reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2014

reklama
Nigdy żaden lekarz mi nie powiedział, że paracetamolu nie można. Wręcz przeciwnie, że jeśli już mam coś wziąć to tyko paracetamol. Twierdzi tak i ginekolog i kilku internistów i lekarze w szpitalu na patologii. Wiadomo, że jak nie trzeba, to lepiej go nie brać, ale jak ktoś ma 39 stopni gorączki to czym ma ją zbijać?! Taka temperatura jest niebezpieczna dla dziecka i jedyne wyjście to wziąć tabletkę. Przecież nikt nie łyka leków jak cukierki

Nigdy żaden lekarz mi nie powiedział, że paracetamolu nie można. Wręcz przeciwnie, że jeśli już mam coś wziąć to tyko paracetamol. Twierdzi tak i ginekolog i kilku internistów i lekarze w szpitalu na patologii. Wiadomo, że jak nie trzeba, to lepiej go nie brać, ale jak ktoś ma 39 stopni gorączki to czym ma ją zbijać?! Taka temperatura jest niebezpieczna dla dziecka i jedyne wyjście to wziąć tabletkę. Przecież nikt nie łyka leków jak cukierki

No to przytoczyłam, żeby w pierwszym trymestrze nie brać. Ale z drugiej strony a jak ktoś nie wie, że jest w ciąży i łyka Apap i nie słyszałam żeby to komuś zaszkodziło. Czy coś źle piszę? A ta babka w aptece powiedziała, że paracetamol ale gdy pojawi się gorączką. Hmm.

La luna, nie wiem, co jeszcze napisac, zeby Cie pocieszyc, bo na pewno jestes mocno zdenerwowana.... caly czas mocno wierze, ze bedzie w porzadku!

Kum, amniopunkcja pomaaga wykrywac takie wady jak rozszczep kregoslupa - nie bede sie wyklocac, ale bede sie upierac przy swoim :-)
Amniopunkcja | NetMama.pl

Niestety, albo i stety, strach o dziecko bedzie w nas trwal od poczecia do naszego konca :-)

Ja nie pisałam, że nie wykrywa. Oczywiście że amnio wykrywa. Chodziło mi o to, że rozszczep kręgosłupa w większości przypadków nie jest spowodowany wadą genetyczną tylko jest to wada rozwojowa (czyli nie jest dziedziczna), czyli to, że w rodzinie masz kogoś z rozszczepem w ogóle nie oznacza, że masz zwiększone szanse na pojawienie się tej wady.

Hubson tak pracuję w szkole, a mianowicie w oddziale przedszkolnym.

No to faktycznie mozesz sie zmeczyc w takiej pracy, pojdziesz wczesniej na zwolnienie? Ja mialam pracowac do ferii, u mnie od 17 lutego, ale nie dam rady. Za duzo nerwow czasami kosztuje mnie ta praca i zdalam sobie sprawe, ze nie warto... naprawde nie jestesmy niezastapione.

paracetamol (apap) na 100% można w ciąży. Mój lekarz mówi, że lepiej łyknć apap niż strasowac dziecko migraną matki. A skutki gorączki na pewno gorsze niż zazycie apapu

reklama
No to faktycznie mozesz sie zmeczyc w takiej pracy, pojdziesz wczesniej na zwolnienie? Ja mialam pracowac do ferii, u mnie od 17 lutego, ale nie dam rady. Za duzo nerwow czasami kosztuje mnie ta praca i zdalam sobie sprawe, ze nie warto... naprawde nie jestesmy niezastapione.

Gosia i Bartek oraz Hubson to wcale nie należy do łatwiej i przyjemnej pracy - szkolnictwo. A zawsze się mówiło, obyś cudze dzieci uczył :-D ciężko no i do tego skupisko chorób to się nie dziwię jak szybciej pójdziecie na zwolnienia, sama bym się też o takie postarała.

Do góry