reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2014

pola, może trochę źle mnie zrozumiałaś. Ja wiem, że w ciąży można się fatalnie czuć, sama to tez przechodzę, a i pierwsza ciąża mnie nie rozpieszczała :) Napisałam to, że większość ludzi twierdzi, że właśnie "ciąża to nie choroba".

A co do tego magnezu, bo nigdy nie brałam, a wolałabym w razie W to niż nospę. To taki zwykły magnez w tabletkach do łykania? jakiś specjalny dla kobiet? czy w takiej postaci do rozpuszczenia w wodzie?

Sokoja, mysle ze dobrze cie zrozumiałam :) byc moze moja odpowiedz była niejasna :) podsumowując - zgadzam sie z Toba :)

Co do magnezu to nie ma czegoś takiego jak najlepszy magnez. Co lekarz to opinia. Ja teraz łykam slowmag bo sa to tabletki, ktore wchlaniaja sie dopiero w jelitach (ich powłoczka jest nierozpuszczalna w żołądku) i taka opcja jest podobno najlepsza. Nie jestem pewna ale chyba magne b6 tez sie wchłania w jelitach.
Moja gin poleciła mi zebym sobie kupiła jakikolwiek magnez, ktory mi poleci farmaceuta. Moja endo z kolei przepisała mi aspargin.

reklama
wczesniej tez bralam aspargin, ale on chyba ma w skladzie tez potas tak?

Aspargin też brałam w pierwszej ciąży, ale to potem jak mnie męczyły skurcze w łydkach - w środku nocy zrywał mnie z łóżka okropny ból łydek, skurcze były częste i miałam problem, żeby minęły. Czasem po kilka razy w noc się budziłam:-(

Pola
co lekarz to inna opinia, powiedział, że najlepiej magneB6, to taki kupiłam. Niektórzy mówią, że tylko chelamag, teraz jakiś cytrynian magnezu znowu wymyślili, można się pogubić:-p Ważne, żeby go brać i niech się wchłania:tak:

ja na chwile obecna tylko folik lykam...cala reszta i tak nie ma sensu, bo zwymiotuje :-(
poza tym gin twierdzi, ze na razie wolalby abym nic wiecej nie brala, jak bedzie potrzeba to dolozy

Kochane zawsze lepiej spbie usiąść a najlepiej położyć sie na chwile jak boli. Trzymam kciuki zeby wam szybciutko przeszło. Sama ostatnio miałam te bóle przez 3-4dnu i ustały. Do czasu pewnie bo maly rośnie jak na drożdżach.

Ada w Irlandii tez jest ciężko o zwolnienie a tym bardziej jak jest sie w ciąży. Póki co mi nie trzeba ale chce isc ok 7 miesiąca i boje sie ze wtedy nie dostane.
Nawet jak ronilam to dostalam zwolnienie na dwa dni od lekarza prowadzącego ciążę.
Trzeba chyba jakos udowodnić ze pracodawca nie zmieni dla ciebie reguł pracy ze względu na ciążę. U mnie poza tym ze koleżanki wyreczaja juz w dwóch najgorszych ciezarach to z upływem czasu i tak pojawią sie nowe zagrożenia których nie przeskocze.

Minisia o to ci chodzi
Buy Summer Infant Digital Prenatal Listening System. at Argos.ie- Your Online Shop for .

:tak::tak: tak cos takiego:)

Cześć dziewczyny :-) ja też wczoraj miałam wizytę - niestety pojawiły się problemy z szyjką i muszę leżeć (opisałam w wątku). Kurde boję się jak cho...a :-( Nawet nie wiem czy w jakiś szczególny sposób mam leżeć, czy wystarczy tylko samo leżenie :-( Idę poczytać, bo wczoraj w ogóle nie miałam nastroju...

oj zaraz ide poczytac ..lez kochana lez!!!

witajcie dziewczyny ja właśnie po wizycie u lekarza badania wyszły bardzo dobrze NT:1,1 to dobre bo lekarka mówiła że zdrowe jest dziecko, ma ono już 8.87 cm i aktualnie jestem w 15 tygodniu ciąży a wg miesiaczki 16 i nic nie przytyłam a dzidzia rośnie lekarka mówiła że chłopczyk będzie ale nóżki złożyło i nie było widać czy to chłopiec czy dziewczynka bo spało może w lutym zobacze jak bryka i czy to chłopak czy dziewczynka. Chciałabym to drugie ale z chłopca też będę się cieszyć:-)Zobacz załącznik 603323
jak myślicie to chłopiec czy dziewczynka?

hehe ja tam nie widze nic ;) tylko nozki

Najlepszy jest magneB6 wg mojego lekarza. On jest w tabletkach do łykania

Kuuurcze, ale mnie brzuch rozbolał na dole. Tak mocno mnie w tej ciąży jeszcze nie bolało.. Wzięłam no-spę, mam nadzieję, że mi przejdzie.

i jak lepiej???

dobry wieczor mamusie ...

ja dzis mam lepszy dzien a co najwazniejsze mialam rozmowe dotyczaca porodu w szpitalu tj czy cesarka czy naturalny z uwago na ost porod ktory zakonczyl sie cesarka zapytali czy co wybieram....kiedy pow.ze naturalny zaczela mi opowiadac o zagrozeniach jakie stoja przede mna min ze rana wewnatrz brzucha moze sie rozejsz i na co mam uwazac kiedy zacznie sie porod ....ze o porodzie w wodzie moge zapomniec poniewaz musze caly czas monitorowac stan dziecka i ze sa od tego zeby mi i dziecku sie nic nie stalo ale ona musiala mnie ostrzec...

ale najwazniejsze mamusie!!!! czuje ruchy maluszka a dzis uslyszalam jak mu bije serduszko!!! moje szczescie malutkie :))

ja dzis mam lepszy dzien a co najwazniejsze mialam rozmowe dotyczaca porodu w szpitalu tj czy cesarka czy naturalny z uwago na ost porod ktory zakonczyl sie cesarka zapytali czy co wybieram....kiedy pow.ze naturalny zaczela mi opowiadac o zagrozeniach jakie stoja przede mna min ze rana wewnatrz brzucha moze sie rozejsz i na co mam uwazac kiedy zacznie sie porod ....ze o porodzie w wodzie moge zapomniec poniewaz musze caly czas monitorowac stan dziecka i ze sa od tego zeby mi i dziecku sie nic nie stalo ale ona musiala mnie ostrzec...

ale najwazniejsze mamusie!!!! czuje ruchy maluszka a dzis uslyszalam jak mu bije serduszko!!! moje szczescie malutkie :))

Minisia, Ty rodziłaś ponad 5 lat temu więc zagrożenie jest chyba naprawdę mini minimalne... No ale masz rację, musieli Cię ostrzec.

Gratuluję ruchów maleństwa!
Ja też dziś słyszałam serduszko :)

minisia super ze naswietlily ci sprawe i wiesz z czym to sie je..... chociaz mysle ze jak rodzilas 5 lat temu to nie ma leku... najwazniejsze ze masz fachowa opieke! no i bardzo zazdroszcze ruchow malucha!!!! ja tez doczekac sie nie moge......
ja łykam teraz tylko wit b6 i folik, wiola wspolczuje rzyganka, a jak z twoimi wynikami (morfologia) ja w poprzedniej ciazy mialam co chwile badania jak tak duzo wymiotowalam.
a ja dzis czuje sie baaardzo srednio, moje dziecie ma melodie do spania i tak w ciagu dnia potrafi spac ok 3h ja wykorzystuje to i klade sie z nim, do tego chyba zaczynam cierpiec na bezsennosc jakas, nie moge znalezc sobie miejsca.....

dziekuje mamusie:)

wiadomosci wyslalam do niektorych po 2 :zawstydzona/y:

pola super :)

poza tym nasza administrator pytala czy mamy swojego moderatora i jesli nie to mamy wybrac....mamy tu Ewusia31 i sergeevna
...ale one sa moderatorami wiec moze maja ochote zaopiekowac sie watkiem??

Ostatnia edycja:
reklama
No i przyszla kolej na mnie :/ dzisiaj ja mam okropny dzien chodze i rycze bez powodu a na dodatek moj m obrywa:/ dodatkowo ten brzuch mnie pobolewa caly czas ale mam nadzieje ze wszystko jest dobrze.

Do góry