reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2014

Katka rajstopy ciążowe są. Jeżeli jesteśmy z tej samej miejscowości to nawet i u nas są :p a jak nie to sprowadzą. Mają na pewno w Ferio gaj na świeradowskiej na stoisku z rajstopami. Wygodne są. Co do spódnic to szukaj, wiele ich na rynku :p
Dziewczyny co miały dzisiaj nerwowy dzień życzę Wam dużo spokoju/relaksu.
Po udanych wizytach gratulacje.
JA dzisiaj natomiast miałam pierwszą wizytę u endokrynologa.
Podtrzymała leczenie ginekologa- euthyrox 50 i dodoała jod 100. Powiedziała że w 11-12 tygodniu jest to potrzebne aby dziecka tarczyca przejmowała funkcję. Standardowo powiedziała,że będziemy się widzieć do 4-6 tyg przez całą ciążę i że może się okazać że po ciąży zakończymy leczenie.
Dziewczyny które leczą tarczycę rozmawiałyście kiedy robicie badania. Rozmawiałam z nią o tym. Mówiła że najlepiej na czczo, czyli aby nie męczyć organizmu najlepiej rano a po badaniach tabletka od razu. Jeżeli jednak nie ma takiej możliwości to jak tabletkę wezmę o 7 rano to tsh i ft4 mam robić najwcześniej po 12 w południe a nawet później.

Pozdrawiam i miłej nocki.

Katka dzieczyny odzywają się nawet po północy, także to zależy :)

Ostatnia edycja:
reklama
Gosia dzięki! W takim razie nie będę kupować w ciemno przez allegro tylko sobie podjadę tam gdzie wskazałaś. A wyobraź sobie, że jak nie jadę A4 to na Gaj mi po drodze :-p

No tak zależy czy bezsenne nocki się zaczęły czy jeszcze nie ;-) śledzę allegro co bym mogła sobie zakupić na już.

Ostatnia edycja:
Cze Kochane:)

La luna trzymam za Was mocno kciuki.
Wszystkim mamo, które miały wizyty gratuluję.

Katka ja kupiłam rajstopy na allegro 300den ocieplane, na zimę, której brak. Na allegro znalazłam też rajstopy z H&M mama w kolorze butelkowej zieleni. Mega wygodne, mają powiększony panel na brzuszek, w ogóle nie czuje że je mam na sobie, a raczej na brzuszku.

Niestety znów jestem chora, prawdopodobnie zaraziłam się od mojej mamy, którą już 3 tydz męczy przeziębienie, jest na 3antybiotyku, ma straszny kaszel, który prowadzi do wymiotów. Boję się że znów mnie rozkłada. Nie wiem czy mogę dostać jakiś antybiotyk? Mam katar z bezbarwnego przechodzi w taki gęsty, pojawiła się flegma i mega ból gardła. Macie jakieś sprawdzone sposoby? robię inhalację z soli boheńskiej, na noc marimer, wł. nawilżacz powietrza, gardło płuczę septosanem i nic. Dzisiaj jestem w pracy. Nie wiem jak będzie w poniedziałek, już byłam 1 tydz. na zwolnieniu teraz kolejny się zapowiada:( a w pracy troszkę się krzywią.

graza leć do lekarza, bo możesz dostać antybiotyk, ale one są łagodne, więc lepiej go dostać zanim cię rozłoży na amen...

Katka, ja rajstop ciążowych nie mam, wolę biodrówki, potem w nich też można chodzić i też są wygodne, bo kończą sie pod brzuszkiem :) ostatnio super z paskiem silikonowym w pasie znalazłam, z gatty chyba, nic się nie zsuwa, nie zawija, idealne po prostu

witam
u mnie dziś wietrznie i zimno, a ja zgubiłam czapkę...muszę jechać kupić sobie drugą (pewnie ta pierwsza się znajdzie wtedy...) i Oli klapeczki na basen :)

Czy któraś z Was miała problemy z przyjmowanym kwasem foliowym? Chodzi mi konkretnie o Folik. Ja po tym dostaje ostrej wysypki na kolanach i łokciach, jakbym się poparzyła pokrzywą (takie plackowate). Dzisiaj obeszłam 5 aptek i kwas innej firmy dostałam dopiero w ostatniej (gin też się uparła, aby brać dalej).
Mi wczoraj lekarz powiedziała że witaminki mogę przyjmować jak chcę, ale folik już nie muszę. Do 12 tygodnia sie przyjmuje. Zresztą w witaminach jest tam coś tego kwasu.

Hej, u mnie też brzydka pogoda. Głowa mnie bolała jak wstałam i zaczynam chodzić po nocach :/// siku przede wszystkim. Jutro z synem mamy zabawe choinkową w pracy, a dziś trudna rozmowa z szefem przede mną. Trzymajcie kciuki!

Ostatnia edycja:
Graza - Ty idz do lekarza!

Katka - rajstopy ciazowe i leginsy ciazowe kupilam na allegro. Sa bardzo wygodne. Rajstopy kupilam raczej z tych cienszych, z mysla o wiosnie i lecie. Teraz zakladam zwykle rajstopy bardzo nisko, albo wlasnie te ciazowe i na to spodnie :)

Ja czuje sie dzis zle az do pozygu... Jeszcze pogoda brzydka sie zrobila a ja nie mam nawet chleba w domu:p jak nastawie sie psychicznie na zjedzenie czegos to wyskocze przed dom po kilka bulek

Milego dnia

Spróbuje się dzisiaj zarejestrować do rodzinnego,a jak gr antybiotyków jest bezpieczna w ciąży?gdzieś znalazłam takie info: Jednak są antybiotyki uważane za bezpieczne (w ciąży). Należą do nich m. in.: amoksycylina, ampicylina, erytromycyna, klindamycyna, penicylina. Pytam,bo z lekarzami jest różnie. Czy któraś z Was brała antybiotyk?

Cześć dziewczyny :-) ja też wczoraj miałam wizytę - niestety pojawiły się problemy z szyjką i muszę leżeć (opisałam w wątku). Kurde boję się jak cho...a :-( Nawet nie wiem czy w jakiś szczególny sposób mam leżeć, czy wystarczy tylko samo leżenie :-( Idę poczytać, bo wczoraj w ogóle nie miałam nastroju...

Graza ja bym chyba najpierw sprobowala domowych sposobow: syrop z cebuli, czosnek i duzo wit c. Antybiotyk, to ostatecznosc i najlepiej unikac jak ognia (nawet jak sie nie jest w ciazy).

Haust przykro, ze masz problemy z szyjka. Wspolczuje tego lezenia.

reklama
Cześć dziewczyny ;)
laluna ja również bardzo mocno 3mam za ciebie kciuki , musi być dobrze. Tulam mocno .
Katka*** mnie też na maksa juz wszystko gniecie najlepsze jest to że przed świętami kupiłam sobie dwie pary spodni na gumce ale dzisiaj bardzo mnie gniotą :/ Chyba będe musiała kupić te spodnie typowo ciążowe które przykrywają cały brzuch.
graza06 ja jak byłam chora przez święta , to najbardziej pomogły inhalacje jak masz inhalator to solą a jak nie to woda do garnka do tego nasypać soli może być jakaś mięta , ręcznik na głowe nachyl się i wdychaj ;) Pomaga na 100%. zaraz poczujesz że ci przeczyściło gardło i ewentualnie zatoki :) Życzę powrotu do zdrowia.
haust trzymam kciuki , leż dużo i napewno będzie dobrze wiele kobiet musi sie zmagać z tym problemem w ciążyi dają rade :) wszystko będzie dobrze :) musi ! :)
elifit trzymam kciuki za rozmowe w pracy ;) powodzenia

U mnie ogolnie dobrze biorę to luteinę od wczoraj i się stresuje. mam nadzieje że mi pomorze a nie zaszkodzi.
Dziewczyny a bierzecie jakieś inne witaminki na 2trymestr ? lekarz powiedział że jak skoncze folik to nie musze jesc , ale jakies inne witaminki - nie doradził żadnych . W pierwszej ciąży przed poronieniem brałam Pregne Plus ale to 1 trymestr nie wiem czy na drugi tez sie nadaje ? Musze dobrać sobie jakies witaminy bo na tą chwile nie jem żadnych.
Poza tym zaczął mnie boleć czasami kręgosłup :( a przytyłam 3kg co będzie jak będe wyżej w ciąży .
Ostatnio w szafie znalazłam sukienkę ciążową którą kupiłam w 1ciazy , jeszcze z metką ciesze sie bo na pożniejsze miesiace będzie jak znalazł jest na ramiączkach tak na 6-7-8 tc :)
U nas wiosna normalnie ;)
Miłego dnia ! ;)

Do góry