reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2014

Witajcie :D

Co do wózków ja miałam Roan Marita- Jest to duży wózek, ale z pompowanymi kołami, koła na sprężynach. Wózek pomagał pan wybieraćw hurtowni dziecięcej do spacerów po nierównym terenie i na spacery z psem. Sprawdził się. Ma zmienianą gondole na spacerówkę. Ja polecam. Po moim starszym jeszcze 2 dzieci w nim przejeździła. 2 wózek spacerówkę mieliśmy baby travel- jako że mój syn był wielki i niewiele wózków ma ciężar do 20kg dziecka a jak go kupowałam to on miał już pond 13kg. Potrzebny był nam wózek z którego mogliśmy odpiąć pałąk i dziecko mogło bezpiecznie się wydostać.

Co do badań dziewczyny mogę wam tylko życzyć spokoju ducha.... nic więcej.

Cytologię też miałam jakieś 2 tygodnie temu. W Polsce się ją wykonuje. Jest na nią nawet miejsce w karcie ciąży. Nie robią jej tlyko wtedy jak była niedawno robiona.

małgorzadkar co do tego zastępstwa to o mnie mówiłaś. I nie mam jak rozmawiać bardziej z dyrekcją bo ja jej już zgłosiłam że źle się czuję i długo nie dam rady... Ten termin który ona wyznaczyła wynika z tego, że wtedy kończą się ferie w dolnośląskim. Nie mam kogo i w czym przyuczać. Oprócz mnie jest 5 kobietek w oddziale i one wdrażają a głównie to przewodnicząca zespołu. Nowy nauczyciel zawsze ma opiekuna w szkole aby go powprowadzał we wszystkie niuanse. Moja zadanie to to, aby mieć wyprowadzone wszystkie papiery, aby ktoś je przejął na czysto.

A z ciekawostek to w jednej z grup dzisiaj stwierdzono "zanieczyszczenie głowy"....

Co do wychowawczego to tak jest ono płatne jeżeli dochód na 1 członka rodzyny nie przekracza 550zł brutto. Bynajmniej tak było jakiś czas temu..

Ostatnia edycja:
reklama
a my myslimy o imionach Antoni lub Zofia :) fajnie Antos albo Zosieńka :) moje przeczucia to dziewczynka. Jeszcze tyle dni do wizyty mam 14 jak tu nie zwariować :)

Ja mam 13 prenatalne i też pomału świruję. Kurcze... ja to bym chciała chłopaczka bardzo, chociaż oczywiście na dziewczynkę też się ucieszę, ale gdyby ktoś pozwolił mi wybrać... :)

Co do imion, to coraz częściej zastanawiam się nad tym, żeby nikomu nie mówić jakie mamy ewentualne wybrane. Denerwuje mnie to, że wszyscy najpierw się pytają, a potem jakieś swoje uwagi wtrącają "że brzydko", "że się nie da zdrobnić" itp. albo moja mama, która oczywiście przewraca oczami i się krzywi, jak tylko któreś jej nie podpasuje. Koniec z tym. Postawimy wszystkich przed faktem dokonanym. :-p

Witajcie wczoraj bylam na mierzeniu przeziornosci i wszystko ok:) a dzidzia ma juz 66mm:) drugie tyle uroslo w dwa tyg:)
Kopacz ja z fabim w lutym jeszcze plaska bylam i chudlam:) dopiero kolo kwietnia mialam brzuszek nie masz czym sie martwic;)

Pola malo sie udzielam bo ogarniamy z moim kupno wlasnego mieszkania a troche to trwa...kredyt itp...poza tym z malym sie nie nusze:)

reklama
Do góry