reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2014

reklama
kurde, żeby to nie można było normalnych porządnych sanek kupić w normalnej cenie! same szajstwo albo w decathlonie za około 250zł! a obiecałam Oli sanki.... przypomniało mi się, że w selgrosie były ostatnio, ale kartę M ma w portfelu, więc muszę czekać, aż wróci...

ja smaruję pharmacerisem, w promocji za około 25-27zł kupuję

Haust, moim zdaniem wklepuj krem w brzuch codziennie

Gosia, ja szukam drewnianych z oparciem, żeby mi potem na drugie bobo starczyły.... wymyśliłam, że w ostateczności te plastikowe wezmę, żeby chociaż trochę ją powozić...

U nas ani śniegu, ani sanek... W UK jak już jest śnieg, to tak średnio 1-3 tyg i go nie ma... Ale i tak za bardzo byśmy z Gabi nie poszaleli, w mojej okolicy górek również niet ;-)

Ostatnio znowu wrocilam do czytaniai dokształcania się na temat szczepionek dla dzieci, ich składu (bardzo kontrowersyjnego, m.in. rtęć jako konserwant 99% z nich czy komórki abortowanych płodów... :szok:) i skuteczności. Zastanawiałyście się, Dziewczyny, czy chcecie i będziecie szczepić swoje dzieciaczki? Wiele osób nawet nie bierze pod uwagę tego, żeby NIE szczepić, ale jest wiele, na prawdę WIELE powodów do tego, żeby tego nie robić albo opóźnić kalendarz szczepień lub szczepić wybiórczo, tylko na niektóre choroby. Słyszałyście o nieporządanych odczynach poszczepiennych (NOP), krzyku mózgowym, nieutulonym płaczu czy obrzękach mózgu, które mogą powodować astmę, padaczkę, autyzm, cofnięcie w rozwoju?

Przepraszam, bo może ktoraś z Was wolałaby o tym nie wiedzieć, ale warto, żebyście się zastanowiły, poczytały, zaznajomiły z faktami i statystykami i same podjęły decyzję, co jest dla Waszego dziecka najlepsze. Chociażby na stronie Strona główna możecie poczytać, albo zarejestrujcie się na forum NIE SZCZEPIMY ::

Szczepiłam zaleconymi skojarzonymi, żadne pneumo-, meningo-koki i rotawirusy nie wchodzą w grę, tak samo będę szczepić kolejne dziecko, jeśli nie będzie przeciwwskazań.

My też zaszczepiliśmy skojarzonymi, pneumo, meningo i na rotawirusy... I dziękuje Bogu, że małej nic nie jest! Teraz podjęliśmy decyzję, że odraczamy szczepienia PRZYNAJMNIEJ o rok i wstrzymujemy te dla Młodej, dopóki nie zadecydujemy, które i kiedy chcemy, żeby zostały jej podane.

witam
dziekije wszystkim dziewczynom za wsparcie:-)noc niestety byl niespokojna Basia znowu ma katar i
po zasnieciu oczywiscie w moim lozku rozkaszlala sie i zwymiotowala ,mialam na tyle sily zeby ja podniesc do pozycji siedzacej i sama dostalam torsji wiec szybko wezwalam reszte rodziny i ucieklam do drugiego pokoju sam widok i zapach powodowal u mnie reakcje wzwrotne,starsza mala wykompala i przebrala m z synem zmienili posciel a ja poszlam do lazienki zwrocic kolacje ,brzuch mi zaczal twardniec a male bylo bardzo niespokojne no bo caly dzien bylo narazone na stresy a tu jeszcze to na koniec,niestety w nocy byla powtorka jeszcze dwa razy ,juz znosilam to lepiej tzn ja zmienialam posciel bo mala myl m nie mialam sumienia budzic starszych dzieci bo rano musialy wstac do szkoly,zasnelismy dopiero o 4tej,teraz pralka pierze gore prania a m zabral mala do pediatry co by ja dobrze osluchal,dzisiaj brzuch nie jest juz tak twardy i bobo spokojniejsze
kopacz-waceci to swinie tylko o swoja d----e dbaja ,idz do sadu jak najszybciej bo pieniazki sie dziecku naleza a ty jako matka musisz reprezentowac interesy malenstwa
wszystkim po udanych badaniach gratuluje
wszystkim chorym i obolalym wspolczuje
i zazdroszcze wam sniegu

reklama
Ha i przez Was smaze placki ziemniaczane. Sa super ale takiego paczka to tez chetnie bym zjadla. ech

Graza szybkiego powrotu do zdrowia.
La Luna ty tez sie trzymaj i nie zaraz!!!

Jesli chodzi o szczepionki, to naprawde strach a teraz po tej ostatniej aferze co dziewczynka polroczna zmarla tragedia.

Do góry