reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2014

Aha, czyli z wygody;-) No właśnie u mnie dostaje się cały dzień i nikt nie marudzi. Ale to tylko dobra wola pracodawcy.

Tutaj wyjaśnienie do czego mamy prawo: Nie ma limitu zwolnień na badania lekarskie ciężarnej

Czyli dobrze zinterpretowałam kodeks, dzięki.
A cały dzień wolny przy nawet porannych badaniach, to w takim układzie dobra wola pracodawcy :)

Szmaragd44 ja się oczywiście określiłam, jak powiedziałam w pracy, że jestem w ciąży, że spokojnie do 6 miesiąca chcę pracować a jak będzie dalej oki, to nawet i dłużej. Tylko, że ja rozmawiałam oczywiście ze swoim bezpośrednim przełożonym, bo takie zasady u mnie w firmie obowiązują.
Nie powiem... strasznie mnie to dziś zdenerwowało :baffled: Ale jak to mój stwierdził... "Ty to już chyba nie masz czym się denerwować".

reklama
wiecie co.... musze cos napisac ... cos mi sie dzieje chyba z hormonami tzn, odnosze wrazenie ze chyba fiksuje.... bo stalam sie bardzo placzliwa....:baffled::baffled: coraz czesciej budze sie w nocy, bo ostatnio cierpie na bezsennosc, z tego wzgledu ze jest mi strasznie niewygodnie juz a przyzwyczajona jestem spac na brzuchu.... teraz sie nie da.... a zanim przyzwyczaje sie spac na boku to troche zejdzie i jeszcze kilka takich nocy przede mna, ale najgorsze jest to ze sie budze i cos tam mi sie przypomni, albo mialam jakis glupi sen i sama sie nakrecam i tak rozmyslam i potrafie wyc do poduszki dobra godzine...... :-):-) oczywiscie pozniej juz ogrania mnie smiech z calej tej sytuacji i stukam sie w czolo....:zawstydzona/y::zawstydzona/y: i ciesze sie ze akurat maz sie nie obudzil.... bo bylby wstyd...... na poczatku balam sie ze mam cos chyba z glowa, ale to chyba hormonki mi tak szaleja...
drugie pytanko ile mam czsu na dostarczenie zwolnienia l4 pracodawcy??? bo musze dojechac ponad 100km a w tej chwili mi bardzo nie podrodze

Hej
Ja dzisiaj na szybko bo znajomi mają mi sie zwalic na glowe:/
Wszystkim mamusiom ktore musza lezec zycze wytrwalosci i pozytywnego myslenia przede wszystkim :):) Napewno wszystko bedzie dobrze:)
Dla wszystkich czekajacych na rozne badania kciuki zacisniete :):)

Jesli chodzi o mnie to nigdy na cere nie moglam narzekac teraz tez nie jest w sumie najgorzej jedynie mam wysypana brode i okolice pod nosem teoretycznie nie powinnam sie malowac bo to jeszcze bardziej wysusza skore ale bez podkladu wyglada to strasznie nieladnie :/
Wlosy w sumie mi sie nie przetluszcaja ale zrobily sie takie nijakie:/ musze pomalowac bo juz odrosty mam straszne i moze dlatego mam takie wrazenie. Paznokcie mam cudne jak nigdy :D
Mam do was pytanie macie jakies naturalne sposoby na radzenie sobie z bezsennoscia to ostatnio jest spory problem dla mnie bo wstaje rano do pracy a do godziny 3 nie moge zasnac meczy mnie to strasznie:/ Dzieki za rady :)

Pozdrawiam

Dentysta.. Chodzę jeszcze przed ciążą. Niestety mam trochę problemów z zębami. Dentystka mówi że mam zęby jak masło :/ szybko sie psują.

Faraway będzie dobrze kochana. :****
Temat babć rzeczywiście drażliwy. przykre toa że nie macie co niektore wsparcia :( Na teściową sie nie liczy ale mama to mama, ona nas kiedyś przewijała, karmiła i tuliła gdy płakałysmy. A za parędziesiąt lat może sie sytuacja odwrócić.

Ostatnia edycja:
wiecie co.... musze cos napisac ... cos mi sie dzieje chyba z hormonami tzn, odnosze wrazenie ze chyba fiksuje.... bo stalam sie bardzo placzliwa....:baffled::baffled: coraz czesciej budze sie w nocy, bo ostatnio cierpie na bezsennosc, z tego wzgledu ze jest mi strasznie niewygodnie juz a przyzwyczajona jestem spac na brzuchu.... teraz sie nie da.... a zanim przyzwyczaje sie spac na boku to troche zejdzie i jeszcze kilka takich nocy przede mna, ale najgorsze jest to ze sie budze i cos tam mi sie przypomni, albo mialam jakis glupi sen i sama sie nakrecam i tak rozmyslam i potrafie wyc do poduszki dobra godzine...... :-):-) oczywiscie pozniej juz ogrania mnie smiech z calej tej sytuacji i stukam sie w czolo....:zawstydzona/y::zawstydzona/y: i ciesze sie ze akurat maz sie nie obudzil.... bo bylby wstyd...... na poczatku balam sie ze mam cos chyba z glowa, ale to chyba hormonki mi tak szaleja...
drugie pytanko ile mam czsu na dostarczenie zwolnienia l4 pracodawcy??? bo musze dojechac ponad 100km a w tej chwili mi bardzo nie podrodze

Nie później niż 7 dni od jego otrzymania. Hormony, moja koleżanka była nie do zniesienia w ciąży, teraz się z tego śmieje;-)

lui wyślij pocztą, ja każde wysyłam, poleconym

Olę coś dziś brało, miała podwyższoną temperaturę, nawet na dwór z nią nie wyszłam, przeleżała ponad godzinę oglądając bajki, ale już teraz szaleje z tatą, więc przeszło :) za to mi zimno i ciepło na przemian i jakoś mnie trzęsie...

Ostatnia edycja:
reklama
Czesc dziewczynki:-D czytałam Was na bierzaco robiac przerwy w wyliczeniach, które na szczescie dzis skonczyłam:tak:
Witam nowe mamusie:tak:Julia i La luna trzymam mocno za Was kciuki, współczuje bo wiem co przezywacie, bedzie dobrze kochane:tak: Faraway1 wypoczywaj dużo kochana , zobaczysz bedzie dobrze bo musi byc :tak:
Haust współczuje straty mamy, ja nie mam juz obydwóch rodzicow :-( mama zmarła 7 lat temu tata 6 lat, wiec wiem co czujesz :-(
Minisia ja robiłam badania na toxo na IgG czekałam 1 dzień a na IgM tydzień pisałam o moich perypetiach na szczescie dobrze sie wszystko skończyło ;-)
Szmaragd dobrze ze juz jestes, dbaj o siebie kochana :tak:
Co do pomocy hmm zostaje mi siostra lub brat. Brat odpada no bo i w czym miałby mi pomoc. Siostra mieszka 30 km od Nas ale na 2 dzieci wiec tez czasu nie ma. Tesciowa hmm, ciezki temat, teraz odkad przenieslismy warsztat mam ja 5 razy w tyg ( dobrze ze pracuje co 2-gi dzien) i szczerze :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: normalnie nie mam juz nerwow. Zreszta opisze kiedys w watku zamknietym . Tak ze kochane nie ma kolorowo nigdzie, a Ja jestem z tych osób ktore maja słaba psychike wiec czesto mnie cos dołuje echhh, sorki za moje żale ale tak szczerze to tylko Wam moge sie szczerze wyżalic.
Ps. Jagódka rozśmieszyłas mnie tym wpadajacym tesciem a ty pół naga musiał miec tesc szoka i Ty :szok:
A zapomniałabym zapytac. Czy Was tez boli brzuch i krzyze? mnie to strasznie niepokoi a wizyte mam 17.01 ten bol utrzymuje sie od ok tygodnia:-( i nie wiem czy tak ma byc czy nie? doradzcie cos kochane;-)

Do góry