reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2014

Dobry wieczór :)

Co do wózków to nie znam się kompletnie na nazwach ale od samego początku bardzo podoba mi się taki wielofunkcyjny 3 w jednym . Za zwyczaj są one takie małe ;p pewnie wiecie o co chodzi ja sie musze jeszcze wiele nauczyć :)

Ostatnio bratowa mojego m dała mi mnóstwo ubranek dla niemowlaka po swoim 5 letnim synu bo twierdzi że czas tak szybko mi przeleci że nie zdąże tego wyoglądać :) Są takie słodkie że aż miło popatrzeć :) żeby tylko wszystko było dobrze.

Co do zachcianek ciążowych a płci dziecka to ja już w to nie wieże , mi od samego początku chciało się bardziej słodyczy, czekolady niż kwaśnych rzeczy to podobno na dziewczynkę a mamy chłopca już dwóch lekarzy go potwierdziło i na filmiku z \usg ktory mamy na płycie doskonale widać że dziewczynką na pewno nie jest :)
Także dziewczyny myślę że nie ma co się sugerować zachciankami z jedzenia.

A co do imion to mi podobało się jeszcze kilka innych ale mojemu m nie za bardzo więc poszlismy na kompromis i wybralismy jedno ktore wspólnie nam się podobało czyli Karol :) i wszyscy tak juz mowią do mojego brzucha :) , zastanawiam się czy drugie imie dać po moim tatusiu ale to sie zastanowie bo nie wiem czy dawać dziecku dwa imiona :)

A ja do teraz nie wiem czego tak bardzo chce mi się zjeść :-D ale jak na razie jestem strasznie głodna to zadowole się czym kolwiek :)

Ostatnia edycja:
reklama
Witam,
Ależ mnie dziś brzuch bolał przez pół dnia, aż sie zastanawiałam, czy wczoraj pasy mnie nie scisnely czy coś w tym stylu, ale doszlam do wniosku, że raczej stres odchodził....mąż zabrał mnie do kina na wilka z wall street, dosyć ciekawy ale okropnie długi film, w połowie plecy mnie rozbolaly, zrobiłam sie glodna i dopiero teraz glowa przestaje mnie boleć...
Anulka powodzenia w załatwianiu formalności, wiem, ze dużo tego jest...
Ja też nie wierze w określanie płci po zachciankach, brzuchu, czy cery.... Bo jak coś, to moja Ola powinna być chłopakiem, a wydaje sie 100% dziewczynka :)
Ewa, to powinni cię na rękach nosić za urodzenie baby :) a może.teraz drugą nosisz?
Ja mam po Oli wózek x lander xa i jedynie tapicerke nową pewnie kupimy do spacerowki. I fotelik nowy, mam cybex aton basic a chce jakiś z isofixem. Spacerowke na wakacje mam xlander xs i jako do sklepu sie sprawdza, na większe wyprawy nadal bierzemy duży wózek. Moje rady na wybór wózka: dopasować wózek do siebie, tj. Czy trzeba bedzie go znosić po schodach czy może być ciężki, bo jest winda albo parter. Jak jesteś drobna wózek nie powinien być zbyt masywny. Powinnas go jedna ręką dac radę podnieść żeby podjechac pod kraweznik. Powinien sie zmieścić do bagażnika, to ważne :) powinien sie lekko prowadzić, żeby potem z bobasem i zakupami nie zmachac

Ostatnia edycja:
pola to Ci powiem, że ten nasz captiva wytrzymały jest i ma jedną z większych gondolek. Polecił mi to facet w sklepie, bo jak Małego urodziłam początek października to całą zimę przejeździł no i początek wiosny. Jak chyba miał 7-8 miesięcy to do spacerówki Go dałam i też super się spisywała. Jedyny minus to ten wózek przynajmniej jak dla mnie strasznie ciężki jest.

tynka ​a gdzie Ty chcesz rodzić, bo miałam się pytac wcześniej, ale ciągle zapominam. B-B czy inny kierunek?

Moja Ola już jak miała 4,5 miesiąca przesiadla sie do spacerowki bo nie chciała w gondoli jeździć. A w spacerowce na prawie płasko spacerowalysmy po kilka godzin

Anulka, kciuki za własne mieszkanie :tak:
Tynka, no to faktycznie u ciebie juz chyba na 100% chłopak. Pamiętam jak my na usg u synka widzieliśmy klejnoty bardzo wyraźnie, i potwierdziło się po porodzie :)

co do wózków, to ja myslę o mutsy. Wcześniej miałam teutonię i tez byłam bardzo zadowolona ale już dawno sprzedana

Moja Ola już jak miała 4,5 miesiąca przesiadla sie do spacerowki bo nie chciała w gondoli jeździć. A w spacerowce na prawie płasko spacerowalysmy po kilka godzin

a ja Małemu podnosiłam w gondoli wyżej ta górną część i też tak pół leżąco jeździł. Ale mój to był meeega jeśli chodzi o wózek, bo wystarczyło Go włożyć przejechać z 10 min i spał 2-3 godz ważne, że był na dworze.

a ja Małemu podnosiłam w gondoli wyżej ta górną część i też tak pół leżąco jeździł. Ale mój to był meeega jeśli chodzi o wózek, bo wystarczyło Go włożyć przejechać z 10 min i spał 2-3 godz ważne, że był na dworze.
zazdroszczę, moje dzieci jak tylko wkładałam do wózka od razu protestowały, spacerki były beee. Może teraz bedzie inaczej ;)

Od 2 dni nasiliły mi sie mdłości, mam też niestety wymioty których do tej pory unikałam. Czy miał tak ktoś?

Ja wozek mam po fabim 3w 1 i szczerze zaluje ze wzielam spacerowke bo malo korzystalam niewygodna duza nie skladala sie i przezycilam sie na zwykla...maly mial kolo pol roku jak zasiadl w spacerowce...ja mam taco warriora z ruchomymi przednimi kolami o 360° i nie powiem wygodny latwo sie prowadzi minus to rozstaw kolek tylnie wieksze szersze na zjazd przy schodach do wozkow, ale przednie mniejsze i blizej siebie nie miescily sie w tych wylewkach :/ musze orginalny fotelik kupic do stelaza bo mialam maxi cosi i nie pasowal a jednak wygoda fotelik wpiac i isc na spacer niz gondolke dzwigac...

Sokoja, Pola ja też mam tako captiva po córce i jestem zadowolona. Nie będę kupować nowego bo ten mój jest w bardzo dobrym stanie. Fotelik samochodowy też mam. Musimy kupić jednak łóżeczko ale do tego jeszcze sporo czasu mamy.

reklama
Sokoja tak ja w BB mam tam dobry szpital, fachowcy okej warunki super no i moja mama pracuje w nim lata więc myśle że dobrze się mną tam zajmą :) i tak mam daleko do tego szpitala bo około 50km więc mam nadzieje że jak zacznę rodzić nagle to zdarze dojechać :):)
Arabelka chłopiec na pewno 100% a ja czułam że dziewczynka zanim nie widziałam na USG :)

Ja własciwie wszystko musze kupić wózek,łożeczko i inne pierdoły dla dziecka bo po mojej szwagierce zostały tylko ubranka nie zniszczone a reszta rzeczy się nie nadaje albo juz komuś dała, mamy jeszcze łożeczko turystyczne tak zwany kojec ale też jest bardzo zniszczony więc nie nadaje się do użytku ,będe musiała zrobić pełne zakupy na przyjście malenstwa. A najlepsze że o niczym nie mam jeszcze pojęcia co i jak wybierać ;)

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry