reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2014

dzieńdoberek!!
wszystkim zdrowia zycze!!!

malgorzatka twoje objawy to jakas choroba czy zmęczenie? szkoda planów.

mamo b pomysły teściowej zawsze na wage złota.........

limonka napisz co wyczytałas w necie na temat spania bobasów??

ja chyba juz przetrząsnęłam internet w tym temacie i nadal brak zmian

Lilla juz dwa razy chciałam ci odpisac na to co pisałas kiedyś. że fajnie jak dziecko zasypia nam na rękach. to prawda...

ale ja właśnie mam problem. on zasypia tylko na rękach. wczęsniej był tylko cyc, teraz ręce i smoczek. leżał na macie, krzyczał, wzięłam na ręce po 4 minutach spał. chciałabym go nauczył samodzielnego zasypiania ale na razie nie mamy efektów. zastanawiam sie czy to mój błąd że nie potrafi czy tak po prostu juz jest.

reklama
Witam,

Mamo bobasa zapraszamy, zapraszamy :-)

Makota to na ucho dostaliście skierowanie na usg? A lekarz co powiedział?

Małgorzatkar myślałam, że udrożnienie kanalików w zabiegowym się robi, w przychodni, a to w szpitalu. Ech

I w ogóle to duuuuużo zdrówka dla wszystkich chorujących!!!!!!

U nas też dziś na plusie i pada deszcz. Do tego wieje mocno wiatr, ale generalnie jest bardzo ciepło :tak:

Jako, że wodę już mam i chęci też (chociaż te ostatnie maleją z minuty na minutę) - idę sprzątać dalej :sorry:

Hej dziewczyny
Małgorzatka biedna zuzia, nie wiem szczerze na czym to polega ale będzie dobrze :) No i dobrze ze oli temp spadła.
Mamo b witaj :D To widzę że nasze córki takie same :D Moja też kłoda.

Co do spania to nie wiem czy to was zainteresuje bo to nie żadna fachowa literatura. Przez przypadek weszła na forum gazeta.pl i tam jedna dziewczyny pisała o śnie dziecka nie ze wszystkim się zgadzam ale coś tam podczytałam. Jeśli was to interesuje to mogę wam przeslac. Z tym, że niby warunek to dziecko musi samo zasypiać. Ogólnie w zalezności od wieku są okresy czuwania o mniej wiecej takiej długości 2/2.5/2.5/2.5.h. Tyle że dziecko ma spać po tych dwóch godzinach więc jeśli usypianie zajmuję np. 30 min to trzeba zacząć usypiać po 1.5 godz. Ponoć głównym powodem, ze dziecko ma krótkie drzemki jest to ze jest kladzione za pozno jak już jest za bardzo przemęczone.

Julcia własnie spi zobaczymy jak długo :) Poza tym jakaś jestem nie do życia, ciężko zainteresować moją mendkę małą czymkolwiek ehhh.
Idę jakąś kawę wypic :)

Haust - usg glowki, bo ciemiaczko szybko pulsuje, a Adas na badaniu byl spokojny. Ucho tez do sprawdzenia.

Pomarudzilabym, ale nie wolno :-D

Cześć dziewczyny

Choinka ubrana.
Na razie się trzymamy. Mam nadzieję że nie złapie nas wszystkich choć mnie już kręci w nosie.
Pogoda blee i u mnie.
Nie chce mi się sprzątać kuchni :/
Jeszcze listę zakupów musze zrobić.
A dodatkowo m mnie wkurza :/

Powodzenia na badaniach
Zdrówka chorowitkom

Mamo_bobasa witaj :)
Małgorzata trzymam kciuki.

Małgorzatkar, a Wy próbowałyście już masażu? Choć teraz to już chyba za późno, największe efekty są w pierwszych tygodniach.
Będzie dobrze.
No i Lego nie kupuje się w smyku bo marże powalają. Mój mąż jest specjalista.:tak: Ma fajny sklep z dobrymi cenami;-)

Właśnie dziś kupiłam mu w prezencie nowy zestaw. Nawet teściową zaangażowałam,żeby była niespodzianka:tak: I chyba nic z tego bo nie mam gdzie tego schować. A samochód on pakuje więc się dowie. Ale przynajmniej zapakowałam w papier to nie zobaczy który....;-)

Wiem ze marze z kosmosu ale już nie mam czasu, chyba że podeślij adres sklepu na priv to może męża wyślę. W smyku to jak coś na promocji jest to wtedy cena dobra. Jeden zestaw w selgrosie kupiliśmy, zamiast 200 jak na allegro daliśmy 160 niecałe :-) ubrania chce im kupić w ramach prezentu, głównie dla Zuzi, Oli pewnie też.
Masowalam, ale mi to się wydaje ze to od kataru, zawsze po Katarze była ropa, ale Oczywiście mąż zapomniał powiedzieć...ehhh

reklama
Do góry