reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2014

Hej dziewczynki...musialam sie cofnac o 40stron ale po.20 poczulam zmeczenie:-\

Widze ze pare osobek.musi bardzo dbac o siebie,trzymajcie sie dziewczyny!

La luna mega mega trzymam kciuki za Ciebiw! Ja dokladnie tydzien po tobie w czwartek mam amino a w srode.mam sie zglosic do.szpitala! Po jakim czasie.masz.wyniki?

Kochane bardzo.dziekuje za kciuki! Po ciuchtku tli sie we mnie jeszcze jakas nadzieja.na CUD!!
Na usg.nadal NT wyszlo.4mm brak kosci nosowej,cos nie tak z jelitkami i cos jeszcze bylo nietak ale niestety nazwy niepamietam:'( cos wczesniej o nerce powiekszpnej mowila i moze jest na to jakies okreslenie...niewiem:-\:-\:-\ za 10 dni mam dostac opis ale juz bede w szpitalu po amino to wypytam sie lekarza co sie tam dzieje!
Tak bede robic Fishem wynik.po.5 dniach wiec za 2 tyg bede wiedIec co.z moim malenstwem.

reklama
Dzien dobry witam sie z pracy

Julia nie wiem co napisac..tak jak piszesz zawsze jest nadzieja ze wyniki byly bledne a amino rozwieje watpliwosci..trzymam kciuki. .

Ja zmeczona najchetniej bym do lozka wrocila ale coz trzeba pracowac. .za to 9 mam polozna takze jak sie uda posluchac serduszka znow sie uspokoje na troszke. ..

A my czekamy na dzidziusia tzn mojego brat ma zostac tata :) juz 2 dzien wywoluja porod u jego zony I nic ja nie rusza a tydz po terminie..no zobaczymy czy dzis pojawi sie maluszek na swiecie :)

Laleczka nie dziekuje co by nie zapeszyc..z nospa nie pomoge:( w zadnej ciazy nie bralam

Witam:biggrin2: Ależ produkujecie...Dla osoby nie spędzającej połowy dnia przy kompie, to jest nie do nadrobienia ;-)
Julia ja też wierzę, że z Twoim dzieciątkiem będzie wszystko dobrze!

U mnie dzisiaj spadł śnieg. Z jednej strony fajnie, ale z drugiej poruszanie autem mnie nie bawi :baffled:

Czekam z niecierpliwością na kolejną wizytę, czyli 23. 01. Ma któraś z Was w ten dzień?

Szmaragd
miło, że jesteś, jakoś mi tak Ciebie brakowało:tak:

dzień dobry:):):):):)

jak się czujecie?????????

ja dzisiaj pospalam jak nigdy:):):) nie pamiętam kiedy ostatnio spalam do 8:):):):) zawsze już o 6 na nogach a tu proszę:):):) ale glowa mnie trochę boli.....oby za chwilke przeszlo:):):)

Nadrabiałam Was od wczoraj, zaznaczyłam wszystkie posty, na które chciałam odpowiedzieć, a tu dzisiaj nic nie wyskoczyło :crazy:
Tak więc z tego co pamiętam, to...
la luna i julia - trzymam mocne kciuki za Was i Wasze Maleństwa!
szmaragd - super, że już jesteś z nami, współczuję infekcji.
laleczka - nie umiem pomóc co do no-spy. Mi się zdarzyło do tej pory wziąć jedną i oby tak zostało. Preferuję magnez, bo no-spa przenika przez łożysko.

Odnośnie wątku z pomocą mamy czy teściowej:
Moja mama mieszka bardzo blisko nas, teściowa jakieś 150km i sama do nas nie przyjedzie, tylko my jeździmy do nich, więc mi ten układ odpowiada.
Tuż po porodzie w miarę dawaliśmy radę z opieką nad synkiem, ale... nie miałam czasu aby coś ugotować, zwłaszcza, że trzeba pamiętać o diecie! I tu pomoc bardzo by się przydała - gdyby ktoś mógł przyjść, zrobić obiad, przynieść nawet już gotowy do odgrzania. Moja mama kompletnie do tej roli się nie nadawała - poprosiłam ją o pomoc przy posiłkach i dostałam RAZ zupę... Teściowa z pewnością lepiej odnalazłaby się z gotowaniem, ale gotuje dość tłusto i nie wiem, czy dałaby radę to zmienić, a poza tym nie wyobrażam sobie, żeby przyjechała do nas i mieszkała z nami choćby przez tydzień - mamy bardzo małe mieszkanie i szybko byłoby to męczące.
Tak więc młodym mamom proponuję wcześniejsze zapoznanie się z przepisami dla mam karmiących i ugotowanie kilku(nastu) potraw na próbę wcześniej, abyście potem wiedziały już co i jak.
Może mój problem wynikał z tego, że ja ogólnie z gotowaniem kiepsko stoję, co dopiero ze zdrowym gotowaniem (na parze, duszone, bez gotowych fixów, bez konserwantów,...), ale właśnie jedzenie wspominam najgorzej po porodzie.

Anastazi - no ja dziś zaliczyłam najgorszą noc ever. Problem z zaśnięciem, wielokrotnie budziłam się w nocy, miałam wrażenie, że śpię na kamieniach, brzuch nieco już przeszkadza. Masakra...

witajcie:)

ja również cały czas nadrabiam ale to mission impossible:laugh2::laugh2::laugh2:.

Basen wskazany jest przy ciąży bez powikłań ale zawsze jest ryzyko grzybka,moja sąsiadka chodzi na pilates dla Pań w ciąży.Dziś spalam od 22 do 7 30- pierwszy raz od listopada:tak:;-) Nagotowałam fasolki po bretońsku,cały tydzień za mną chodziła,chyba to po niej tak:-):-)

Zapisałam mego 6 latka na naukę pływania,na basen chodziliśmy długo,ale zawsze na "zabawę".Od wtorku zaczyna:)
Najstarszy pisze dziś próbne testy do gimnazjum,trzymajcie kciuki:))

Monisi-trzymam kciuki za wizytę:)
Szmaragd- dobrze,że już jesteś;-)
Witam nowe mamusie:)
temat mamy i tesciowej- trudny,moja wnukami przez 12 lat opiekowała się ze 3 razy w nocy i z 10 w dzień.Najmłodsza za miesiąc kończy 3 latka i jeszcze nie opiekowała się nią ani w dzien ani w nocy. Za to mój brat jest faworyzowany i to bolesny temat.
mamamu- może pośpij w dzień?

julia- dopiero doczytalam,będę się modlić.
Miłego dzionka

Ostatnia edycja:
reklama
Ewusia, fasolka po bretońsku!!!! Mniaaam! Nigdy sama nie robiłam, zawsze kupne z Delecty, ale coś ciężko ostatnio trafić na ich słoiczki.
Dasz przepis?

Odnośnie drzemki w dzień - odpada - chyba, że synek też zaśnie, na co się nie zanosi, bo nadal odsypia noc (też nie mógł zasnąć, udało się tuż przed 22 :szok:

Do góry