reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2014

Annulka ja daje jedna kapsulke Bioaron d dziennie. Poza tym maly pije 5 porcji mleka po 150-180 ml a w nim rowniez jest witamina D. Mimo to tez ma raz zimne, raz cieple i czesto spocone stopki i zglaszalam to pediatrze, ale ona stwierdzila, ze taka jego uroda, albo za cieplo w domu albo ma to po ojcu. On tez ma ciagle mokre stopy. Teraz sama nie wiem:no:

reklama
hej

no to zastanowiłyście mnie tymi zimnymi i spoconymi stópkami, bo mój Maluszek tez tak czasami ma. Witaminę D podaję codziennie. Przy okazji zapytam pediatry.

U nas dzisiaj "dzień kupy". Tzn raz w miesiącu jest przerwa kilku dniowa, a potem próbuje nadrobić w jeden dzień i się męczy, jęczy, stęka i jest nieznośny. wrrrr chcę żeby już było jutro....

Graża ciężka sprawa z tym Twoim karmieniem. Przepis podam na stronie z przepisami.

Zdrówka dla wszystkich, którzy tego potrzebują!!!

Witam :)

Gdybym ja powiedziała pediatrze o zimnych stópkach to też skończyłoby się na stwierdzeniu "taka uroda". Ale ja mam już na nią sposób. Najpierw idę rano zrobić badania a później do niej po skierowanie. Czasem marudzi i się wykręca ale zazwyczaj daje skierowanie na zrobione już badania :-p Bo pediatra mojej Meli jest też moim lekarzem rodzinnym.

graza - spróbuj, może wam się spodoba chusta. Waga nie jest raczej wyznacznikiem. A w nocy była butla bo chyba nie napisałaś?

GiB - co to za nocne marudkowanie?

Mika, Tusiu - katarkiem go, katarkiem dziada! niech spada ;)

Kornela - ja zauważyłam, że im częstsze drzemki w ciągu dnia tym noc u nas lepsza - w takim sensie, że dłużej śpi dziecko. A jak jest taka padnięta to i spać nie może. I się budzi i marudzi i je.
Foto z apki? Prawy górny róg i tam jest "odpowiedz" i w nowym oknie pojawi się miejsce na tekst i też możliwość wstawienia fotki.

Graza - a nie próbujesz ręcznie upuszczać trochę mleka? Zamiast laktatorem - bo on raczej pobudza jeszcze a tak to tylko "upuścisz" że tak brzydko powiem.
A taka poradnia jest w ramach NFZ czy prywatnie?
Ja mam butle TT ze smoczkiem kupioną 0-3 m-cy ale dalej jej używamy i jest ok. Tyle, że Mel już z niej umie pić nie wiem czy taka mała dziurka teraz byłaby odpowiednia do nauki.

lilla - co z uchem?
Wit. D daję choć są dni, że zapominam.
moja w poprzek sie mieści wyłącznie z nogami do góry, dzisiaj ja w łóżeczku porzuciłam na czas robienia kawy a ona zapomniała o swoich wymiarach :laugh2: i... wrzask bo nogami się zaparła i głowa boli :laugh2: a niby ochraniacze mamy. Biedna mała.

Pytanie mam:
Moje dziecko zrobiło się nieoddawalne :confused2:. Z nieodkładalnością już teraz problemów nie ma, czasami wręcz na rączkach marudzi, wije się i chce na ziemię na matę albo gdzieś. Ale na rączkach chce być tylko u mamusi - trochę chyba za wcześnie na lęk separacyjny? Daję ją babci/dziadkowi/komukolwiek to posiedzi na rączkach 5minut i płacz=łzy do mamy. Biorę ją na ręce i wtedy uśmiecha się do wszystkich, cieszy się itp. To samo z uspokajaniem. Jak popłacze się biedne dziecko z jakiegoś powodu to nikt nie potrafi poza mną jej uspokoić. Tylko trafia w moje ramiona i cisza. Czy to jest normalne, czy taka moja kropka jest?

Michalina moj ma tak samo. jak maz go usypia to tak jak poparzony sie rzuca i ryczy aby go wezme to juz cichutko i usypia.... Nie wiem czemu tak jest, pewnie dlatego, ze z nami spedzaja glownie czas i czuja sie bezpiecznie....moje gdybanie...

Wczoraj wyciagnelam trzy szczebelki z lozeczka i Bartek lezal na brzuchu w lozeczku a ja na lozku. jak tylko zobaczyl dziure to w minute przypelzal do mnie na wyro:) smiesznie to wygladalo heheh a na macie nawet kuperka nie chce mu sie podniesc i nadal nie zauwaza swoich stop. Jedynie jak ja podnosze je do gory i caluje to spojrzy, podotyka chwile i tyle.....

CZeść ja tak na szybko bo Julka w każdej chwili wstanie.

Graza mam nadzieję, że uda ci się uporać z piersiami i nauczyć pić z butelki. Może rzeczywiście powinnaś wziąć smoczka z wiekszym przepływem.
Lilla jak ucho?? Ja też mojemu caly czas powtarzałam ze cycek jest od jedzenia :)
Tusia, mika zdrówka życzę.

U nas drugi ząbek :)
Jula teraz poszła spać z wielkim krzykiem ehhh. Nie obstawiam długiego spania.
CO do nocek współczuję dziewczyny, mam nadzieję, że w końcu się poprawii troszkę odpoczniecie:)

Ja jestem mega śpiochem więc jakby Jula mi takie popisy dawała to nie wiem jakbym wytrzymala.

W ogóle ostatnio nie mam weny na nic, niby staram się was czytać ale później nic nie pamiętam albo nie mam kiedy odpisać.
Muszę iść ogarnąć mieskzanie a też mi się nie chce. Jakiś dołek mnie dopadł chyba.

Sory za chaotyczny post ale coś mi dzisiaj szwankuje głowa.

Wrr zjadlo mi dlugiego posta:mad:

Makota współczuje pobudek, wiem jak się funkcjonuje, gdy się ciągle karmi w nocy. Ale myśląc pozytywnie, to jednak urocze, że Adaś tak Cię potrzebuje i lubi być blisko:)

U nas dziś lepsza noc, bo było raz ciągiem 4,5h, potem standardowo co 2. Mam nadzieję, że to powrót do nocnego spania a nie tylko efekt szczepienia.

Odkryłam sklep eko na osiedlu obok, mają warzywa z okolicy, więc może będę małemu jednak sama gotować.

Lilla jak ucho?
Graza co w poradni?

Dziękuję dziewczyny. Uszy puste, az słyszę swoje myśli.
U mnie wieczorami gdy mąż w domu "problem" jest bo Młoda u mnie marudzi, a z tata się cieszy. Mówię mu ze mnie caly dzień ma i na wieczór już jej się nudzę :)
Przed chwilą padła a że nie chce jej do spania w ciszy przyzwyczaic to włączyłam AC/DC :) i obiad gotuję. Wcześniej kolędy jej puszczałam i tancowalam z nią.
Zdrówka chorowitkom po raz kolejny. Pijana btm juz była gdybym każde zdrowie kieliszkiem opijala :p

choi.jpgMarne swiatlo, ale jak obiecalam to dodaje.....

Załączniki

• choi.jpg
    choi.jpg
    22,1 KB · Wyświetleń: 50
Makota ciesz się kobieto że piersi masz takie:D naprawdę nie sądziłam że tak może/nie musi wyglądać karmienie.
Angelika jestem w szoku że tak mogą zachowywać się piersi:szok:
Kum kupiłam 0+ i 3+ będziemy próbować.
Kornela ładne szaleństwa skąd dzieci mają tyle energii. Czy zimne spocone stopy to objaw niedoboru vit. D jakie badanie wykonywaliście na poziom D? a co to za smoczek z NUK-a.
Elifit u mnie też zęby dają o sobie znać też wybieram się do dentysty od paru tygodni.Otworzyli nie dawno nowy odział kliniki w miasteczku obok także może pojadę do nich.
Pola ja miałam poranioną brodawkę w prawej piersi też przez parę dni odciągałam mleko, ale problem mam w lewej. Pani z poradni stwierdziła że jak raz pierś złapie stan zapalny t5o z reguły problemy powracają. u mnie mniejszą piersią jest ta problematyczna, mam nie symetryczny biust:(
Anuulka współczuję widoku przy pobieraniu ja pierwszy raz widziałam jak pobierają krew z główki K przed operacją później za każdym razem chciałam być chociaż mnie wyrzucali za drzwi.
Sokoja czekam na przepis, mam nadzieję że już nie długo będę bardziej mobilna.
S.michalina laktator zarzuciłam 2 miesiące temu. Teraz tylko ręcznie. Chodzę prywatnie ale że wczoraj nie było doradcy poszłam do poradni na NFZ. Żenada Pani pomacała piersi odciągała trochę pokarmu i stwierdziła że najlepiej będzie przepalić bo laktacja mi nie wyhamuje. Wczoraj umówiłam się do prywatnej poradni. Pani dzisiaj przez 2 h robiła co mogła i wywalczyła, puścił mi zastój miałam czop mleczny, odetkała cały kanalik. Kobieta jest niesamowita taka zaangażowana wytłumaczyła mi wszystko doradziła co jeszcze mogę zastosować żeby naturalnie wyhamować, lek wykupiłam, K trzeba nauczyć pić z butelki.
Karolek teraz też tylko mama. Kocham tą kobietę z poradni:)::)
lilla super że uszy już działają:-)

Ostatnia edycja:
reklama
Witam wieczorkiem :-)

Graża kciuki mocno zaciśnięte &&&&

Kornela śliczna choineczka - świątecznie się na forum robi :tak: Mój synek też wybłagał ubieranie choinki, więc wstawiłam mu dziś sztuczną do jego pokoju i ubieraliśmy :-) I powyciągałam dekoracje świąteczne :tak:

Wszystkim chorowitkom zdrówka :tak: Lilla wszystkie byśmy do aa należały :-p

Byliśmy z Natalią u okulisty - mała ma zapalenie spojówek :-( Dostała krople i maść. I za tydzień do kontroli.

No i był szoping :-D Kupiłam sukienkę, 2 pary legginsów i kosmetyki do twarzy, bo oczywiście wszystko od razu się pokończyło. Ogólnie zadowolona jestem, ale uświadomiłam sobie, że butów nie mam ;-)

Do góry