reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2014

Kopacz, a Ty jeszcze miałaś nadzieję? Z Twoich relacji było od razu wiadomo, że to jakiś palant. Krzyżyk na drogę, Ty sobie dasz radę.

Makota, niby tak, ale.. Jeśli NT wychodzi źle, to robisz Papp-a, jak on wyjdzie źle, to amnio i wtedy wiesz już na pewno. Czasem są to jakieś choroby, o których warto wiedzieć więcej już w ciąży, bo można jakoś pomóc dziecku i matce. Rodzice mają czas zapoznać się z objawami, leczeniem i życiem z chory dzieckiem.

Racja, ale ;) mam na myśli to, że np. w moim przypadku zlecono mi PAPPA ot tak, żebym zaspokoiła swoją ciekawość. Jak dostanę ten test to albo będę rozkminiać, albo się załamie, albo to oleję i poczekam do porodu.

czytałam, że kobity boją się amino, a podobno przy robieniu amino jest BARDZO mało poronień. jeżeli kobieta naprawdę się boi i ma duże podejrzenia moim zdaniem powinna zrobić. wydaje mi się, że amino jest bardziej inwazyjna, ale też bardziej wiarygodna.

znowu krwawilam i znowu pojechalismy do szpitala-niestety szyjka zaczyna sie rozwierac:-(wody sa w porzadku ,dzidzius tez,kazali to samo co przedtem czyli progesteron i oszczedzac sie i czekac co bedzie albo poronie albo nie:no::no:
ja wszystkie badania typu PPAPA,AMNIOPUNKCJA itp mam za darmo nalezy mi sie ze wzgledu na wiek powyzej 35rz.
Juz nie mam sily sie denerwowac ,czuje sie zmeczona

planujesz/musisz robić aminopunkcję?!

mam nadzieję, ba! głęboko wierzę, że donosisz ciążę i że wszystko będzie w porządku - musi być!

ściskam Cię mocno!

wypoczywaj!!!

reklama
La luna trzymam kciuki. Wierzę, że będzie dobrze!

Dziewczyny rzadko piszę, ale codziennie podczytuję... Mam za sobą 2 imprezy 2-latkowe mojego Synka i moją 30-kę, więc marzy mi się tylko spokój:-)

Któraś z Was napisała, że ciąża to wcale nie taki szczęśliwy czas, bo wiecznie są jakieś zmartwienia i u mnie zarówno w 1 jak i tej ciąży też tak jest. Wiadomo, że bardzo się cieszę, ale coś zaboli, zakluje i człowiek ma głupie myśli. Tym bardziej, że w Swięta w nocy poszłam do toalety i miałam krew na papierze. Nie pojechałam na IP, bo nie miałam bóli, poczekałam i przeszło. Poszłam 30-go do gina i resztę opiszę we wizytach. Także do samego rozwiązania będzie strach mieszany z radością, a potem też będziemy się bały o swoje pociechy.

Byłam dzisiaj na bilansie 2-latka i wszystko super. Młody nawet współpracował z lekarką ;) Były babeczki z noworodkami i załączył mi się instynkt;-)

Cześć Dziewczyny!
Sylwestra spędziliśmy u znajomych, dzielnie się trzymałam ale o 2.15 odpadłam :tak:, fajnie było

La luna - trzymaj się, musi być dobrze
Kopacz - ten facet niech ci nie zaśmieca swoją osobą super 2014 roku, jeszcze karta się odwróci i to ty i dziecko będziecie górą, a on niech spada

No i resztę nicków zapomniałam :zawstydzona/y:

Któraś pytała o śluz - upławy. Ja na początku miałam bardzo ciągnący i biały śluz, teraz jakby mniej, lekarka nie skomentowała, ja nie pytałam, bo mi jakoś do głowy nie przyszło, ale nic mnie nie boli, nie swędzi, więc jest chyba ok. Teraz już nam lepsze nawilżenie :tak:

Było coś o zatokach - ja mam straszny ból głowy przy zapaleniu zatok, w ciąży za dużo nie można, ale chyba, któraś już pisała że sinus rinse można i jak dla mnie jest super

Ja też mam bardzo dużo obaw związanych z tą ciążą - jakoś boję się nawet mocno ucieszyć :zawstydzona/y: ale później mam nadzieję, że będzie lepiej :tak:

Ka.wo ja tak trochę wyluzowałam po 30 tygodniu, bo sobie pomyślalam, że nawet jak się urodzi to będzie wszystko ok:)

La luna, nie wiem, co jeszcze napisac, zeby Cie pocieszyc, bo na pewno jestes mocno zdenerwowana.... caly czas mocno wierze, ze bedzie w porzadku!

Kum, amniopunkcja pomaaga wykrywac takie wady jak rozszczep kregoslupa - nie bede sie wyklocac, ale bede sie upierac przy swoim :-)
Amniopunkcja | NetMama.pl

Niestety, albo i stety, strach o dziecko bedzie w nas trwal od poczecia do naszego konca :-)

reklama
Kum, amniopunkcja pomaaga wykrywac takie wady jak rozszczep kregoslupa - nie bede sie wyklocac, ale bede sie upierac przy swoim :-)
Amniopunkcja | NetMama.pl

Hubson wygląda na to (też poczytałam szczegóły), że jest kilka rodzajów amniopunkcji i niestety zwykle robi się ją w jakimś konkretnym kierunku, czyli np. jak robią genetyczną to tylko na choroby genetyczne (analiza kariotypu) a nie na wady cewy (analiza białka AFP). Ja w tym wypadku miałam w poprzedniej ciąży genetyczną (zupełnie teraz nie rozumiem dlaczego ten typ przy wodogłowiu), bo cały wielki wynik szumnego badania brzmiał: "46XY - kariotyp męski prawidłowy".

la luna trzymaj się dzielnie, słuchaj lekarzy i koniecznie na siebie uważaj!!!

Do góry