reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2014

Cześć Kochane!
Wczoraj nie zdążyłam nic napisać, ale dziś postaram się poprawić:tak:

La luna
- przede wszystkim myślę, że tak silnej kobietki jak ty nic nie jest w stanie złamać, swoje w życie przeszłaś, więc wiesz o czym mówię, niezmiennie trzymam kciuki za to by wszystko dobrze się skończyło - ty sama wiesz najlepiej co dla ciebie w danej chwili oznacza "dobrze" :tak: i gratuluję ci wytrwałości w opiece nad synkiem :tak:

Graza - mnie od dwóch dni gardło boli :wściekła/y: pójdę za radą Sokoji i kupę Prenatal - może pomoże, a nie zaszkodzi

Katka - ja mam rajstopy z h&m i jestem zadowolona :tak: ostatnio zakładałam też leginsy dla ciężarówek, ale mi się kończą pod samym biustem i mi niewygodnie :-D

Haust - leż Kochana i się oszczędzaj - musi być dobrze :tak:

Ada i inne dziewczyny mieszkające poza PL - nie wiem czy my w PL to takie panikary, że ciągle byśmy u lekarza siedziały i usg robiły, czy na zachodzie tak olewają ciężarówki, ale różnice w naszych wizytach są wręcz przedziwne :szok: moja przyjaciółka mieszka w UK i pamiętam, że na l4 jej nie wysłali, dopiero na macierzyński poszła pod koniec ciąży, a pracowała w sortowni ziemniaków i miała BARDZO ciężką fizycznie pracę!!!

Dziewczyny, które denerwują się w pracy - szkoda zdrowia, 10 wdechów i zapomnieć, bo inaczej staniecie się kłębkiem nerwów :no:

Jeśli o czymś zapomniałam to przepraszam :zawstydzona/y:

Co do mnie to już pisałam o gardle :crazy:, zmęczona jak byłam tak jestem - tylko w pracy rezon trzymam :-D przedwczoraj zepsuły się nam 2 windy i musiałam na 9 piętro dymać - myślałam, że ducha wyzionę :cool:
Dziś mam o 16:40 USG genetyczne trzymajcie kciuki :tak: Pamiętam, że więcej nas na dziś miało wizyty, ale nie wiem które

reklama
Cześć Kochane!
Wczoraj nie zdążyłam nic napisać, ale dziś postaram się poprawić:tak:

La luna
- przede wszystkim myślę, że tak silnej kobietki jak ty nic nie jest w stanie złamać, swoje w życie przeszłaś, więc wiesz o czym mówię, niezmiennie trzymam kciuki za to by wszystko dobrze się skończyło - ty sama wiesz najlepiej co dla ciebie w danej chwili oznacza "dobrze" :tak: i gratuluję ci wytrwałości w opiece nad synkiem :tak:

Graza - mnie od dwóch dni gardło boli :wściekła/y: pójdę za radą Sokoji i kupę Prenatal - może pomoże, a nie zaszkodzi

Katka - ja mam rajstopy z h&m i jestem zadowolona :tak: ostatnio zakładałam też leginsy dla ciężarówek, ale mi się kończą pod samym biustem i mi niewygodnie :-D

Haust - leż Kochana i się oszczędzaj - musi być dobrze :tak:

Ada i inne dziewczyny mieszkające poza PL - nie wiem czy my w PL to takie panikary, że ciągle byśmy u lekarza siedziały i usg robiły, czy na zachodzie tak olewają ciężarówki, ale różnice w naszych wizytach są wręcz przedziwne :szok: moja przyjaciółka mieszka w UK i pamiętam, że na l4 jej nie wysłali, dopiero na macierzyński poszła pod koniec ciąży, a pracowała w sortowni ziemniaków i miała BARDZO ciężką fizycznie pracę!!!

Dziewczyny, które denerwują się w pracy - szkoda zdrowia, 10 wdechów i zapomnieć, bo inaczej staniecie się kłębkiem nerwów :no:

Jeśli o czymś zapomniałam to przepraszam :zawstydzona/y:

Co do mnie to już pisałam o gardle :crazy:, zmęczona jak byłam tak jestem - tylko w pracy rezon trzymam :-D przedwczoraj zepsuły się nam 2 windy i musiałam na 9 piętro dymać - myślałam, że ducha wyzionę :cool:
Dziś mam o 16:40 USG genetyczne trzymajcie kciuki :tak: Pamiętam, że więcej nas na dziś miało wizyty, ale nie wiem które

*spam*, nie prenatal chyba:tak:

9 piętro? O matko, ja po schodach dużo chodzę bo mamy 3 piętrowy dom, ale też jak za dużo po nich chodzę, to sapie jak lokomotywa:-p
Za wizytę trzymam kciuki&&&&

Ja zaraz wyruszam na poszukiwania stroju cz.2. Mam jeszcze kilka opcji do obskoczenia, jak nie wypali to będę kombinować z tym co mam;-) W ostateczności pewnie w tesco jakąś wróżkę da się dorwać:tak:
Nie wiem czy pisałam, koleżanka z tego samego działu, która też była w ciąży przedwczoraj urodziła syna 4,4kg:szok: i 60cm długości. Niezły wielkolud!
A mi się dziś po raz drugi śniło, że urodziłam dziewczynkę. I to wcześniej niż powinnam, ale pełnowymiarowa, a poród trwał raptem jakąś godzinę - hehehe marzy mi się:-D.

Ka.wo trzymam kciuki za wizytę :)

Chyba jedyna z Was nie robię badań genetycznych...

U mnie dzisiaj wieje, pada i ogólnie samopoczucie masakryczne;/
Miłego dnia!!

*spam*, nie prenatal chyba:tak:

9 piętro? O matko, ja po schodach dużo chodzę bo mamy 3 piętrowy dom, ale też jak za dużo po nich chodzę, to sapie jak lokomotywa:-p
Za wizytę trzymam kciuki&&&&

Ja zaraz wyruszam na poszukiwania stroju cz.2. Mam jeszcze kilka opcji do obskoczenia, jak nie wypali to będę kombinować z tym co mam;-) W ostateczności pewnie w tesco jakąś wróżkę da się dorwać:tak:
Nie wiem czy pisałam, koleżanka z tego samego działu, która też była w ciąży przedwczoraj urodziła syna 4,4kg:szok: i 60cm długości. Niezły wielkolud!
A mi się dziś po raz drugi śniło, że urodziłam dziewczynkę. I to wcześniej niż powinnam, ale pełnowymiarowa, a poród trwał raptem jakąś godzinę - hehehe marzy mi się:-D.

Mogłam coś porąbać, ale chodziło mi o to: Prenatal GripCare, kapsułki, 15 szt. - Portal Dbam o Zdrowie. :tak:

Zapomniałam napisać Jagódko, że pomysł na misia odlotowy :-D
Dla odmiany mi się śniło moje wesele, tyle, że z zupełnie innym facetem...:szok:

P.S. Jeszcze chciałam dodać, że Ewa we wczorajszej rozmowie miała chyba co innego na myśli niż to sobie zinterpretowałyśmy, a troszkę się jej oberwało :zawstydzona/y:

Ostatnia edycja:
jagódka, ka.wo dobrze napisała prenatal grip care :) jest też *spam*, ale ja osobiście nie jestem w stanie tego przełknąć, bo mam odruch wymiotny :no:

Mogłam coś porąbać, ale chodziło mi o to: Prenatal GripCare, kapsułki, 15 szt. - Portal Dbam o Zdrowie. :tak:

Zapomniałam napisać Jagódko, że pomysł na misia odlotowy :-D
Dla odmiany mi się śniło moje wesele, tyle, że z zupełnie innym facetem...:szok:

P.S. Jeszcze chciałam dodać, że Ewa we wczorajszej rozmowie miała chyba co innego na myśli niż to sobie zinterpretowałyśmy, a troszkę się jej oberwało :zawstydzona/y:

Mialam juz na ten temat nic nie pisac, ale chodziło mi o to ze ja w swojej sytuacji bym tego nie zrobila, ale jezeli LaLuna ma juz jedno dziecko chore to ją doskonale rozumiem. Nie ważne co zadecyduje to i tak będziemy ją wspierać bo ja nie wiem co ona czuje, ponieważ nigdy nie bylam w takiej sytuacji. Poprostu mialam na mysli swoja sytuacje. Moze nie na miejscu bylo pisanie w tej sytuacji o sobie.

Oooo!:szok: Sorry, tego nie znałam, człowiek się całe życie uczy:-) *spam* też ma kilka produktów dla ciężarnych, krople do nosa i coś na gardło oprócz syropu.

Kupiłam! sukienkę, ze skrzydłami a la motyl, tylko muszę ją do tego przekonać:-p Ładna, pastelowa z mothercare, nowa! z ciucha za 24zł:-)Jeszcze coś we włosy wymyślę, kupię jakieś różowe lub błękitne cienkie rajstopki i będzie jak znalazł:tak:

Ja się od dyskusji o La Lunie odcinam, nie mi oceniać i decydować. Nie wiem co bym zrobiła i nie chcę nigdy się dowiedzieć. Trzymam za nią kciuki i wierzę, że jednak będzie dobrze!:tak:

limonka dla mnie dziwne jest to ze lekarz rodzinny daje bez problemu a ona nie.
Niestety nie mam w poblizu polskiego gin, juz szukalam i nic w moim rejonie.
Pozostaje mi tylko nadzieja ze ten po moim starym gin przyjmie mnie i okaze sie czlowiekiem z sercem.
Co do sprzetu do sluchania serduszka to mialam od kolezanki w ciazy z corka, i szczerze nie polecam.
Za te pieniadze lepiej kupic ciuszki lub odlozyc na lozeczko badz wozek,.
Jak sie slucha serduszka to nie powiem czlowiekowi lepiej itd, ale gdy tylko sie nie slyszalo to bylo popadanie
w paranoje i nie potrzebny stres.

makota juz pisalam wlasnie ze pojawila sie nadzieja zmiany lekarza. Owszem na NFZ.
W ciazy z corka tez chodzilam na NFZ tylko ze do innego gin i bylam bardzo zadowolona, niby stary dziadek ale
wiedzial co robi, na kazdej wizycie robil USG,bylo badanie na ,,samolocie,,,itd. A tu? Szok i nic po za tym.

lusia no niestety zle trafilam. Zazdroszcze ze tam gdzie mieszkasz masz dobrego gin i cie rozumie.

katka u mnie identycznie, nie cierpie rajstop, lub innych czesci garderoby ktore opinaja sie na brzuszku a nie pod nim.
Ja mam w szafie sporo luznych tunik itd wiec poki co nie mam w planach kupowania wiekszych ciuszkow,mimo iz
brzuszek juz nawet okazaly.

graza a niech sie krzywia w pracy, teraz twoje i malenstwa zdrowie najwazniejsze a to ze im to nie odpowiada to miej
to w nosie.

elifit &&&&&&&&&&&& zacisniete.Oby ci szybko i pozytywnie poszla rozmowa z szefem.

tynka
ja nie przytylam ani grama a wrecz schudlam a kregoslup daje do wiwatu,.
U nas tez piekna wiosna tej zimy :)

haust wypoczywaj ile sie da i nie wstawaj z byle powodu.Napewno sie unormuje i nerwy pojda precz.

Wrocilam z pracy ,odebralam Vivi z przedszkola i mam dosyc, padam na pysk.
Gdy weszlam do piekarni ,szef zrobil ogromne oczy i sie zapytal co ja tu robie, ze byl pewny ze przyniose dzis zwolnienie.
Opowiedzialam mu wszystko i zaczal sie smiac ze te baby maja nie pokolei w glowie.
Dodal ze ciekawe co beda mowily jak np zemdleje i uderze sie w glowe a wokol pelno maszyn i o to nie trudno.
Smial sie ze skoro nie moge dzwigac itd to po co stwierdzila ze moge normalnie pracowac skoro w piekarni ciagle sie dzwiga,przenosi itd.
Nogi wchodza mi w d,,,,,,,. o plecach nie wspomne..........

reklama
limonka dla mnie dziwne jest to ze lekarz rodzinny daje bez problemu a ona nie.
Niestety nie mam w poblizu polskiego gin, juz szukalam i nic w moim rejonie.
Pozostaje mi tylko nadzieja ze ten po moim starym gin przyjmie mnie i okaze sie czlowiekiem z sercem.
Co do sprzetu do sluchania serduszka to mialam od kolezanki w ciazy z corka, i szczerze nie polecam.
Za te pieniadze lepiej kupic ciuszki lub odlozyc na lozeczko badz wozek,.
Jak sie slucha serduszka to nie powiem czlowiekowi lepiej itd, ale gdy tylko sie nie slyszalo to bylo popadanie
w paranoje i nie potrzebny stres.

makota juz pisalam wlasnie ze pojawila sie nadzieja zmiany lekarza. Owszem na NFZ.
W ciazy z corka tez chodzilam na NFZ tylko ze do innego gin i bylam bardzo zadowolona, niby stary dziadek ale
wiedzial co robi, na kazdej wizycie robil USG,bylo badanie na ,,samolocie,,,itd. A tu? Szok i nic po za tym.

lusia no niestety zle trafilam. Zazdroszcze ze tam gdzie mieszkasz masz dobrego gin i cie rozumie.

katka u mnie identycznie, nie cierpie rajstop, lub innych czesci garderoby ktore opinaja sie na brzuszku a nie pod nim.
Ja mam w szafie sporo luznych tunik itd wiec poki co nie mam w planach kupowania wiekszych ciuszkow,mimo iz
brzuszek juz nawet okazaly.

graza a niech sie krzywia w pracy, teraz twoje i malenstwa zdrowie najwazniejsze a to ze im to nie odpowiada to miej
to w nosie.

elifit &&&&&&&&&&&& zacisniete.Oby ci szybko i pozytywnie poszla rozmowa z szefem.

tynka
ja nie przytylam ani grama a wrecz schudlam a kregoslup daje do wiwatu,.
U nas tez piekna wiosna tej zimy :)

haust wypoczywaj ile sie da i nie wstawaj z byle powodu.Napewno sie unormuje i nerwy pojda precz.

Wrocilam z pracy ,odebralam Vivi z przedszkola i mam dosyc, padam na pysk.
Gdy weszlam do piekarni ,szef zrobil ogromne oczy i sie zapytal co ja tu robie, ze byl pewny ze przyniose dzis zwolnienie.
Opowiedzialam mu wszystko i zaczal sie smiac ze te baby maja nie pokolei w glowie.
Dodal ze ciekawe co beda mowily jak np zemdleje i uderze sie w glowe a wokol pelno maszyn i o to nie trudno.
Smial sie ze skoro nie moge dzwigac itd to po co stwierdzila ze moge normalnie pracowac skoro w piekarni ciagle sie dzwiga,przenosi itd.
Nogi wchodza mi w d,,,,,,,. o plecach nie wspomne..........

A co z tym pismem?

Ja nie lubię rajstop w ogóle;-) Wolę pończochy:tak: Zabieram się za barszcz, bo chodzi za mną od tygodnia:tak: Nie mam za to kompletnie pomysłu na drugie danie:no:

Do góry