reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2014

Ada moglas sie zapytac tej lekarki czy siedzi tam za kare czy z powolania:no::wściekła/y::wściekła/y:

Gratuluje pierwszych kopniaczkow I nie ukrywam ze zazdrosc mnie zrzera od srodka :-p;-)

Ostatnia edycja:
reklama
La luna
Życzę Ci przedewszystkim spokoju.
Spokoju, ponkeważ każde nerwy nie są dobre. I życzę Ci/Wam dużo zdrowia.
I żeby maleństwo mimo tych wszystkich niepewności było zdrowiutkie. I życzę też Tobie wytrwałości i cierpliwości.
Tulę mocno!

Ada
Tobie tez życze spokoju i wytrwałości.
Abyś wszystko ułożyła pozytywnie.
I abyś zmieniła lekarza na takiego ktory poprowadzi Cie dobrze, i oszczędzi Ci stresu. Bo takich lekarzy i położnych tylko karcić za narażanie na stres kobiety przy nadzieji.
Bardzo źle Cię potraktowali moim zdaniem, bo nawet Cie nie uspokoiła, tylko jeszcze bardziej Cie wkurzyła.
Tulę mocno!

Dziewczyny mysle ze nie powinnysmy teraz pisac o usuwaniu ciąży itd. To napewno ciezki czas dla la luny a nic nie jest przesadzone
i sa mimo wszystko duze szanse ze wszystko bedzie wporzadku i tego trzeba sie trzymac:):)

minisia kazdy czasem ma gorszy dzien zobaczysz jutro bedzie lepiej :):) a te nasze hormony niestety czesto daja popalic.

2411magdalenka trzymam kciuki za wizyte napewno wszystko bedzie dobrze

ada wiesz z tym L4 to w UK jest ten sam problem tu na wszystko maja wytlumaczenie i tez ciezko jest wyprosic chociazby o tygodniowe
zwolnienie:/ A masz mozliwosc pojscia do polskiego lekarza?? ja tak zrobilam owszem musialam zaplacic ale wiedzialam ze wszystko
jest jest ok i dostalam L4 bez problemu, wiec moze warto. I ja tez mam fizyczna prace a polozna powiedziala mi ze to dobrze
przynajmniej bede sobie pocwicze:/

Co do ruchow malucha to tez zazdroszcze ale wiem ze jeszcze musze troszke poczekac. Ja najblizsza wizyte mam z polozna 21 stycznia
i mam pytanie do dziewczyn z zagranicy myslicie ze bedziemy sluchac serduszka? to bedzie moj 16 tydzien. Najblizsze usg niestety
13 lutego a ja juz bym chciala hehe :)
Aaa i widzialam jeszcze ze rozmawialyscie o kupowaniu sprzetu do sluchania serduszka ja taki kupilam i dzisiaj bedziemy testowac ale nie wiem czy nie za wczesnie dam zanc:) A odnosnie ceny zaplacilam 20 funtów.

Pozdrawiam cieplutko

Ada - nie masz mozliwosci zmiany lekarza?? Zachowanie jak za komuny :/ jezeli to nfz to pewnie uwazaja, ze nie ma koniecznosci robienia usg na kazdej wizycie. Przykro mi, ze tak to wszystko przebieglo. Wiem co czujesz, bo mi tez jest slabo, ale mam juz zlota rate: zjesc cukierka :o

Wczoraj po wizycie napisałam maila do kierowniczki, że nie wracam póki co do pracy, napisałam jej co i jak i drugiego do kadrowej, że mam L4 do 5.02 i że przyślę jej skan. Zdziwiłam się, bo ani jedna ani druga się nie odezwała:szok: Nie wiem o co chodzi. Albo kierowniczka się wkurzyła i nie chciała do mnie pisać pod wpływem emocji, albo jest na urlopie, no nie wiem zupełnie o co chodzi..

EDIT: Właśnie dostałam maila, bardzo pokrzepiającego. W końcu znalazły kogoś na moje miejsce na zastępstwo. ufff...bo już zaczynałam się stresować..

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Limonka
Tak jak juz wcześniej pisałam gdybym w PL nie poszła na usg 23.12 13tc to tak naprawdę uslyszalabym serduszko dopiero w 18tc4d.. Bo tu sie odbywa tylko jedno usg miedzy 18tc, a 20tc i jeżeli wszystko było by ok, to było by to ostatnie USG. A potem od 25tc położna by właśnie przykładają tylko taki mikrofonik i bym słyszała serduszko przez to.

Ada w Irlandii tez jest ciężko o zwolnienie a tym bardziej jak jest sie w ciąży. Póki co mi nie trzeba ale chce isc ok 7 miesiąca i boje sie ze wtedy nie dostane.
Nawet jak ronilam to dostalam zwolnienie na dwa dni od lekarza prowadzącego ciążę.
Trzeba chyba jakos udowodnić ze pracodawca nie zmieni dla ciebie reguł pracy ze względu na ciążę. U mnie poza tym ze koleżanki wyreczaja juz w dwóch najgorszych ciezarach to z upływem czasu i tak pojawią sie nowe zagrożenia których nie przeskocze.

Minisia o to ci chodzi
http://www.argos.ie/static/Product/...914/c_3/4|cat_14520914|Maternity|28325072.htm

Ostatnia edycja:
Hej perły.
La luna ściskam wszystkie kciuki i wierzę że będzie dobrze, musi być. !! A co jest córeczce jeśli mogę spytać?
Nie chcesz nie odpowiadaj :)
Ada też bym sie wnerwila. Dobrze że jest nadzieja na zmianę. A jeśli chodzi o wagę to ja przytyłam 0,5 kg, też nie dużo.A w I trymestrze schudłam 3 kg

Ja dziś po wizycie, wszystko dobrze szyjka trzyma. Tylko infekcje znów mam i trza podleczyc. Taką moja uroda że łapię :/
Usg mam sobotę, nie mogę.sie doczekać :))

witam
przepraszam,ze tylko o mnie ale czuje sie fatalnie wyniki pappa wyszly zle mam 1:5 prawdopodobienstwo jakies choroby w czwartek mam umowiona amniopunkcje........male przy badaniu bardzo sie ruszalo jak lekarz mocniej przyciskal mi do brzucha czytnik USG
pozdrawiam wszystkie mamy i dziekuje za pamiec

La luna z taka iloscia zacisnietych kciukow, lacznie z moimi, musi byc wszystko dobrze.

Minisia przykro mi, ze musisz sie denerwowac przez robote, wiem co to znaczy. Mam nadzieje, ze Twoje sprawy sie dla Ciebie pozytywnie zakoncza.

Ada jestes chyba naprawde w jakiejs kiepskiej przychodni. Ja chodze panstwowo i na poczatku mialam 2 wizyty co 2 tyg., pozniej 2 wizyty co m-c i nastepna w odstepie 5 tyg. juz polowkowe. Zaznacze, ze wszystkie z USG. Mam nadzieje, ze uda Ci sie znalezc dobrego lekarza, ktory o Was odpowiednio zadba.

Jesli chodzi o moje dolegliwosci ciazowe, to zdazaja mi sie czasem wymioty, czesto mam zgage i refluksy co jest bardzo nieprzyjemne. Waga stoi wlasciwie w miejscu bo niby 0,5 kg na wizycie do przodu a dzis znow mniej. Takie wachania sa normalne. Brzuch juz mam stosunkowo duzy, ale nie boli (czasem cos zakluje, ale to raczej przez wzdecia). I z ta macica, to mi wkrecilyscie he he :eek:

Pozdrawiam Wszystkie

I na szczescie jak do tej pory (odpukac w niemalowane) nie choruje (poza opryszczka w 5 tyg) wiec obchodzi sie bez lekow.

Ostatnia edycja:
reklama
Witam jak zawsze wieczorową porą :-) czy jeszcze kogoś tu zastałam?? Chciałabym być na bieżąco z Waszymi postali ale faktycznie za dnia tyle produkujecie i jak to już pisałyście, coraz więcej jest na L4 i więcej czasu dla siebie. Ja póki co pracuję i będę pracować.
Powiedziałam dziś oficjalnie w zarządzie, że jestem w ciąży i nie spodziewałam się tak pozytywnej reakcji! Zanim skończyłam mówić posypały się gratulacje i życzenia zdrowia i mówili, że powinnam się cieszyć a nie płakać (bo z nerwów się popłakałam :-p ). Tak więc mam to już za sobą i odetchnęłam z ulgą uffffffffffff :happy:

Dziewczyny muszę się zacząć rozglądać za ciuchami ciążowymi bo już mnie na maxa wszystko gniecie! Ja lubię chodzić w spódnicach i sukienkach ale rajstopy doprowadzają mnie do szału :wściekła/y: Muszę zakupić co nie co. A wy jak tam z garderobą??? Ja myślę, że bym przetrwała z sukienkami kopertowymi pod warunkiem, że wynajdę rajstopy ciążowe, o ile coś takiego istnieje :laugh2: ale skoro majtki są specjalne to i może rajstopy też :szok: muszę looknąć na allegro.

Do góry