reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2014

A mnie coś choroba rozbiera :-( kicham, smarkam i gardło boliiii. Całą noc się męczyłam a potem w pracy cały dzień. Teraz leże w łóżku pod kołdrą i zdycham. Byle do weekendu a więc przetrwać nockę i dzień. Fatalne. Jak sobie radzić z przeziębieniem, kiedy nic nie wolno?! W aptece dostałam syrop i babeczka powiedziała, że można brać paracetamol (np. Apap) co wy na to????

reklama
la luna trzymaj się. Ściskam mocno.

Hobbit odnośnie szpitala ja rodziłam na Brochowie. Jeżeli poszukujesz informacji o Borowskiej to na wątku regionalnym- wrocławskim jest wątek o szpitalach.

Miłej nocki życzę.
Ja lecę dalej spać bo praca mnie męczy i to już po kilku godzinach a nawet pobolewa na koniec brzuch....
Co najlepsze rozmawiam z dyrektorką, że się źle czuje i nie dam rady długo w pracy wytrzymać a ta szuka na zastępstwo za mnie kogoś od marca :(. wymiękłam.

A mnie coś choroba rozbiera :-( kicham, smarkam i gardło boliiii. Całą noc się męczyłam a potem w pracy cały dzień. Teraz leże w łóżku pod kołdrą i zdycham. Byle do weekendu a więc przetrwać nockę i dzień. Fatalne. Jak sobie radzić z przeziębieniem, kiedy nic nie wolno?! W aptece dostałam syrop i babeczka powiedziała, że można brać paracetamol (np. Apap) co wy na to????

Katka herbatka z kwiatu lipy z miodem, sok maliny, czosnek, gardło możesz płukać wodą z wodą utlenioną (woda utleniona w stosunku 1:10) Syrop pewnie *spam*:tak: Apap można ,tylko sprawdź dawkę dozwoloną w ciąży. No i odpocznij w domu, w łóżku.

Ja się cholernie boję powiedzieć w pracy o ciąży... No ale muszę. Zrobię to w ciągu 2 tygodni. I tak dłużej nie utrzymam nic w tajemnicy. Co do Borowskiej to słyszałam, że odsyłają na siłę do innych szpitali bo takie obłożenie mają, ale to pewnie zależy od miesiąca czy faktycznie tyle porodów jest. Ile osób to tyle opinii, co? :tak:

Jagódka
dzięki. Tak dokładnie ten syrop :-) Z chęcią bym odpoczęła w domu ale niestety muszę iść do pracy. aaa właśnie ponoć można Hasco sept na gardło - w aptece mi powiedziała.

A wiecie co mi w aptece powiedziała że w 1 trymestrze apapu nie można i mni nie sprzedała :(

Co do mówienia o ciąży i nie mówienia. Ja nie miałam zamiaru mówić jeszcze przez 2 tygodnie, ale sytuacja mnie zmusiła. Przedstawiłam zaświadczenie od lekarza i tym samym nie mam zastępstw/ nadgodzin itd. A gdybym nie powiedziała to teraz już po mnie mocno widać i wchodzę tylko w ciążowe rzeczy...

Ostatnia edycja:
Ja się cholernie boję powiedzieć w pracy o ciąży... No ale muszę. Zrobię to w ciągu 2 tygodni. I tak dłużej nie utrzymam nic w tajemnicy. Co do Borowskiej to słyszałam, że odsyłają na siłę do innych szpitali bo takie obłożenie mają, ale to pewnie zależy od miesiąca czy faktycznie tyle porodów jest. Ile osób to tyle opinii, co? :tak:

Jagódka
dzięki. Tak dokładnie ten syrop :-) Z chęcią bym odpoczęła w domu ale niestety muszę iść do pracy. aaa właśnie ponoć można Hasco sept na gardło - w aptece mi powiedziała.

Hasco sept to tańszy odpowiednik tantum verde - je też można

GiB to Cię okłamali. W apapie jest paracetamol, to jedyny środek przeciwgorączkowy, który można brać w ciąży.

reklama
witam,
ja na chwilkę, bo idę Olę usypiać.
przezierność ok, nos jest, lekarz powiedział, że żadnych wad nie widzi, a czytałam, że to mistrz w wykrywaniu nieprawidłowości :) poszłam na pappę, bo mam za darmo w pakiecie, i tak mi krew pobrali, że ręką nie mogę ruszać....
wracając mieliśmy małe zdarzenie drogowe, opiszę potem, bo mąż mnie już zgania

Do góry