reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2014

Hej dziewczyny, u was też taka pogoda paskudna? U nas siąpi i słonko ani na chwilę zza chmur nie wyjrzało, przez to jeszcze bardziej mi się nie chce, a myślałam, że mój stan to już max niechcenia :tak:

La luna, Julia - myślę o was ciągle, dawajcie znać jak się macie
Mataam - gratuluję udanej wizyty :-) ja w tej ciąży nie maiłam robionej cytologii, bo zrobiłam m-c czy 2 przed, w poprzedniej miałam robione w ciąży
Dorota - twoja historia to najlepszy dowód na to, że wszystko w życiu może się ułożyć, odważna z ciebie kobieta :tak:

La luna leż i jeszcze raz leż, najlepiej pupe lekko do góry np. na poduszce. Ja dzięki odpoczynkowi donosiłam szczęśliwie pierwszą ciążę:)
Minisia - ja na mięso nie mogę patrzeć i też słodkie wcinam, może będzie dziewczynka??? :-D
Graza - jeszcze w nocy nie podjadam, nie licząc Sylwestra, chyba najwięcej zjadłam ze wszystkich gości, ale wreszcie najedzona byłam :-)
Minisia - ja też mam zamiar jak najdłużej pracować
Jagódka - całe opakowanie śliwek w święta zjadłam :tak:
Ewusia - wózek mam po córeczce - TEUTONIA SPIRIT - gondola, spacerówka i Tario (fotelik samochodowy) - byłam z niego super zadowolona, także szczerze polecam :tak: i podobnie jak reszta dziewczyn na wakacje kupiliśmy parasolkę, żeby mniej miejsca zajmowała
Ale ta twoja Zuzia musiała być super niespodzianką :-D
Ewa66 - nie wiem co oznacza ćmienie w brzuchy, czasem mnie pobolewa, ale myślę, że to wina diety :zawstydzona/y:
Graza - odstępstwa od dat będą się zdarzać, często jest tak, że na usg nogi (tj kość udowa) mają "inną datę" niż ręce itp. :-D

reklama
Właśnie dostałam sms od kadrowej, że mogę już l4 przynieść i przerwać urlop wychowawczy :-) Fajnie - kasa zawsze się przyda :-) W sumie to nie pomyślałam wcześniej - oni zatrudnili na moje miejsce kogoś na czas określony, no i w lutym dziewczynę by zwolnili, a tak przynajmniej jeszcze jej przedłużą. Wilk syty i owca cała :happy2:

no i super :)

mój mąż ma 2 braci,jego ojciec 3 braci,ja urodziłam dwoch synow,3 ciąża i baba-a w rodzinie męża 70 lat nie było dziewczynki:)cuda co:)

mnie dodatkowo wszystko wkurza,drażnią kolejki i niezdecydowani w mięsnych:))

tez widze ze oczekujesz 4go maluszka :-D

kurde moj sie uparl ze chce dac imie po ojcu swoim jak bedzie chlopak a ja chcialam inne jego wlasne a na drugie po dziadku ...a jak u was to wyglada?

Makota pola ma rację z tymi urlopami. Wychowawczy jest bezpłatny, ale ponoć przy niskich dochodach można dostać jakiś zasiłek ( nie wiem - ja byłam na bezpłatnym)

Minisia, ja jestem zwolenniczka nadawania drugiego imienia po rodzicach, dziadkach lub innych bliskich osobach. Moja Zuzia dostała drugie imię po mnie. Teraz jesli by sie urodziła dziewczynka to drugie imię chyba byśmy nadali po zmarłej siostrzyczce. Jesli bedzie chłopak to drugie imie po moim mezu.

a my myslimy o imionach Antoni lub Zofia :) fajnie Antos albo Zosieńka :) moje przeczucia to dziewczynka. Jeszcze tyle dni do wizyty mam 14 jak tu nie zwariować :)

no i super :)

tez widze ze oczekujesz 4go maluszka :-D

kurde moj sie uparl ze chce dac imie po ojcu swoim jak bedzie chlopak a ja chcialam inne jego wlasne a na drugie po dziadku ...a jak u was to wyglada?

Nie wygląda:-D Kompletnie o tym nie myślę, jak będę wiedziała kogo noszę pod serduchem to pomyślę.. Czasem mam wrażenie jakbym wcale w ciąży nie była, nadal do mnie nie dociera:tak: Klaudia ma drugie imię po mojej kochanej prababci, nawet zastanawialiśmy się, żeby dać jej tak na pierwsze, bo bardzo lubię to imię, ale za dużo się wtedy dziewczynek rodziło o tym imieniu.

Dzieki dziewczyny za pocieszenie.wiem ze macie racje.ale to trudne...mam nadzieje ze kiedys kogos spotkam..

Poza tym dziewcxyny martwie sie maluszkiem...opisalam w odpowiednim watku co i jak.nie bede sie tu powtarzac i zasmiecac...

Troche sobie kupilam bluzek i tunik oversize to bede miec na rosnacy brzuch ktory wcale nie rosnie...

Wrzuć fotkę do galerii to ocenimy czy rośnie :) na poprzednich twoich zdjęciach był lekko zaokrąglony wiec wszystko jest ok. Z reszta nie ma reguły. Jednym kobietom brzuch rośnie wolniej a innym szybciej. Ty jestes pierwiastka wiec zaliczasz sie do tej pierwszej grupy.

reklama
kopacz jeżeli jakoś cię to pocieszy, to mojej szwagierce dopiero teraz mocniej zaokrąglił się brzuch - jest w 19-20 tygodniu i też pierworódka :-)

Do góry