reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2014

doczytałam

la luna trzymam kciuki i mocno tulę

ada zmieniaj tego lekarza i to szybko

kurcze czytałam i już nie pamiętam :zawstydzona/y: ale gratuluję dziewczynom i ściskam te zdenerwowane :*

reklama
graża ja własnie wychodzę z przeziębienia: inhalacje tak jak dziewczyny pisały, tantum verde na gardło i prenatal grip care - trochę drogie po za 15 tabletek ponad 30 zł zapłaciłam, ale chyba pomogło, bo wracam do życia. Za wszelka cenę wolałabym uniknąć antybiotyku, bo normalnie nigdy nie brałam, a co dopiero w ciąży.

Cześć dziewczyny :-) ja też wczoraj miałam wizytę - niestety pojawiły się problemy z szyjką i muszę leżeć (opisałam w wątku). Kurde boję się jak cho...a :-( Nawet nie wiem czy w jakiś szczególny sposób mam leżeć, czy wystarczy tylko samo leżenie :-( Idę poczytać, bo wczoraj w ogóle nie miałam nastroju...

Haust uważaj na siebie, leż, tylko na siku się podnoś.

Graza ja bym chyba najpierw sprobowala domowych sposobow: syrop z cebuli, czosnek i duzo wit c. Antybiotyk, to ostatecznosc i najlepiej unikac jak ognia (nawet jak sie nie jest w ciazy).

Haust przykro, ze masz problemy z szyjka. Wspolczuje tego lezenia.

Lusia7 pójdę do lekarza żeby mnie osłuchał i jak coś dał zwolnienie, jak mi coś przepiszę to zobaczę jak się będę wieczorem czuła i rano jeśli będzie źle to chyba muszę wziąść antyb.

Cześć dziewczyny ;)
laluna ja również bardzo mocno 3mam za ciebie kciuki , musi być dobrze. Tulam mocno .
Katka*** mnie też na maksa juz wszystko gniecie najlepsze jest to że przed świętami kupiłam sobie dwie pary spodni na gumce ale dzisiaj bardzo mnie gniotą :/ Chyba będe musiała kupić te spodnie typowo ciążowe które przykrywają cały brzuch.
graza06 ja jak byłam chora przez święta , to najbardziej pomogły inhalacje jak masz inhalator to solą a jak nie to woda do garnka do tego nasypać soli może być jakaś mięta , ręcznik na głowe nachyl się i wdychaj ;) Pomaga na 100%. zaraz poczujesz że ci przeczyściło gardło i ewentualnie zatoki :) Życzę powrotu do zdrowia.
haust trzymam kciuki , leż dużo i napewno będzie dobrze wiele kobiet musi sie zmagać z tym problemem w ciążyi dają rade :) wszystko będzie dobrze :) musi ! :)
elifit trzymam kciuki za rozmowe w pracy ;) powodzenia

U mnie ogolnie dobrze biorę to luteinę od wczoraj i się stresuje. mam nadzieje że mi pomorze a nie zaszkodzi.
Dziewczyny a bierzecie jakieś inne witaminki na 2trymestr ? lekarz powiedział że jak skoncze folik to nie musze jesc , ale jakies inne witaminki - nie doradził żadnych . W pierwszej ciąży przed poronieniem brałam Pregne Plus ale to 1 trymestr nie wiem czy na drugi tez sie nadaje ? Musze dobrać sobie jakies witaminy bo na tą chwile nie jem żadnych.
Poza tym zaczął mnie boleć czasami kręgosłup :( a przytyłam 3kg co będzie jak będe wyżej w ciąży .
Ostatnio w szafie znalazłam sukienkę ciążową którą kupiłam w 1ciazy , jeszcze z metką ciesze sie bo na pożniejsze miesiace będzie jak znalazł jest na ramiączkach tak na 6-7-8 tc :)
U nas wiosna normalnie ;)
Miłego dnia ! ;)

Tynka123 spróbuje inhalacji. Zastanawiam się czy nie przenieść się do teściów na czas tego choróbska. Mama 3 tydzień się męczy, tato dzisiaj coś źle się czuje. Szkoda mi ich zostawiać samych, ale w moim stanie muszę myśleć o maluszku. Jednego straciłam, teraz jestem mega przewrażliwiona. Tynka ja też miałam w szafie po pierwszej ciąży spodnie ciążowe, które nie zdążyłam założyć. Teraz są super.

Dziewczyny wydaję mi się że ten ostatni stres mnie tak dobił. Strasznie przeżywam to że nie miałam tego USG NT tak jak powinnam mieć. Nie wiem czy zgaga to też nie wynik nerwów. Ostatnio jak miałam taki ciężki dzień na pocieszenie na noc zjadłam truskawki z jogurtem i śmietaną. Rano myślałam że mi przełyk i gardło spali. Pewnie wszystko podrażnione i dla tego teraz mi się coś przyplątało:(

graża ja własnie wychodzę z przeziębienia: inhalacje tak jak dziewczyny pisały, tantum verde na gardło i prenatal grip care - trochę drogie po za 15 tabletek ponad 30 zł zapłaciłam, ale chyba pomogło, bo wracam do życia. Za wszelka cenę wolałabym uniknąć antybiotyku, bo normalnie nigdy nie brałam, a co dopiero w ciąży.

Sokaja dziękuję za informację, dzisiaj idę tak jak pisałam na osłuchanie płuc i po zwolnienie. Też nie chce brać antybiotyku ale jak to się rozwinie to czy nie będzie gorzej dla maluszka. Moja mama ma podobno zapalenie oskrzeli ale wydaje mi się że to grypa za nic nie chce iść do innego lekarza, Ten u którego się leczy dał jej 3 antybiotyk i mówi że pewnie go nie przyjmuje, bo poszła kontrolnie osłuchać płuca. No szok łyka to dziadostwo a tu słyszy że nie stosuje się do jego zaleceń:( Nie rozumiem, proszę, tłumaczę, nawet zarejestrowałam mam do innego lekarza, nie bo nie. Chyba pojadę do teściów tam przynajmniej wszyscy zdrowi.

witam
haust-kochana lez i wypoczywaj nie powiem nie denerwuj sie bo wiem,ze to jest niemozliwe ,ja dzisiaj w nocy mialam same koszmary zwiazane z bobasem i dziecmi obudzilam sie ze scisnietym ,twardym brzuchem:no: te moje male pewnie denerwuje sie razem ze mna
elifit-choruje moj syn ,coreczka dzieki Bogu jest zupelnie zdrowa,syn ma Zespol Aspergera,urodzil sie z 10ptk wpelni zdrowy ale bardzo nadpobudliwy 11 lat zajelo mi poszukiwanie odpowiedniego specjalisty ,ktory rozpoznal chorobe,jak juz wiadomo,co jest zawsze latwiej sobie z tym radzic tym bardziej,ze okazalo sie ,ze maly powinien miec specjalna diete,odpowiednie tabletki przyjmowac i ,ze nalezy mi sie zasilek pielegnacyjny ,do tej pory ja samotna matka wszelkie terapie oplaclam sama :tak:teraz syn ma 18lat uczy sie w zawodowce infor i plywa w klubie sportowym dla niepelnosprawnych,wiec nie jest zle ale wiem ,ze zawsze bedzie mu trudniej niz ludziom zdrowym ,wydaje mi sie ,ze tutaj w hiszpanii lepiej traktuje sie osoby niepelnosprawne np w szkole niema czegosc takiego jak nauczanie w domu tylko nauvczyciel w klasie daje dziecku zadania dostosowane do niego ,na naradzie pedagogicznej omawiany jest poziom mozliwosci dziecka i ustalane pewne minimum jakie ma sie nauczyc np moj syn mial problemy z matm wiec mial ltwiejsza za to z jezyk obcymi radzi sobie super wiec uczyl sie ich na takim samym poziomie jak reszta klasy.Uwazam ,ze zamkniecie dzieciaka w domu na indywid.jest b. niedobre po pozbawia kontaktu z rowiesnikami i mozliwosci nauczenia sie zachowan spol.tym bardziej jak ktos ma z tym problemy .krutko mowiac w polsce uczen musi zrealizowac program a tytaj program dostosowuje sie do mozliwosci ucznia
wszystkim chorym i obolalym mama zycze zdrowka a zdenerwowanym spokoju

Spróbuje się dzisiaj zarejestrować do rodzinnego,a jak gr antybiotyków jest bezpieczna w ciąży?gdzieś znalazłam takie info: Jednak są antybiotyki uważane za bezpieczne (w ciąży). Należą do nich m. in.: amoksycylina, ampicylina, erytromycyna, klindamycyna, penicylina. Pytam,bo z lekarzami jest różnie. Czy któraś z Was brała antybiotyk?

Brałam Duomox - amoksycyklinę

La Luna, super, że dostosowują program do możliwości dziecka, chwali im się!

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Spróbuje się dzisiaj zarejestrować do rodzinnego,a jak gr antybiotyków jest bezpieczna w ciąży?gdzieś znalazłam takie info: Jednak są antybiotyki uważane za bezpieczne (w ciąży). Należą do nich m. in.: amoksycylina, ampicylina, erytromycyna, klindamycyna, penicylina. Pytam,bo z lekarzami jest różnie. Czy któraś z Was brała antybiotyk?

ja brałam aż 2 :/ pochodne peniciliny. wiadomo, że lepiej jest unikać antybiotyków, ale mi lekarz powiedział, że lepiej wyleczyć choróbsko niż męczyć dziecko toksynami. nie wiem jaki wpływ będą miały na antybiotyki i często o tym myślę, ALE ciąża rozwija się prawidłowo...
Cześć dziewczyny :-) ja też wczoraj miałam wizytę - niestety pojawiły się problemy z szyjką i muszę leżeć (opisałam w wątku). Kurde boję się jak cho...a :-( Nawet nie wiem czy w jakiś szczególny sposób mam leżeć, czy wystarczy tylko samo leżenie :-( Idę poczytać, bo wczoraj w ogóle nie miałam nastroju...

trzymaj się kochana i uważaj na siebie.

Tynka - ja biorę femibion natal 2, ale z tego co widzę, tam nie ma ani troszkę żelaza :/

Graza, ja brałam w pierwszej ciąży, nie pamiętam co... mam uczulenie na penicyliny, więc coś z amoczymśtam

Haust, leż i odpoczywaj, może na kolejnej wizycie dostaniesz pozwolenie na małe chodzenie :)

ależ u mnie wieje, głowę urywa normalnie!

reklama
U mnie to samo. Wczoraj była piękna słoneczna pogoda, a dziś deszcz i wiatr.. Podobno jednak zima ma do nas przyjść, wcale mnie to nie cieszy, bo wieczorem już ledwo w kurtkę zimową się dopinam, niby nie chodzę za dużo, no ale do lekarza też jakoś pójść trzeba.

Do góry