mnisia witaj wielki szacunekpo raz 4-ty wow...pewnie nie martwisz się już az tak...zawsze przydadzą się rady doświadczonej już mamusi) napisz cos o sobiecos dzisiaj blue nas nie odwiedza....odezwij się kochana bo masz liste do uzupełnienia:hihi
reklama
LALECZKA793
SZCZĘŚLIWA
gratulacje :-dczęść mamusie!
Wklejam zdjęcie moich wszystkich testów ciążowych - tak na pamiątkę
ja za kazde badanie w Polsce musze placic bo norwegia nie ma podpisanych porozumień i mimo ze posiadam europejska karte zdrowia to NFZ nie zapłaci mi za nic kompletnie.....jedyne co to mogę prosić o to żeby norwegia zwrocila mi pieniądze za badania w Polsce...ale jak miałam zlamana noge i wystapilam o zwrot kosztów to do tej pory nie dostałam.....dodac do tego koszty przyjazdu do i z polski to wychodzi o wiele więcej niż jak tu się zapisze...i przynajmniej brak nerwow....wiec moja sytuacja jest troszkę innaAnastazi, No nie wiem czy to tak do końca ... Bo ja w Polsce za wizytę prywatnie płace 70zl a skierowania wypisuje mi na badania na NFZ także wydaje mi sie ze to znaczna różnica . Nie można popadać w skrajności ... Nie chce znowu zapłacić kupę forsy za to by dowiedzieć sie ze już nie mam na co liczyć jutro zrobię test z moczu i podejmę decyzje co dalej ... Teraz doszedł kolejny problem czy lecieć do polski czy nie ... Jej ...
dodam jeszcze ze za trzy dni pobytu w szpitalu z ta noga w Polsce zaplacilam 3700 zl.....bo nie mam ubezpieczenia w Polsce tylko w Norwegii....i tak to jest z nasza sluzba zdrowia.....za wczasy w Egipcie na tydzień mniej bym zaplacila...
blueberrry
Szczęśliwa :)
W końcu Was nadrobiłam!
W końcu! Nareszcie! Yeeeah!!
Oczywiście witamy witamy nowe zafasolkowane mamusie!
Rozgośćcie się i mam nadzieje, że się zadomowicie.
Anilewe zostałaś dopisana do listy.
Raksa, Monisia, Malutka was również dopiszę oraz czekam na podanie mniej więcej Waszych terminów porodu.
Malutka - Bądź dobrej myśli. Myśl pozytywnie, nie negatywnie. Wszystko jest zapisane na górze tak jak napisałaś.
Z tym lataniem, to ja przyznam, że odwołałam mój lot do Polski który miał być w przyszłym tygodniu.
Po prostu dmucham na zimne, i nie mogłabym tak ryzykować i pluć sobie w brodę gdyby coś się stało.
Tym bardziej, że wizytę mam 2 grudnia i do tego czasu dam radę wytrzymam, a gdy się skontaktowałam z recepcją o informację w sprawie lotu to nie to, że nie zezwolili, ale to jest na własne ryzyko.
Lucky789
Będziemy Cię wspierać abyś wytrzymała do tego 12.11, a być może będziemy miały przybliżone wizyty do siebie.
Cioccolata
Pisałaś o mdłościach rano? Ja dziś jak się obudziłam, to nie swoja byłam. Wypiłam pół litra wody i nic nie mogłam przełknąć.. Pojechałam do pracy bez śniadania, ale niedawno wróciłam i od razu dopadłam "śledzie" moje ukochane śledzie hehe No i bułkę z szynką.. plus woda.. A co do zapachów to mi się dziś nie dobrze w autobusie robiło.. wysiadłam dwa przestanki przed zamierzonym i wolałam się przejść, bo jeszcze ktoś by oberwał ...
Ma_gda_86
Tu prywatnie czy państwowo to tak samo Cię traktują.
Po prostu prywatnie płacisz za wizytę, bo badania są też darmowe, a państwowo masz wszystko za darmo.
No i jak dzwoniłam prywatnie wczoraj, aby zobaczyć kiedy przybliżony byłby termin wizyty to powiedzieli mi na 29 lub 30 (ten plus że w soboty też przyjmują) więc nie idę prywatnie tylko 2 grudnia. pokusiłam się żeby się dowiedzieć czy może szybciej by mnie wzięli, jednak zostałam "oblana zimną wodą" i ochłonęłam. Wiec będę czekać!
Monisia
Chylę czoła. Po raz czwarty mama. Super!
A co do leków, to ja nic nie biorę oprócz Folika.
No i jem *staram się jeść dwa owoce dziennie plus dużo warzyw do każdego dania.
No i w końcu się z Wami witam!
Dziś z objawów to :
- ból (.)(.)
- lekkie nudności, ale nie narzekam
- no i węch na niechciane zapachy.. bleeeh..
Ściskam Was mocno! ;-)
W końcu! Nareszcie! Yeeeah!!
Oczywiście witamy witamy nowe zafasolkowane mamusie!
Rozgośćcie się i mam nadzieje, że się zadomowicie.
Anilewe zostałaś dopisana do listy.
Raksa, Monisia, Malutka was również dopiszę oraz czekam na podanie mniej więcej Waszych terminów porodu.
Malutka - Bądź dobrej myśli. Myśl pozytywnie, nie negatywnie. Wszystko jest zapisane na górze tak jak napisałaś.
Z tym lataniem, to ja przyznam, że odwołałam mój lot do Polski który miał być w przyszłym tygodniu.
Po prostu dmucham na zimne, i nie mogłabym tak ryzykować i pluć sobie w brodę gdyby coś się stało.
Tym bardziej, że wizytę mam 2 grudnia i do tego czasu dam radę wytrzymam, a gdy się skontaktowałam z recepcją o informację w sprawie lotu to nie to, że nie zezwolili, ale to jest na własne ryzyko.
Lucky789
Będziemy Cię wspierać abyś wytrzymała do tego 12.11, a być może będziemy miały przybliżone wizyty do siebie.
Cioccolata
Pisałaś o mdłościach rano? Ja dziś jak się obudziłam, to nie swoja byłam. Wypiłam pół litra wody i nic nie mogłam przełknąć.. Pojechałam do pracy bez śniadania, ale niedawno wróciłam i od razu dopadłam "śledzie" moje ukochane śledzie hehe No i bułkę z szynką.. plus woda.. A co do zapachów to mi się dziś nie dobrze w autobusie robiło.. wysiadłam dwa przestanki przed zamierzonym i wolałam się przejść, bo jeszcze ktoś by oberwał ...
Ma_gda_86
Tu prywatnie czy państwowo to tak samo Cię traktują.
Po prostu prywatnie płacisz za wizytę, bo badania są też darmowe, a państwowo masz wszystko za darmo.
No i jak dzwoniłam prywatnie wczoraj, aby zobaczyć kiedy przybliżony byłby termin wizyty to powiedzieli mi na 29 lub 30 (ten plus że w soboty też przyjmują) więc nie idę prywatnie tylko 2 grudnia. pokusiłam się żeby się dowiedzieć czy może szybciej by mnie wzięli, jednak zostałam "oblana zimną wodą" i ochłonęłam. Wiec będę czekać!
Monisia
Chylę czoła. Po raz czwarty mama. Super!
A co do leków, to ja nic nie biorę oprócz Folika.
No i jem *staram się jeść dwa owoce dziennie plus dużo warzyw do każdego dania.
No i w końcu się z Wami witam!
Dziś z objawów to :
- ból (.)(.)
- lekkie nudności, ale nie narzekam
- no i węch na niechciane zapachy.. bleeeh..
Ściskam Was mocno! ;-)
blue...no wkoncu jesteśjuż myslalam ze się tak zle czujesz ze cie nie będzie dzisiaj)to jak mówisz ze prywatnie w sumie tylko dwa dni roznicy to rzeczywiście nie warto... do drugiego grudnia już niedaleko ach te twoje sledzie....co ty zrobisz jak się skoncza
reklama
dziekuje Wam bardzo za mile powitanie postaram sie tu zagladac codziennie i pewnie wpadne w nalog jak kiedys z najmlodsza corka kiedy to odkrylam to forum
moja przyblizona data to 3 lipca tak wychodzi z suwaczkow i tych wszystkich kalkulatorow ciazowych..
na wizyte umowie sie w tym tyg w takim razie a scanu to sie doczekac nie mohe ale pewnie w grudniu dopiero albo nawet po nowym roku jak myslicie??
ja to po raz 4ty tak tak ale jakby 1 hihi wszystko od nowa przerazona na maksaale szczesliwa i to ze ciaza 1 tu w UK dodatkowo sprawia ze czuje sie jakbym miala pierwsze dziecko urodzic bo nie wiem co i jak tutaj ..
pare slow o sobie..mama 3 dzieci Wiktoria 12, Mateusz 10, Weronika 5..pracujea poza tym i probuje rozkrecic prywatne sprzatanie domkow oraz prasowanie (kilku chetnych sie znalazlo), no i ukonczylam kurs przedluzania rzes, w kolejce opalanie natryskowe z dojazdem do klienta takze troszke pomyslow mam jakby w razie czego musiala zostac w domku to zawsze jakis grosz moze wpasc z tych dodatkowych zajec ..tak mysle...
poza tym mam dzis wolne i urodzinki czekam na mojego partnera az wroci z pracy i bedziemy swietowac ..obiecal ze kolacje dzis ugotuje dla nas i powiedzial ze mam caly dzien dzis lezec a ja juz pranie wstawilam ..z suszarki posciagalam, podloga czeka do umycia takze trzeba ten wolny dzien jakos wykorzystac...
no i o 14tej jade do dentysty z najmlodsza poniewaz ma miec usuwany zabek a wiec trzymajcie kciuki bo ja to strasznie przezywam jak ona da rade:-(
no to rozpisalam sie;-)
moja przyblizona data to 3 lipca tak wychodzi z suwaczkow i tych wszystkich kalkulatorow ciazowych..
na wizyte umowie sie w tym tyg w takim razie a scanu to sie doczekac nie mohe ale pewnie w grudniu dopiero albo nawet po nowym roku jak myslicie??
ja to po raz 4ty tak tak ale jakby 1 hihi wszystko od nowa przerazona na maksaale szczesliwa i to ze ciaza 1 tu w UK dodatkowo sprawia ze czuje sie jakbym miala pierwsze dziecko urodzic bo nie wiem co i jak tutaj ..
pare slow o sobie..mama 3 dzieci Wiktoria 12, Mateusz 10, Weronika 5..pracujea poza tym i probuje rozkrecic prywatne sprzatanie domkow oraz prasowanie (kilku chetnych sie znalazlo), no i ukonczylam kurs przedluzania rzes, w kolejce opalanie natryskowe z dojazdem do klienta takze troszke pomyslow mam jakby w razie czego musiala zostac w domku to zawsze jakis grosz moze wpasc z tych dodatkowych zajec ..tak mysle...
poza tym mam dzis wolne i urodzinki czekam na mojego partnera az wroci z pracy i bedziemy swietowac ..obiecal ze kolacje dzis ugotuje dla nas i powiedzial ze mam caly dzien dzis lezec a ja juz pranie wstawilam ..z suszarki posciagalam, podloga czeka do umycia takze trzeba ten wolny dzien jakos wykorzystac...
no i o 14tej jade do dentysty z najmlodsza poniewaz ma miec usuwany zabek a wiec trzymajcie kciuki bo ja to strasznie przezywam jak ona da rade:-(
no to rozpisalam sie;-)
Ostatnia edycja: