reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipiec 2014

mnisia witaj:):) wielki szacunek:):):)po raz 4-ty wow...pewnie nie martwisz się już az tak...:):):):)zawsze przydadzą się rady doświadczonej już mamusi:):)):):):) napisz cos o sobie:)cos dzisiaj blue nas nie odwiedza....odezwij się kochana:):):):):) bo masz liste do uzupełnienia::):):):):):):)hihi:)

reklama
Minisia . Najpierw do GP a potem ale dopiero po 12 tyg . Tu jest to wszystko beznadziejne ... Kobiety maja problem .. Walczą o swoje fasolki a oni ci ciśnienie zmierza ... Żenada .

Anastazi, No nie wiem czy to tak do końca ... Bo ja w Polsce za wizytę prywatnie płace 70zl a skierowania wypisuje mi na badania na NFZ :) także wydaje mi sie ze to znaczna różnica . Nie można popadać w skrajności ... Nie chce znowu zapłacić kupę forsy za to by dowiedzieć sie ze już nie mam na co liczyć :( jutro zrobię test z moczu i podejmę decyzje co dalej ... Teraz doszedł kolejny problem czy lecieć do polski czy nie ... Jej ... :(
ja za kazde badanie w Polsce musze placic bo norwegia nie ma podpisanych porozumień i mimo ze posiadam europejska karte zdrowia to NFZ nie zapłaci mi za nic kompletnie.....jedyne co to mogę prosić o to żeby norwegia zwrocila mi pieniądze za badania w Polsce...ale jak miałam zlamana noge i wystapilam o zwrot kosztów to do tej pory nie dostałam.....dodac do tego koszty przyjazdu do i z polski to wychodzi o wiele więcej niż jak tu się zapisze...i przynajmniej brak nerwow....wiec moja sytuacja jest troszkę inna :):):):):)

dodam jeszcze ze za trzy dni pobytu w szpitalu z ta noga w Polsce zaplacilam 3700 zl.....bo nie mam ubezpieczenia w Polsce tylko w Norwegii....i tak to jest z nasza sluzba zdrowia.....za wczasy w Egipcie na tydzień mniej bym zaplacila...:)

Minisia, witaj i gratuluję. Oj musisz być szczęśliwa będąc mamą już prawie czwórki dzieci :)

W końcu Was nadrobiłam!
W końcu! Nareszcie! Yeeeah!! :tak:

Oczywiście witamy witamy nowe zafasolkowane mamusie!
Rozgośćcie się i mam nadzieje, że się zadomowicie. :)
Anilewe zostałaś dopisana do listy. :)
Raksa, Monisia, Malutka was również dopiszę oraz czekam na podanie mniej więcej Waszych terminów porodu.

Malutka - Bądź dobrej myśli. Myśl pozytywnie, nie negatywnie. Wszystko jest zapisane na górze tak jak napisałaś.
Z tym lataniem, to ja przyznam, że odwołałam mój lot do Polski który miał być w przyszłym tygodniu.
Po prostu dmucham na zimne, i nie mogłabym tak ryzykować i pluć sobie w brodę gdyby coś się stało.
Tym bardziej, że wizytę mam 2 grudnia i do tego czasu dam radę wytrzymam, a gdy się skontaktowałam z recepcją o informację w sprawie lotu to nie to, że nie zezwolili, ale to jest na własne ryzyko.

Lucky789
Będziemy Cię wspierać abyś wytrzymała do tego 12.11, a być może będziemy miały przybliżone wizyty do siebie. :)

Cioccolata
Pisałaś o mdłościach rano? Ja dziś jak się obudziłam, to nie swoja byłam. Wypiłam pół litra wody i nic nie mogłam przełknąć.. Pojechałam do pracy bez śniadania, ale niedawno wróciłam i od razu dopadłam "śledzie" moje ukochane śledzie hehe :D No i bułkę z szynką.. plus woda.. A co do zapachów to mi się dziś nie dobrze w autobusie robiło.. wysiadłam dwa przestanki przed zamierzonym i wolałam się przejść, bo jeszcze ktoś by oberwał ... :D

Ma_gda_86
Tu prywatnie czy państwowo to tak samo Cię traktują.
Po prostu prywatnie płacisz za wizytę, bo badania są też darmowe, a państwowo masz wszystko za darmo.
No i jak dzwoniłam prywatnie wczoraj, aby zobaczyć kiedy przybliżony byłby termin wizyty to powiedzieli mi na 29 lub 30 (ten plus że w soboty też przyjmują) więc nie idę prywatnie tylko 2 grudnia. pokusiłam się żeby się dowiedzieć czy może szybciej by mnie wzięli, jednak zostałam "oblana zimną wodą" i ochłonęłam. Wiec będę czekać! :)

Monisia
Chylę czoła. Po raz czwarty mama. Super! :)

A co do leków, to ja nic nie biorę oprócz Folika.
No i jem *staram się jeść dwa owoce dziennie plus dużo warzyw do każdego dania. :)
No i w końcu się z Wami witam!
Dziś z objawów to :
- ból (.)(.)
- lekkie nudności, ale nie narzekam
- no i węch na niechciane zapachy.. bleeeh..

Ściskam Was mocno! ;-)

blue...no wkoncu jesteś:):)już myslalam ze się tak zle czujesz ze cie nie będzie dzisiaj:):)):):)to jak mówisz ze prywatnie w sumie tylko dwa dni roznicy to rzeczywiście nie warto...:) do drugiego grudnia już niedaleko:):):) ach te twoje sledzie....:)co ty zrobisz jak się skoncza:):)

reklama
dziekuje Wam bardzo za mile powitanie postaram sie tu zagladac codziennie i pewnie wpadne w nalog jak kiedys z najmlodsza corka kiedy to odkrylam to forum :tak:

moja przyblizona data to 3 lipca tak wychodzi z suwaczkow i tych wszystkich kalkulatorow ciazowych..
na wizyte umowie sie w tym tyg w takim razie a scanu to sie doczekac nie mohe ale pewnie w grudniu dopiero albo nawet po nowym roku jak myslicie??

ja to po raz 4ty tak tak ale jakby 1 hihi wszystko od nowa przerazona na maksa:szok:ale szczesliwa :tak: i to ze ciaza 1 tu w UK dodatkowo sprawia ze czuje sie jakbym miala pierwsze dziecko urodzic bo nie wiem co i jak tutaj ..
pare slow o sobie..mama 3 dzieci Wiktoria 12, Mateusz 10, Weronika 5..pracujea poza tym i probuje rozkrecic prywatne sprzatanie domkow oraz prasowanie (kilku chetnych sie znalazlo), no i ukonczylam kurs przedluzania rzes, w kolejce opalanie natryskowe z dojazdem do klienta takze troszke pomyslow mam jakby w razie czego musiala zostac w domku to zawsze jakis grosz moze wpasc z tych dodatkowych zajec ..tak mysle...

poza tym mam dzis wolne i urodzinki :) czekam na mojego partnera az wroci z pracy i bedziemy swietowac ..obiecal ze kolacje dzis ugotuje dla nas i powiedzial ze mam caly dzien dzis lezec :) a ja juz pranie wstawilam ..z suszarki posciagalam, podloga czeka do umycia takze trzeba ten wolny dzien jakos wykorzystac...

no i o 14tej jade do dentysty z najmlodsza poniewaz ma miec usuwany zabek a wiec trzymajcie kciuki bo ja to strasznie przezywam jak ona da rade:-(

no to rozpisalam sie;-)

Ostatnia edycja:
Do góry