reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2014

Graża to zależy od Twoich potrzeb. Ja chciałam wózek, który pojedzie i po śniegu i piachu i mój się idealnie do tego nadaje, miał być niezbyt ciężki i mieścić się do bagażnika - w poprzednim aucie było ciężko. Chciałam,żeby nie miał skrętnych kół - które potrafią skręcać nie tam, gdzie się chce jechać:-p Co do tego, czy ze spacerówką czy bez to też indywidualna kwestia. Nasze dzieci w gondolach pojeżdżą długo, bo praktycznie całą zimę, więc dobrze, żeby gondola była na tyle duża, aby dziecko w zimowych ubraniach się mieściło. Spacerówka fajnie jak jest rozkładana na płasko, bo wtedy jak dziecko zaśnie, to można opuścić oparcie. I nie inwestowałabym w wózek nie wiadomo jakiej kasy - moja córka odkąd chodzi praktycznie nie jeździła wózkiem, bo chodzenie było taaakie interesujące:tak: Drugą spacerówkę kupiłam, żeby na wakacje nie tachać dużej spacerówki i zajmować 3/4 bagażnika

reklama
Hej :-) też będę miała wózek po Matim. Ja z kolei polecam skrętne przednie kola, ale takie z możliwością blokowania. Mnie to bardzo ułatwia jazdę. Sama mam wózek 3 w 1 i jestem zadowolona, ale na wakacje i tak kupiliśmy mniejszą spacerówkę. No i tak, jak .jagódka mówi - dziecko chodzi, to raczej spacery na nogach :-D

dziękuję ! jedyne co mnie zdziwilo że zrobił mi cytologie, bo ryzyko rakowe w mojej rodzinie jest przerażające .. mimo to słyszałam ze w ciazy się tego nie robi :/

Cytologię sie normalnie wykonuje w ciąży. Niektórzy lekarze tylko nie robią w pierwszym trymestrze zeby nie ryzykować.

Sokoja, ja tez mam wózek tako captiva :)

Graza, ja jeszcze 3 tygodnie temu podjadalam w nocy. Teraz troche mniej ale za to staram sie kłaść spac najedzona :)

Dorotka, super ze ci sie ułożyło ale mimo wszystko tata Alanka ma minusa za to ze zostawił ciężarna kobietę... Z drugiej strony był żonaty wiec sprawa duzo bardziej skomplikowana...

La luna, podpisuje sie pod słowami dziewczyn. Mysle ze jesli cos by było nie tak to by dzwonili zgodnie z ustaleniami. A jesli przełożyli wizyte tylko o jeden dzien to raczej dlatego ze tak im bardziej pasuje. I dobrze bo dzieki temu szybciej bedziesz wiedziała na czym stoisz.

jagódka- ja też nie lubię łazić sama po galeriach;-) wczoraj byłam w smyku i fajne przeceny są szczególnie na ciuszki. Patrzyłam też" na żywo" wózek jaki sobie upatrzyłam.Przy starszych dzieciach miałam x lander xa na pierwszy rok- półtora i potem wymieniałam na spacerówkę maclaren techno xlr,teraz chyba też stawiam na x landera tylko move.
Macie jakieś typy wózków już?Lub po starszych dzieciach?

musty evo w moim przypadku już wybrany i innego nie akceptuje tez myslalam nad x-landerem ale ostatecznie jednak nie :)

Mataam cytologię w ciąży oczywiście się robi. ja miałam na pierwszej wizycie kiedy byłam potwierdzić ciażę.
Małgorzata szczęście w nieszczęściu, że tylko auto ucierpiało! Dlatego jestem za zapinaniem pasów dla własnego bezpieczeństwa...
Dorota dziękuje, że pytasz-czuję się dobrze i mam nadzieję, że tak zostanie:) A co do Twojej historii to przeszłaś już wiele, ale najważniejsze, że teraz jesteś szczęśliwa:) Mój M. też jest po rozwodzie i czasem mi ciężko, że miał inną rodzinę. Opiszę Wam kiedyś na zamkniętnym. jak będziemy go miały:)
La luna leż i jeszcze raz leż, najlepiej pupe lekko do góry np. na poduszce. Ja dzięki odpoczynkowi donosiłam szczęśliwie pierwszą ciążę:)
Minisia ja jakoś nie wierzę w jadłospis i płeć ;) Uwierzę, jak teraz będę mieć córkę :) Też nie jem mięsa, nie mogę wręcz patrzeć:/ Chociaż wędliny jem. U mnie nikłe szanse na córeczkę, bo moj M. ma już 3 synów:szok:
Graza ja podjadam w nocy, bo wstaję do młodego, albo do kibelka ;) Nauczyłam się do nocnego jedzenia od urodzenia Mikusia:(

Jeśli chodzi o wózek to mam spacerówkę baby mini design i na zakupy, plac zabaw sprawdza się idealnie. Kupię 2w1, ale pewnie używany. Piszcie jakie wózki zdały egzamin. Miałam x landera, ale chciałabym coś nowszego.

Młody mi zasnął, poczekam jak się obudzi i biorę się za sprzątanie, a tak mi się nie chce!

Ja dorwałam się do śliwek w czekoladzie:-) Jak słodkie mi w tej ciąży nie wchodzi, tak śliweczki są super;-) Miałam się wybrać do smyka, kupić coś Młodej na przecenach, ale tak mi się nie chce:sorry2: Mam smyka w samym centrum miasta, zawsze problem z parkingiem, poza tym nie lubię sama łazić po galeriach..

dobre śliwki nie są złe :) też bardzo lubię... a co da galerii to wolę chodzić sama, ale nie w ciąży. słabo mi się robi o tych tłumów, gorąca, świateł...

Tynka dzieki ..co do zachcianek to nie lubie jak mam na cos ochote a nie wiem co :wściekła/y:
Z moimi zachciankami to owoce I slodycze a na mieso nie mam najmn.ochoty ..cos czuje ze dieta wskazuje na dziewczynke a bardzo bym chciala chlopca..jednak nawet jak bedzie dziewczynka to bedziemy szczesliwi:)

a pewnie, że będziecie :) ja ostatnio myślę o swojej kruszynce jako dziewczynce ;) co jakiś czas rozmawiam z moją kruszyną i ostatnio gadam, że pójdziemy we dwie a nie we dwoje :|

dziewczyny czy was też tak ćmi czasem brzuch ? nie jest to mocne ale takie lekkie ćmienie jaks ie poloze to zazwyczaj przechodzi ale nie zawsze

jakiś czas temu kuło mnie w pępku. teraz raz po lewej, raz po prawej stronie brzucha. nie wiem czy mogę to nazwać ćmieniem, ale coś tam się dzieje - myślę, że to nic groźnego. jak za dużo chodzę ściska mnie w podbrzuszu - tym się troszkę niepokoję.

Właśnie dostałam sms od kadrowej, że mogę już l4 przynieść i przerwać urlop wychowawczy :-) Fajnie - kasa zawsze się przyda :-) W sumie to nie pomyślałam wcześniej - oni zatrudnili na moje miejsce kogoś na czas określony, no i w lutym dziewczynę by zwolnili, a tak przynajmniej jeszcze jej przedłużą. Wilk syty i owca cała :happy2:

U mnie nikłe szanse na córeczkę, bo moj M. ma już 3 synów:szok:
!
mój mąż ma 2 braci,jego ojciec 3 braci,ja urodziłam dwoch synow,3 ciąża i baba-a w rodzinie męża 70 lat nie było dziewczynki:)cuda co:)
dobre śliwki nie są złe :) też bardzo lubię... a co da galerii to wolę chodzić sama, ale nie w ciąży. słabo mi się robi o tych tłumów, gorąca, świateł...

.
mnie dodatkowo wszystko wkurza,drażnią kolejki i niezdecydowani w mięsnych:))

Właśnie dostałam sms od kadrowej, że mogę już l4 przynieść i przerwać urlop wychowawczy :-) Fajnie - kasa zawsze się przyda :-) W sumie to nie pomyślałam wcześniej - oni zatrudnili na moje miejsce kogoś na czas określony, no i w lutym dziewczynę by zwolnili, a tak przynajmniej jeszcze jej przedłużą. Wilk syty i owca cała :happy2:

A powiedz mi, ile jest teraz macierzynskiego? Bo z tego co kojarze za macierzynski placa, a za wychowawczy nie. Jest 20 tyg do podzialu na mame i tate?

reklama
Makotka, teraz jest roczny macierzyński :)
Jesli zdecydujesz sie na cały rok urlopu to masz płatne 80 %.
Jesli chcesz isc tylko na pol roku to beda ci płacić 100 %.
A jesli po połowie roku zdecydujesz ze chcesz skorzystać z kolejnego pol roku urlopu to za kolejny okres płaca ci 60 %

Do góry