reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2014

La luna no uspokoilam sie troszke bo mi to spokoju nie dawalo a teraz juz moge byc spokojna:) pow ze mam sie oszczedzac I uwazac na siebie a w marcu jak bede juz mogla isc na macierzynkie mam mu pow co dalej zeby wiedzial jak zastepstwo ew ustawic :)

A ty kochana lez ile sie da..a wizyte ci przelozyli o 1 dzien w sumie a mieli dzwonic jak cos zle wiec moze wszystko bedzie dobrze kochana swoje droga takie trzymanie w niepewnosci :(

Dorota zostaje w pracy jak dlugo sie da

reklama
cześc mamusie :)

laluna leż dużo , to naprawde bardzo wazne najlepiej wstawaj tylko do łazienki. Na pewno wizytę przesuneli z jakiegos innego powodu gdyby było coś nie tak dzwonili by. Trzymam za was mocno kciuki,

dorota podziwiam Cię że tyle przeszłaś z tymi facetami , to bardzo ciężkie jak kobieta zostaje sama w ciąży , ale super że wam się ułożyło ijesteś szczęśliwa :)

mataam gratuluje chłopczyka :)
a co do cytologi to oczywiście że sie robi mój lekarz na samym początku zlecił to jako pierwsze badanie.

minisia to super że szef wie, oszczędzaj się w pracy ile się da :)

Poza tym życze wszystkim udanych wizyt :) Ja mam 9 Stycznia rano, jestem cała zestresowana czy z małym wszystko ok, Od wczoraj chodzi za mną ochota na coś dobrego do zjedzenia testuje wszystko ale to nadal nie to :-D mam nadzieje że wkoncu wymyśle :)

Ja dorwałam się do śliwek w czekoladzie:-) Jak słodkie mi w tej ciąży nie wchodzi, tak śliweczki są super;-) Miałam się wybrać do smyka, kupić coś Młodej na przecenach, ale tak mi się nie chce:sorry2: Mam smyka w samym centrum miasta, zawsze problem z parkingiem, poza tym nie lubię sama łazić po galeriach..

Tynka dzieki ..co do zachcianek to nie lubie jak mam na cos ochote a nie wiem co :wściekła/y:
Z moimi zachciankami to owoce I slodycze a na mieso nie mam najmn.ochoty ..cos czuje ze dieta wskazuje na dziewczynke a bardzo bym chciala chlopca..jednak nawet jak bedzie dziewczynka to bedziemy szczesliwi:)

jagódka- ja też nie lubię łazić sama po galeriach;-) wczoraj byłam w smyku i fajne przeceny są szczególnie na ciuszki. Patrzyłam też" na żywo" wózek jaki sobie upatrzyłam.Przy starszych dzieciach miałam x lander xa na pierwszy rok- półtora i potem wymieniałam na spacerówkę maclaren techno xlr,teraz chyba też stawiam na x landera tylko move.
Macie jakieś typy wózków już?Lub po starszych dzieciach?

TYNKA dziekuje,zapowiadalo sie zle ze ani alan alni oliwka nie beda mieli swoich tatow obok siebie,na szczescie z alanka tata sie udalo, a tak zle sie zapowiadalo.

Wiesz CO NAS NIE ZABIJE TO NAS WZMOCNI :-).

LA luna o 1 dzien przesuniete,pewnie taki termin im lepiej pasowal,jakby bylo cos nie tak to by zadzwonili napewno.

Nastawilam na zupe,ide ogarnac z dziecmi mieszkanie,dla nich to zabawa takie sprzatanie ze mna :-)

Ja mam wózek po Klaudii i nie zamierzam zmieniać. Jedo Bartatina - gondola + spacerówka, mam też na później parasolkę baby design travel.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
tynka oj za mną od Sylwestra chodziła sałatka a la gyros i wczoraj zajechałam do sklepu po składniki i to było to!!!! a w sałatce same ulubione składniki dla "ciężarówek" - kapusta czerwona ze słoika, ogórki w occie, kukurydza i prażona cebulka, na to sosik czosnkowy. Mężowi zrobiłam z kawałkami kurczaka, bo do mnie mięso dalej nie przemawia.

mataaam gratuluje udanej wizyty i cytologie też miałam robioną, także to chyba raczej norma.

Synek mi się rozchorował i zbieramy się do lekarza. Oczywiście prywatnie, bo na samą myśl o przychodni i ilości wirusów i innych chorych to mi słabo się robi. Ostatnio jak poszłam na bilans ze zdrowym dzieckiem tak wróciłam z kaszlającym i zakatarzonym. Wkurza mnie, że tam gdzie zapisałam Młodego to nie ma osobnego wejścia dla zdrowych i chorych dzieci.

wózek mam tako captiva, z gondoli i spacerówki jestem zadowolona szczególnie na wiejskie drogi i dziurawe chodniki, nosidełko do d.py. Spacerówkę druga kupilismy do auta espiro magic i z niego jestem bardzo zadowolona.

Ostatnia edycja:
dziewczyny czy was też tak ćmi czasem brzuch ? nie jest to mocne ale takie lekkie ćmienie jaks ie poloze to zazwyczaj przechodzi ale nie zawsze

reklama
graza06 ja biorę dupka już od około 10dni z dawce x1 a brałam od 4tyg 2x dziennie. Do wtorku mam i koniec. Nie mam się jak poradzić, bo dostałam go od lekarza u kt byłam pierwszy raz bo moj gin co chodziłam lata nie chciał nic przepisać, jego zdaniem co ma być to będzie i w ostatni dzień w Pl poszłam gdzie indziej. Więc nie dzwonie i nie pytam bo facet nie będzie mnie kojarzył. Teraz jak zostało mi kilka sztuk to może też brac po pół??

ANilewe ja tak jak któraś z Was wcześniej napisała, schodzę z duphastona stopniowo. Zostawiłam sobie 3 tabletki tak w razie W jako dawkę uderzeniową.

Mi według rozmiarów wyszło tydzień starsze bobo , czyli że już 13 tc skończony. Jutro wstawie zdjęcie w wątku odpowiednim, bo dziś mnie znów mdli i leze co by nie zwymiotowac.... No i ja widziałam babe, ale lekarz przesunął głowice i powiedział, że za wcześnie teraz i powie na polowkowym dopiero :)

Według suwaczka jestem w 13tyg 2dn (to mam obliczone z miesiączki), a licząc z usg w 14 tyg 2 dn. Mam nadzieję że łożysko przejęło pracę i działa. Nie wiem skąd ta rozbieżność:(

Kochane trzymam za Was mocno kciuki, za pozytywne wyniki badań. Odpoczywajcie, nie podnoście się jeśli to nie potrzebne.

Czy któraś tak ma że czuję takie rozlewające się ciepło po jednej stronie brzuszka? nic więcej mi się nie dzieje. Oprócz tego że jestem cały czas głodna. Dziś w nocy obudziłam się głodna ale stwierdziłam że nie wstaję. Rano obudziłam się z taki strasznym bólem głodowym. To już chyba 3 raz w tym tygodniu. czy któraś z Was podjada w nocy?

Dziewczyny, które mają już dzieciaczki, powiedzcie z doświadczenia na co zwrócić uwagę kupując wózek?Kupić taki 3w1 czy wszystko oddzielnie ? Chce się rozejrzeć tak, żeby przed porodem mężulek wiedział co kupić.

Do góry