nabrał sił, aby doczekał tych wszystkich momentów. Aby Amino wyszło w 100% prawidłowe i abyś Ty mogła odpocząć od ten nerwówki.
Życze Ci z całego serca, spokoju i słońca, aby rozjaśnilo wszystkie ciemne sytuacje!
I udanego przedstawienia córci kochana! :*

jagódka, a czy ten mamma mia nie ma w składzie jakiegoś parabenu? Tak mi się coś zdaje, że dlatego go nie kupiłam, ale mogę się mylić.

ja brzucha tez nie smaruję, tylko nakładam krem i delikatnie wklepuje i czekam aż w chłonie, chyba przyzwyczajenie z poprzedniej ciąży, żeby nie masować.

co do sanek, to mój mąż to taka złota rączka i sam zrobił Małemu sanki. Takie porządne, drewniano-metalowe z oparciem przesuwanym, tak że nawet ja mogłam za Małym usiąść, a On nas ciągnął.

szczepić, szczepię, ale z opóźnieniem. I nie szczepię na żadne rota itp.

Witajcie

Kopacz ja uzywam kremow z tej samej serii i jak narazie jestem zadowolona:)
Makota straszny babol wspolczuje ci bardzo:/
Julia caly czas trzymam kciuki teraz jeszcze mocniej za dziadka oby bylo dobrze.

Co do plackow to mi straszna ochote narobilyscie :D uwielbiam je zarowno na slono jak i na slodko:D:D
Ze szczepionkami to ja nie mam zielonego pojecia co i jak ale tyle sie slyszy dziwnych rzeczy teraz ze nie wiadomo czy to wina szczepionek czy inne powiklania:/
A powiedzcie mi dziewczyny jaki wkoncu wiek ciazy bierzecie pod uwage jesli sa rozbieznosci wg OM czy wg USG??

reklama
Do góry