reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2014

A zapomnialam Wam powiedziec bylam dzis u pediatey i pytam jej kurcze kiedy wprowadzac gluten a ta jak najpozniej. Jak to? W necie pisze ze w 6 miesiacu a ta taki tekst. Ja juz zglupialam kurcze naprawde. Haust wprowadzalas juz Natalce?

reklama
Kornela bo zawsze są dwie skrajne szkoły. Ja gdzieś czytałam ze gdy wprowadza się do końca 7mz to dzieci lepiej tolerują, ale jak o tym pomyśleć to jeśli ma uczulenie czy nietolerancje to tak czy siak będzie mieć. My juz zaczęliśmy dawać kaszkę z glutenem (6,5mz)

Zastanawiam się czy 6 rano to jeszcze nocna zmiana? Ale chyba jak sama nazwa wskazuje '6 rano' to chyba jednak nie :)
Cycek zjedzony, Mały śpi dalej :)
Nam pediatra kazała włączyć gluten i zupki warzywne w 5mc a mięso w 6mc. Wojtek zjada wszystko jak leci bez marudzenia z tym że desery z większą przyjemnością i ponaglaniem mamy :)
My nie mamy żadnej przytulanki, zasypia wtulony w ochraniacz na szcszczebelki.
Coś się zaczyna kręcić... Gaszę telefon.

Hej hej!

Ja dalam gluten miedzy 5 a 6. Jedni pisza, aby teraz dawac malo. Ja rozrabiam 1 lyzke manny. Das nigdy nie zjadl calosci. Zjada max 20 ml i to pewnie kulku zrodel za malo lub za duzo.

Moja noc byla laskawa. Das spal w swoim lozeczku ;)

Na smierc zapomnialam, ze jutro sylwester... Jakos nie skojarzylam, ze to juz 30.12 ;o

Dzis szczepienie

Milego dnia

Powodzenia makota na szczepieniu. Franiu usnal o 23 , a pozniej mnie zaskoczyl ze dopiero o 1,30:szok::szok: marudzil 2,5 godz spania:szok:

Wiecie czemu Franiu nie rwie sie do ruszania bo ile moge to go przytulam i calluje;p i z rak nie wypuszczam.

Dzień dobry

Od 7 godziny moja pannica szaleje. Jedynie siedząc jest zadowolona.

Makota powodzenia na szczepieniu

Lilla niech sunia wraca szybko do zdrowia.

Gluten jeszcze nie daję ale niedługo zaczynam.

Masakra z tymi rozporzadzeniami. Kazdy lekarz inaczej. Sprobuje zadzwonic wieczorem do pediatry i zaoytam.

A jak podajecie ten gluten? Zwykla kasze manne czy taka dla niemowlat? Gitujecie ja na wodzie czy wsyoujecie do mleka?

A w ogole moge zrobic mu kilkudniowa przerwe od sloiczkow czy lepiej nie? Zauwazylam niedawno na faldzie pod szyja ze ma pare czerwonych kropek,myslalam ze alergia na cos ale maz zaraz mnie zjechal zebym nie wymyslala bo to pewnie z goraca albo od tego rozcierania sliny bo na buzce tez ma podobne..... Myslalam,ze to latwiej pojdzie albo ja za bardzo obserwuje. Nie wiem

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry