reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2014

Witam wszystkich w ten paskudny dzień:no:

POLA - odradzam wyszukiwanie zarysów macicy, a przynajmniej zbyt częste. Prowokowana dotykiem macica może się kurczyć i stąd twardnienie brzucha. Wiem to po 1-szej ciąży.Też byłam ciekawa a potem często borykałam się z przedwczesnymi skurczami. Pewnie nie jest to reguła ale moja gin zabraniała dotykać brzucha.

reklama
Witajcie, jestem po wizycie u mojej endo. Jestem super zadowolona bo kolejka była niemilosierna, ok 20 osób przede mną, a mi od tygodnia jest tak słabo ze nawet siedzenie sprawia mi trudność. Na szczescie była w kolejce jeszcze jedna dziewczyna w ciąży (bardziej widocznej) i poprosiła pielęgniarkę aby weszła w pierwszej kolejności i... Okazało sie ze w tym gabinecie ciężarne maja pierwszeństwo wiec i ja sie zalapalam :) nigdy wczesniej mnie cos takiego nie spotkało a musze przyznac ze bardzo mi sie ten zwyczaj podoba bo ja naprawde jestem ledwo żywa ostatnio.
Wyniki mam nie najgorsze. Zestresowana byłam tym moim napinaniem brzucha, do tego jeszcze doszedł nieuciazliwy bol w dole pleców i poprosiłam panią dr zeby mnie zbadała. Na szczescie z szyjka wszystko jest ok! Ale i tak od dzis biorę magnez profilaktycznie. Przepisała mi tez vit D i zwiększyła dawkę euthyroxu. No i przy okazji posłuchalam serduszka maleństwa! Tez sie troche stresu przy tym najadlam bo przez dobra minutę nie mogła znaleźć tetna, ale jak juz sie udało to słuchalysmy serduszka z uśmiechem na ustach :)

Ada, trzymam kciuki za zmianę lekarza!

Jagódka, życzę ci takiego porodu jak we śnie :)

Dziewczyny chorujace, polecam miksturę z dużej ilości czosnku, miodu i cytryny. Potrafi zdziałać cuda! To naturalny antybiotyk.

Haust, wyleguj sie ile sie da. A przy kolejnej wizycie zapytaj lekarza o pessar (to taki krążek zakładany na szyjke macicy zeby sie nie rozwierala), to moze byc bardzo dobre rozwiazanie bo wtedy niekoniecznie bedziesz zmuszona do ciągłego leżenia.

Pola to mile, a nie u kazdego lekarza sa takie przywileje!!! oby dalej tak szlo, wyniczki caly czas maja takie być :-)

z tym pessarem to bym byla ostrozna..trzeba sie liczyc, ze zwieksza on ryzyko infekcji

Hej.
Już po rozmowie w pracy, ogólnie było zaskoczenie. Poszłam zaraz przed końcem pracy.żeby uniknąć komentarzy. W poniedziałek pewnie plotka sie rozejdzie i będą gratulacje.

Witam wszystkich w ten paskudny dzień:no:

POLA - odradzam wyszukiwanie zarysów macicy, a przynajmniej zbyt częste. Prowokowana dotykiem macica może się kurczyć i stąd twardnienie brzucha. Wiem to po 1-szej ciąży.Też byłam ciekawa a potem często borykałam się z przedwczesnymi skurczami. Pewnie nie jest to reguła ale moja gin zabraniała dotykać brzucha.

to Wy się nawet nie gładzicie po brzuszku?! :szok: ja to robię co jakiś czas :crazy:
nie macam ale delikatnie gładzę

w poprzednie ciąży miałam zakazane głaskanie brzucha, bo miałam skurcze od 26 tygodnia, a głaskanie może powodować dodatkowe skurcze - jak? zielonego pojęcia nie mam, ale na wszelki wypadek teraz też nie głaszczę, co najwyżej położę rękę na brzuchu i trzymam.

pola fajnie, że udało Ci się tak przedostać. Ja zamierzam domagać się moich praw wszędzie, bo w końcu nam się należy, co nie? ;-)

elefit gratuluję pomyślnej rozmowy.

Dzisiaj się przekonałam, że nie mogę jeść żadnych cytrusów, ani pić takich soków. No tak mnie wymęczyło kolejny raz nad wc, że mam serdecznie dość i teraz z tej kwasoty męczy mnie zgaga. Piję mleko i marzę, żeby zadziałało, bo w ostateczności napiję się tej ohydnej wody zuber. Pomaga błyskawicznie, ale smak jest tak paskudny, że nie daję rady żeby się do niej zmusić.

Witam mamusie :)
Wszystkim chorujacym i przeziebionym zycze duzo zdrowka na temat lekow niestety nie pomoge bo naszczescie narazie chorobska mnie omijaja. Ale widze ze jest duzo dziewczyn ktore potrafia doradzic:)

Co do ciązowych ciuszkow to ja jeszcze duzego brzucha nie mam glownie wieczorami mi cos tam wyskakuje ale kupilam juz dwie pary ciazowych spodni jedne z wyzszym pasem na brzuch a drugie z nizszym
no i getry i powiem wam ze jestem zadowolona jednak mimo wszytko to juz wygodniej bo nic nigdzie nie uciska:) a i kupilam jeszcze jedna sukienke ale ona jest taka uniwersalna
bedzie pasowac tez i po ciazy:)

Haust mam nadzieje ze wszystko bedzie wporzadku odpoczywaj.

graza06 nie denerwuj sie tak bo to wcale nie pomaga napewno wszystko jest dobrze:) Na nastepnym usg napewno zobaczysz ze z dzidzia wszystko wporzadku i sie uspokoisz:)

ka.wo no niestety ja jestem przerazona sluzba zdrowia angielska ale dlatego ze mam strasznie zle doswiadczenia z tametgo roku musialam miec powazna operacje oni mnie tu olali a bylo to bardzo wazne poniewaz od tej operacji zalezala mozliwosc posiadania dzieci. No i musialam jechac do polski i wszystko prywatnie robic:/ Dlatego ja nie mam zaufania w ogole do tych lekarzy ale jesli chodzi o prowadzenie ciazy i porod to wszystkie moje znajome chwala sobie. Nie wiem zobaczymy. Trzymam kciuki za wizyte:)

Ada mam nadzieje ze uda ci sie dostac od tego lekarza:)

No wiec my wczoraj probowalismy posluchac serduszka niestety chyba jeszcze za wczesnie albo to urzadzenie jest nic nie warte sprobujemy za jakis czas. Mnie od wczoraj pobolewa brzuch z jednej strony takie jakby klucie jajnika mam nadzieje ze wszystko jest dobrze. A co do bezsennosci to ja niestety to mam:/ potrafie sie krecic na lozku do 5 rano:/ no ale coz moze przejdzie:)

pozdrawiam:)

ja tez staram sie unikac gladzenia brzuszka...pobudza to macice do skurczow :-(

zauwazylam, ze u mnie wszystkie kwasne napoje i dania wzmagaja wymioty...na razie nadal brak pomylow co wypic, rano bylo kakao i nic wiecej, bo cala rezta jest bee...i laduje w wc :-(

reklama
ja rano moge tylko wode a potem herbate ale ktos mi musi ja zrobic bo ja nie moge wejsc do kuchni bo jak zobacze brudny talerzyk lub szklanke to mam torsje:szok:,przechodzi ok poludnia

Do góry