reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2014

witam
dzieki dziewczyny za dobre slowa,dzisiaj krwawienie jest o wiele mniejsze wlasciwie na wkladce nic nie bylo tylko na papieze po zrobieniu siusiu
julia0903-powodzenia na wizycie
kopacz-ja wiem,ze to nie jest latwe ale sama musisz sobie wytlumaczyc ,ze na niego nie ma co liczyc ale jesli pomaga ci pisanie o tym to pisz do nas:blink:a najlepiej to wkurz sie i powyzywaj ,mowie z doswiadczenia ,ze to pomaga
dziewczyny zycze wam aby pozostale miesiace ciazy byly szczesliwe i aby szybkominely abysmy mogly cieszyc sie naszymi malenstwami

reklama
Ewa, Jagódka ja tez zaszlam w ciaze na cyklu z clo. Lutkę biorę od poczatku i teraz stopniowo odstawiam. Nigdy nie miałam badanego prg ale z obserwacji cyklu (mierzenia temp) wynikało ze faza lutealna jest prawidłowa nawet bez progesteronu. Lekarka mi jednak przepisała profilaktycznie. Rowniez mam pcos.

Kopacz, zaczął sie nowy rok i to jest doskonały czas na to aby odciąć sie od frajera. Zacznij sobie wszystko układać w głowie ale bez niego bo tylko w ten sposób masz szanse na ułożenie sobie zycia. Musisz sobie uświadomić ze facet nie jest was wart.

Witam Dziewczyny w Nowym Roku!

U mnie impreza sylwestrowa bardzo udana, zaprosiliśmy znajomych, bo stwierdziliśmy, że długo takiej okazji nie będzie. Wśród naszych nikt nie ma dzieci, więc na kolejnego sylwka już nas tak pewnie chętnie nie odwiedzą. Wytańczyłam się za wszystkie czasy:)
Ja mam do was intymne pytanie. Oczywiście jeśli nie chcecie nie odpisujcie;) W I trym. moje libido sięgnęło dna, nie myślałam, nie potrzebowałam itp. Powoli zaczyna się to zmieniać ku uciesze męża, jednak przy każdej próbie czuję dyskomfort, właściwie ból. Jakbym się "zwężyła", jeśli wiecie co mam na myśli;) Za tydzień mam wizytę to zapytam oczywiście czy nie ma jakiejś infekcji, ale może któraś coś takiego też przeżyła?;>

U mnie impreza sylwestrowa bardzo udana, zaprosiliśmy znajomych, bo stwierdziliśmy, że długo takiej okazji nie będzie. Wśród naszych nikt nie ma dzieci, więc na kolejnego sylwka już nas tak pewnie chętnie nie odwiedzą. Wytańczyłam się za wszystkie czasy:)
Ja mam do was intymne pytanie. Oczywiście jeśli nie chcecie nie odpisujcie;) W I trym. moje libido sięgnęło dna, nie myślałam, nie potrzebowałam itp. Powoli zaczyna się to zmieniać ku uciesze męża, jednak przy każdej próbie czuję dyskomfort, właściwie ból. Jakbym się "zwężyła", jeśli wiecie co mam na myśli;) Za tydzień mam wizytę to zapytam oczywiście czy nie ma jakiejś infekcji, ale może któraś coś takiego też przeżyła?;>

Floriana a jak z nawilżeniem? bo jeśli go nie ma to nic dziwnego, że czujesz ból..

u mnie było bardzo podobnie, myśle ze z czasem przestaniesz czuć się tak ciasno , ale u mnie ból nadal został i czasem musze przerwać stosunek bo czuje pewnien dyskomfort mam nadzieje że zczasem to wroci do normy. Może to wynik tego ze przez pewien czas była przerwa w stosunkach,

Dzieki dziewczyny za pocieszenie...wiem ze on nie jest warty mnie i dziecka.ale wiecie...a na dodatek to jakas malolata.strasznie to przezylam i przezywam.nie to ze mialam.nadzieje.ale nie spodzkewalam sie tego.myslalam ze mimo wszystko przyjacielsko razem przejdziemy przez ciaze.nie wiem co mam myslec.czuc.wiem ze tylw razy mnie zranil.zlamal serce.pierwszy raz tak powaznie jak odwolal slub..ale ja glupia bylam zakochana po jakims czasie do siebie wrocilismy.poten go zostawjlam.byll mi dobrze bez niego.ale znowu po jakims czasie on bajki zaczal opowiadac.ze teskni.ze mu mnie brakuje.ze marzg mu sie mieszkanie ze mna gdziws na wsi i rodzina....i co?zostawil nas...rodzine swoja...a teraz ma jakas malolate :(

La luna trzymym kciukasy za ciebie :*

Dzieki dziewczyny za pocieszenie...wiem ze on nie jest warty mnie i dziecka.ale wiecie...a na dodatek to jakas malolata.strasznie to przezylam i przezywam.nie to ze mialam.nadzieje.ale nie spodzkewalam sie tego.myslalam ze mimo wszystko przyjacielsko razem przejdziemy przez ciaze.nie wiem co mam myslec.czuc.wiem ze tylw razy mnie zranil.zlamal serce.pierwszy raz tak powaznie jak odwolal slub..ale ja glupia bylam zakochana po jakims czasie do siebie wrocilismy.poten go zostawjlam.byll mi dobrze bez niego.ale znowu po jakims czasie on bajki zaczal opowiadac.ze teskni.ze mu mnie brakuje.ze marzg mu sie mieszkanie ze mna gdziws na wsi i rodzina....i co?zostawil nas...rodzine swoja...a teraz ma jakas malolate :(

La luna trzymym kciukasy za ciebie :*

Wiem,że to bardzo trudne ale pomyśl sobie w ten sposób że wytrzymasz to wszystko a jak urodzisz dziecko a on je zobaczy to zrozumie co stracił, wtedy napewno zrozumie wszystko, zobaczy malenstwo i zrozumie jak ważna jest rodzina i wtedy Ty mu powiesz że jesteś szczęśliwa i on nie jest Ci do niczego potrzebny, będzie się czuł jeszcze gorzej niż Ty za te wszystkie upokorzenia . Los się odwróci :) będziesz szczęśliwa :)

u mnie było bardzo podobnie, myśle ze z czasem przestaniesz czuć się tak ciasno , ale u mnie ból nadal został i czasem musze przerwać stosunek bo czuje pewnien dyskomfort mam nadzieje że zczasem to wroci do normy. Może to wynik tego ze przez pewien czas była przerwa w stosunkach,

U mnie też była duża przerwa, jednak nic mnie nie boli. Pytałam o nawilżenie, bo na początku u mnie było z tym słabo, teraz jest ok. Ale w razie czego niektóre żele można stosować w ciąży - oczywiście tylko niektóre. Po porodzie trzeba będzie się zaopatrzyć;-)

Kopacz, pomyśl, co on właściwie jest w stanie Ci dać, a czego Ty naprawdę potrzebujesz? Pewnie potrzebujesz rozmowy, przytulenia, wsparcia, czasem seksu (ale to akurat mniejszy problem). A co otrzymujesz? Kłótnie, huśtawkę emocjonalną, kompletny brak zainteresowania z jego strony, o niczym więcej nie mówiąc. Bilans jest raczej prosty. Skoro spotykają Cię same przykrości z jego strony, to czy chcialabym, żeby Twoje dziecko też było tak traktowane? Czy może jednak lepiej będzie dla Was, jak zajmiesz się Waszą dwójką, skupić na sobie, przygotujesz do porodu i "obsługi" noworodka. Będziesz spokojna, z czasem pewnie szczęśliwa, bo dzieciaki dają naprawdę dużo radości, pamiętaj, że szczęśliwa mama to szczęśliwe dziecko i tylko od Ciebie zależy jak naprawdę ułoży się Wasze życie

reklama
kopacz- rozumiem Twoje złamane serce, ciąża to tak ważny okres dla kobiety, że wszystkie chciałybyśmy mieć oparcie w ukochanych mężczyznach. Musisz być jednak silna dla swojego maleństwa i tak jak dziewczyny doradzają, spojrzeć na sprawę z dystansem. Na pewno świetnie dasz sobie radę:)
tynka, jagódka- przerwę właśnie "wypomina" mi mąż, a ja rzeczywiście trochę czuję się jak dziewica;) jakbym wszystko zaczynała od początku. No nic, trzeba próbować i wykluczyć problemy zdrowotne.

Do góry