reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2014

witajcie dziewczyny ja właśnie po wizycie u lekarza badania wyszły bardzo dobrze NT:1,1 to dobre bo lekarka mówiła że zdrowe jest dziecko, ma ono już 8.87 cm i aktualnie jestem w 15 tygodniu ciąży a wg miesiaczki 16 i nic nie przytyłam a dzidzia rośnie lekarka mówiła że chłopczyk będzie ale nóżki złożyło i nie było widać czy to chłopiec czy dziewczynka bo spało może w lutym zobacze jak bryka i czy to chłopak czy dziewczynka. Chciałabym to drugie ale z chłopca też będę się cieszyć:-) ;p.jpg
jak myślicie to chłopiec czy dziewczynka?

Załączniki

• ;p.jpg
    ;p.jpg
    60,1 KB · Wyświetleń: 103
reklama
dzięki pola poczytałam na internecie i wzięłam magnez i nospę profilaktycznie bo siedzialam sama w domu i zaczęłam panikować.

Magnez ci napewno nie zaszkodzi. Początkowo mozesz brac nawet 3x2. Co do nospy to nie wiem bo ja nigdy nie brałam i mi gin nie zleciła. Ale większość lekarzy przepisuje nospe w przypadku bolu wiec mysle ze jest bezpieczna.

Sokoja, ja jestem uczulona na tekst "ciaza to nie choroba". Jest wiele kobiet ktore rewelacyjnie znoszą ciaze i to jest piekne. Jest jednak grupa (do ktorej zaliczam sie ja), ktora naprawde ledwo funkcjonuje. Patrząc na swoje niskie ciśnienie czasami sie zastanawiam czy ja jeszcze żyje...
Wkurza mnie ta znieczulica ludzi i tez jestem zdania ze trzeba sie upominać o swoje. Moze dzieki temu cos sie zmieni.
Tymczasem obecnie ze względu na swoj stan jestem zmuszona zrezygnować z zakupów robionych w sklepach stacjonarnych. Kupuje przez internet lub wysyłam męża do sklepu. Po prostu nie miałabym siły na walkę... Ale mam nadzieje ze w kolejnych tygodniach ciąży odzyskam siły i bede nieco bardziej nastawiona do boju :)

pola, może trochę źle mnie zrozumiałaś. Ja wiem, że w ciąży można się fatalnie czuć, sama to tez przechodzę, a i pierwsza ciąża mnie nie rozpieszczała :) Napisałam to, że większość ludzi twierdzi, że właśnie "ciąża to nie choroba".

A co do tego magnezu, bo nigdy nie brałam, a wolałabym w razie W to niż nospę. To taki zwykły magnez w tabletkach do łykania? jakiś specjalny dla kobiet? czy w takiej postaci do rozpuszczenia w wodzie?

A co do tego magnezu, bo nigdy nie brałam, a wolałabym w razie W to niż nospę. To taki zwykły magnez w tabletkach do łykania? jakiś specjalny dla kobiet? czy w takiej postaci do rozpuszczenia w wodzie?

Najlepszy jest magneB6 wg mojego lekarza. On jest w tabletkach do łykania

Kuuurcze, ale mnie brzuch rozbolał na dole. Tak mocno mnie w tej ciąży jeszcze nie bolało.. Wzięłam no-spę, mam nadzieję, że mi przejdzie.

ludziom trzeba uswiadamiac...niestety, sami sie nie dmysla...owszem, ciaza to nie choroba, ale mi na przyklad jest slabo w sklepie, do tych duzych marketow nie moge wejsc, bo kreci mi sie w glowie od swiatel..nie wiem czemu... wkurza mnie jak ciezarna bezczelnie wykorzystuje swoj stan, bo i z tym sie spotkalam, jak zjechala kasjerke, a nie o to chodzi...to tylko 9 miesiecy, a tak naprawde 5-6 kiedy widac i ktos ci ustepuje miejsca, czy przepuszcza...mala rzecz, a jak poprawia samopoczucie

no-spe mozna brac 3 razy dziennie, na poczatek lepiej brac 40 mg, jest bez recepty, ale warto zglosic to lekarzowi...przy malych pobolewaniach magnez pomaga

reklama
Do góry