reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2014

Dzien dobry mamusie

Kopacz olej dziada I tyle kochana :)

La luna to dobrze ze ustalo trzymam kciuki..
MINISIA swiete slowa do KOPACZ :-).Lepie bymtego nie ujela kochana :-).
Rowniez uwazam, ze pappa niewiele daje, potrafi tylko wprowadzic zamieszanie - jedyna metoda na sprawdzenie, czy dziecko wolne od chorob genetycznych czy cewy nerwowej to amniopunkcja albo wczesniej biopsja trofoblastu.

Ja sie caly czas zastanawiam nad amniopunkcja, bo u mnie w rodzinie jest dziewczyna z rozszczepem kregoslupa. Nie wiem, co zrobie jeszcze...
A powiec mi dlaczego chcesz zrobic ta amniopunkcje? jesli okaze sie ze dziecko chore to co chcesz usunac? czy chciaabys sie przygotowac psychicznie ale urodzc to dziecko ,jesli okaze sie chore ????

Julia trzymam kciuki i mam nadzieję że pappa wyjdzie ci ok....

Miałam napisać, co nam sie przytrafiło. Mąż prowadził samochód i w pewnym miejscu była barierka oddzielajaca pasy lewy i środkowy, a przed nią taki jakby kraweznik. Mąż w ostatniej chwili stwierdził że zmieni pas przed ta barierka, bo wydawało nam sie , że lewy pas robi sie tylko do skrętu, no i niestety wjechał w ten kraweznik.... Dobrze że samochód ma tyle systemów co ma, bo inaczej albo w barierkę byśmy wjechali albo na drugi pas wprost pod samochody....a tak to "tylko" dwa koła rozwalone, trochę stresu i laweta..... Na szczęście pewnie uda sie z ac naprawić, bo niestety opony kierunkowe i trzeba cały komplet kupić plus dwie felgi, no i być może amortyzatory mogły pójść czy coś.... Ola nawet nie poczuła, że coś sie stało.... Poprzenim samochodem...wolę nie myśleć co by było.....
dobrze ze nic sie nie stalo.
ja już po ! wszystko dobrze ! 65% ze to chłopiec a prenatalnych nie robie bo to koszt 120 euro i osobiscie nie chce wiedziec.
Super ze chlopak ,no to z ciebie tez dorodny mezczyzna hihihihihih :-).Popieram z tymi prenatalnymi,dobre podejscie :-).

VENUS jak sie czujesz????

LA LUNA 3 mam bardzomocno kciuki za was , a ja sie zabardzo nie znam ale wie ze na szyjke rozwierajaca sie mozna zalozyc krazek lub szef ,ale nie wiem czy na tym etapie czy dopiero na pozniejszym ,moze zapytaj lekarzy o to ????/

Wszystkim ktorym wyszlopodwyzszone NT Zycze ale bywinik nie byl wyrocznia i aby dzieci byly zdrowe.

Dziewczyny grunt to nie oanikowac,ja tez panikara jestem ,ale co to wam da ??????Nakrecaciie sie ,pozniej zle sie czujecie ,martwicie w wiekszosci niepotrzebnie,po co wam to ????????/

JAGODKA z oliwka nie robilismy amniopunkcji bo nic nie wskazywalo na chore dziecko ,wszystkie wyniki byly dobre ,ja mialam 25 i nie bylo wskazan do amniopunkcji.

KOPACZ wiesz w skrucie napisze ci moja historie.Wyszlam za maz jak mialam 24 lata ,poronilam ciaze,pozniej po roku urodzila sie Oliwka ,jak corka miala 1,5 roku rozstalam sie z mezem,ja go wyrzucilam z mieszkania.
Poznalammojego M teraz,wadlismy z synem bardzo szybko,praktycznie za 1 razem i byl alan,ja chcialam zaszalec i przespac sie z facetem bo zawszetaka grzeczna bylam i jedynymmmoim facetem byl moj byly maz i chcialam zaszalec,wiec zaszalalam raz i pojawil sie alan.Ale aby rozowo nie bylo,tata alanka zostawil mnie jak jeszcze nie wiedzielismy ze w ciazy jestem,wrocil do swojej zony i 2 dzieci.Ja cala ciaze bylam sama i po urodzeniu syna tez bylam sama z corak i synem ,olalam tate alana,Ja podchodze do tego tak ze dziecko jest najwazniejsze,faceta zawsze mozesz zmienic,oni raz sa a raz nie ma a dziecko jest z toba,przynajmniej do jakiegos wieku hihihi.Tata alanka rostal sie ze swoja juz teraz byla zona .My pomalu zaczelismy sie zblizac do siebie i tak jak alanek mial 9 miesiecy a teraz a 3 lata,jestesmy ze soba,jestesmy szczesliwi i teraz czekamy na nasze 2 dziecko :-).Takze nie biegaj za nim,Tak jak dziewczyny mowia,kiedys bedziesz wdzieczna losowi ze kopals go w dupe.

reklama
witam
mataam-gratulacje udanych wynikow
malgorzatakar-dobrze ,ze wszystko sie skonczylo tylko na uszkodzonym samochodzie
julia-mam wizyte 10tego i wtedy tez ma byc wynik chyba ,ze wyjdzie zle to beda dzwonic do mnie,jak narazie nie zadzwonili.moj m tez nie chce rozmawiac o tym ,ze dziecko bedzie chore lub ,ze moge poronic,powiedzial tylko raz ,ze jak bedzie chore to bedziemy je kochac tak samo:tak:ja mysle,ze faceci tak maja ,jak sie o czyms nie mowi to tego nie bedzie,ale jest przy mnie wspiera mnie i znosi moje humory a czasami wybucham nie wiem czy to nerwy czy hormony,ja bym chciala wiedziec wczesniej czy dzieciatko jest chore zeby moc sie przygotowac ,poczytac na ten temat ,porozmawiac ze specjalista itp,moj pierwszy syn urodzil sie z 10ptk.i wszyscy mowili ,ze zdrowy ale niestety po czasie okazalo sie,ze sa problemy a dopiero jak mial 11lat jeden specjalista wpadl na to co mu jest ,przez tyle lat szukalam po omacku zrobilam wiele bledow z niewiedzy(np nie powinien jesc wielu produktow)podane zostaly mu wreszcie odpowiednie leki no i okazalo sie ,ze mamy prawo do zasilku pielegnacyjnego a ja wczesniej samotna mama plcilam za wszystkie terapie z wlasnej kieszeni.......mysle,ze lepiej jest wiedziec wczesniej i sie przygotowac
mam nadzieje,ze nasze dzieciaczki bede zdrowe i szczesliwe

La luna trzymam kciuki za was kochana a jak dzisiaj sie czujesz?
mataam super wiesci:) gratulacje

Dziewczyny jestem z wami myslami bo zzylysmy sie juz troszke i nie da sie nie myslec..

A moj szefo dowiedzial sie dzis I w sumie nie wygladal na zaskoczonego hehe ..kamien z serca :)

La luna Dobre podejcie,masz swieta racje :-).Dobrze ze w koncu dowiedzielisie sie co jest twojemu synowi.

U mnie bylopodobnie,szukanie choroby ale nie widac bylo po oliwce ze chora,ona wyglada normalnie jak zdrowe dziecko,tak naprawde do dzis moglibysmy nie wiedziec ze ma zespol turnera,ale przez to ze czesto chorowala,chodzilo sie do roznych lekarzy i wtedy przypadkiemzostalaskierowana na te badania genetyczne ktore potwierdzily niestety jej chorobe .

MINISIA a co idziesz na chorobowe??????czy ciagniesz prace jak tylko sie da?????

No i ja jeszcze nic nie zrobilam,ciagle na bb siedzehihih,dobra ide za zupe sie wziasc hihihih.

minisia-super,ze szef juz wie i przyjal to spokojnie teraz mozesz w pelni cieszyc sie swoim blogoslawionym stanem
ja dzisiaj prawie nie krwawie ale wczoraj bylo tak samo a po poludniu chlustnelo wiec wole byc ostrozna i nie cieszyc sie za bardzo moj m jest w domu bo ma zwolnienie chorobowe ale czuje sie dobrze wiec zabral Basie do zlobka i poszedl do banku poplacic rachunki (poczatek miesiaca)o 17tej mamy isc odebrac prezent dla malej z okazji Trzech Kroli do urzedu miejskiego ale tez wysle m samego z mala a ja bede lezec

reklama
wlasnie dostalam listownie wiadomosc ze wizyte mam przeniesiona na 9tego nie wiem czy to tylko biorokracja czy cos zlego wyszlo w badaniu krwi

Do góry