reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2014

też pomyślałam o nawilżeniu, bo u mnie z tym problem jest, ale wystarczy żelik taki najzwyklejszy lubrykant i jest ok :)

dziś mam usg, ale nei wiem o której, mam być koło 15:15 i czekać jako nadmiarowa pacjentka.... i dzis już na szczęście wymioty przeszły, ale wczorajszy dzień był straszny....

reklama
Hej :) Widzę, że nie dla wszystkich nowy rok fajnie się zaczął :-( Ale pozostaje tylko jedno - myśleć pozytywnie i na pewno wszystko jakoś się ułoży.
Tak czytam o waszych badaniach i zaczynam odczuwać jakiś irracjonalny lęk. Niby wszystkie wyniki mam dobre, ale.... Właśnie, to ale mnie denerwuje. Muszę się jakoś ogarnąć, bo w paranoję popadnę. Ostatnio zaczyna mi twardnieć brzuch i to mnie jeszcze bardziej martwi :( do lekarza idę za tydzień i pewnie przez cały tydzień martwić się będę :(

Hej :) Widzę, że nie dla wszystkich nowy rok fajnie się zaczął :-( Ale pozostaje tylko jedno - myśleć pozytywnie i na pewno wszystko jakoś się ułoży.
Tak czytam o waszych badaniach i zaczynam odczuwać jakiś irracjonalny lęk. Niby wszystkie wyniki mam dobre, ale.... Właśnie, to ale mnie denerwuje. Muszę się jakoś ogarnąć, bo w paranoję popadnę. Ostatnio zaczyna mi twardnieć brzuch i to mnie jeszcze bardziej martwi :( do lekarza idę za tydzień i pewnie przez cały tydzień martwić się będę :(

No-spę/buscopan/scopolan bierz, albo magnez sobie kup i łykaj, bezpieczniejszy niż no-spa i sporo można go brać. No i skonsultuj z lekarzem.

Jedyne co mnie martwi to klucia w centrum brzucha - miałam takie jak mi się szyjka skracała, muszę ginowi przypomnieć, żeby szyjkę zmierzył, bo miałam z nią problemy. Jeszcze 6 dni i wizyta.. Nie mogę się doczekać kiedy zobaczę mojego bobasa:tak:

Ja mam podobnie niby dobrze się czuje wyniki też dobre a zaczynam sie bardzo czegoś bać :( mam w sobie taki dziwny strach czy jak pojadę do lekarza za tydzien to z maluchem będzie wszystko dobrze . Staram się tłumaczyć sobie pozytywnie że zaczął się 2trymestr , dziecko jest już duże i silniejsze niż na początku i że będzie dobrze :)
Mam taką nadzieje ;)

floriana myśle że infekcja to raczej nie, chyba że odczuwasz jakieś częste swędzenie , albo pieczenie i żółte upławy ja tak miałam na początku i musiałam brać antybiotyk dp. Ale lekarz wyjaśnił że infekecje bardzo lubią rozwijac sie w ciąży bo mają ku temu super warunki. Ja czuje się podobnie, jakbym dopiero zaczynała współżycie :-Dmyśle że z czasem będzie coraz lepiej. Myśle że Twój problem z czasem minie i oboje z męzem będziecie zadowoleni :)

małgorzatkar trzymam kciuki na wizycie ;)

haust ja dostałam nospe w zastrzyku jakiś czas temu ale to na lekkie bóle brzucha skontaktuj się z lekarzem. Na pewno wszystko będzie ok.

La Luna oby jednak wszystko bylo w porzadku. Trzymam kciuki i mam nadzieje, ze to tylko przejsciowe klopoty z krawieniem byly.

U mnie oprócz pojawienia się zgagi raczej wszystkie objawy zanikły czuje się wrecz książkowo.
Dziewczyny a jak to jest z tym 2trymestrem , jedni twierdzą że zaczyna się z końcem 13tc inni że od 16tc. Nie zdążyłam jeszcze zapytać o to lekarza , mysle ze w przyszyłym tygodniu mi to wyjasni bo kazda strona internetowa pokazuje inaczej.

U mnie od niedawna tez niestety zgaga sie pojawila a myslalam, ze to dopiero w 3 trymestrze

Ostatnia edycja:
właśnie koleżanka przyniosła mi wieści, ze w przedszkolu Mateuszka panuje wirus bostoński :-( wyguglałam i kurcze jest niebezpieczny dla kobiet w ciąży :-( oj to moje dziecię cos chyba nie nachodzi się do tego przedszkola :-(

reklama
Ja się właśnie zastanawiam czy robić test PAPPA czy sam genetyczny...? Szkoda mi trochę kasy. Genetyczny będzie mnie kosztował jakieś 200 zł najmarniej, a z testem PAPPA badanie ma kosztować ponad 400zł... :baffled:

Choć i tak jestem zadowolona ze zmiany lekarza. Nie płacę niebotycznych cen za USG, nie muszę specjalnie po to latać po innych placówkach. Płacę mniej za wizytę i dodatkowo mam USG w cenie wizyty. Tyle chociaż dobrego.

Ale niestytety będę prawdopodobnie rodzić w tym samym szpitalu co podczas pierwszego porodu, bo tam pracuje mój lekarz prowadzący. A mam do niego sporą niechęć... :-(
Nastawiałam się na Żelazną w Warszawie, ale wyszło całkiem co innego, inne miasto... :-(

I dzisiaj jestem po 'podstawowych" badaniach ciążowych. Zostawiłam w laboratorium 350zł. :baffled:

Do góry