reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2014

Dzień Dobry

Widzę,że źle się dzieje na forum. dzieci chore albo nie chcą spać, albo jedno i drugie ;-)
U nas chorób ciąg dalszy. Mały poległ na pacu boju i też ma cieknący mega katar i stan podgorączkowy.
Dziś pobudki co godzinę i kombinowanie z dogodnymi pozycjami do spania.

Zaraz się zbieram ze starszakiem do przychodni na testy.

Przez to wszystko próba z marchewka odroczona, a na sciąganie mleka i naukę picia z butelki zupełnie nie miałam czasu. Mały wczoraj płaczący, tylko na rękach było dobrze bo katar swobodnie wypływał. Lało się jak z kranu. Nic dziwnego ,że dziecko marudne....:no:

reklama
Wyszłam do przychodni tj 10 minut piechotą, na miejscu Młoda zasnęła. Chciałabym żeby wasze dzieciaczki nauczyły się ładnie zasypiać.

Mąż wczoraj do mnie mówi żebym Zoli cycka dała sporo zasnąć nie może. mówię mu ze cycek jest do jedzenia a nie do uśpienia. zła byłam na niego ale trochę ze złości zostawiłam go z nią i poszlam z psami

Witam,

u nas księciunio padł, trzeba było kołysać, teraz siedzę w lodzie i kapuście, mam nadzieję że zjem śniadanie jak skończę moje procedury, problem u nas tkwi w butelce. karolek nie chce z niej pić. mamy z aventi i nuka popatrzę za tommee tippe, tylko nie wiem jaki smoczek wybrać zmienny i wolny przepływ jest od 0+ jest też średni od 3+.

Pola trzymam kciuki oby to nie był zastój. A powiedz czy u Ciebie mleka samo wypływa z piersi? używałaś wkładek laktacyjnych, ja mam wrażenie że przez to robią mi się zastoje tak to mleka samo wypłynęłoby i może nie byłoby problemu.

Dopóki K nie złapie o co chodzi z butelką, piję napar z mięty (szałwia 3 szkl dziennie przez 3 tyg zero działania) kobieta w poradni poradził mi łykanie vit. B6 jedną tab dziennie. Dzisiaj jadę do poradni moja mama ma stresa czy zdążę wrócić na kolejne karmienie.
Na prawej brodawce mam taką białą kropkę mam nadzieję że to jest zatkany czop i po udrożnieniu zejdzie mi zastój.

Tusia współczuję bólu zatok.

Ja podaję vit. D bo mały ma wystające żebro w przyszłym tyg oznaczamy hormony i poziom vit. D.

Makota jak nie urok to s...każda z nas ma kolorowo na swój sposób a to dzieć, katar, karmienie lub pierś. Zawód matka to jest wyzwanie:D

Kum okładaj się kapustą nawet jeżeli nie ma nic czerwonego na piersi kapusta schłodzi i działa przeciwzapalnie może wł ibuprofen nie zaszkodzi.

Mika zdrówka dla Was.
DZisiaj jadę do poradni zobaczymy co mi podpowie kobieta.

Ja nie wiem jak to jest mozliwe, aby po 5 miechach miec pelne piersi...

Ja w nocy karmie 1 cyckiem. Kolo 5 karmie drugim i nie jest on jakis mega twardy...

Jak czytam jakie macie problemy to wspolczuje i niedowierzam :o

Ostatnia edycja:
Graza ja mam teraz smoczki tt 3+ ale mam różne. pierwsze o których wspominałam że młody załapał to były smoczki z rossmana 6-24 które mają dosyc duży przepływ. trochu sie powietrza nalapał ale przynajmniej załapał butle. mysle że nie możesz mu dawać smoczków 0+ bo one maja mniejszy przepływ niz twoje cycki. trzeba go zachęcić np łatwym przepływem.

Heja! U mnie wczoraj bylo to samo. Od 15 do 21 bawilismy sie, mysle zmeczy sie to padnie na noc i przespi ladnie. Zasnal o 21 a o 22.30 ksiaze wyspany i dawaj do 2:)

Dzisiaj mamy pierwesze podejscie marhewka z ziemniakami. Juz malutki mial dosc przez 6 dni samej marchewki. heheDzwonilam do tego swojego pediatry i jednak kazal nam wprowadzac jeden skladnik na 5-6 dni, nie krocej.

Graza probuj z butla, w koncu zalapie. my mamy smoczki z NUKA w ksztalcie sutka i je maly zassysa a takie te proste nawet teraz nie chce a pije z butli od wrzesnia. Dacie rade.

Kto mi przypomni jak wstawic foto? Pytalam juz o to, ale oczywiscie dawno i zapomnilam a mialam wstawic foto mojej choinki, na ktora tak wam narzekalam.

Lilla ja wit d daje codzinnie. wczesniej czesto zapominalam a teraz mam kartke z datami i odhaczam....

Cześć dziewczyny

Byłam rano w pracy załatwić rodzicielski i oczywiście tyle mi zeszło że nie zdążyłam do dentysty a zęby mnie ostatnio bolą codziennie :(
Zuzia w międzyczasie zjadła obiadek i 10 ml mleka z butelki :/

Idę czytać

Dzień dobry
Graza, ja nie używam wkładek. Mleko raczej nie wypływa no chyba że już cycek jest bardzo pełny. Generalnie mam problem tylko z jedną piersią, ta w której zrobił mi się zastój na samym początku. Ta pierś od początku jest problemowa, najpierw mocno poraniona brodawka, która uniemożliwiła mi karmienie i przez kilka dni podawałam swoje mleko z butelki lub przez strzykawkę. Teraz wystarczy że mały mnie lekko kopnie i już ból i zastój. No i w ogóle ta jedna pierś jest większa od drugiej. A ta druga bezproblemowa. Miękka i nieboląca.

Co do Wit D to ja też podaje. Ortopeda nawet zalecił przez jakiś czas podawać podwójną dawkę co drugi dzień.

reklama
Cześć dziewczyny!!! dawno się nie odzywałam i próbuję teraz Was doczytać. Ogólnie to widzę, że same zmiany ze spaniem, podobnie jak u nas. My od dwóch tygodni przeszliśmy na mm podane przed spaniem. W ciągu dnia i w nocy kp, plus raz dziennie kleik kukurydziany przyrządzany na moim mleku. Ogólnie odczuwam już ulgę w postaci mniejszej ilości karmień. Piersi się same przestawiły, ale w miejsce dotychczasowego pokąpielowego karmienia, ściągam mleko na następny dzień na kleik. My mieliśmy problem z przybieraniem na wadze, mały w ciągu miesiąca przytył tylko 250g, ale po zmianach (mm i kleik) w dwa tygodnie przybrał 760 g, czyli aż za dużo. Polecamy taką zmianę:) ale podobnie jak pisałyście, przejście na wieczorne mm wcale nie gwarantuje dłuższego snu, czym się łudziłam. Wcześniej spał czasami do 4-5 rano a teraz pierwsza pobudka 2-3 i potem karmienia co 3 godziny....
Dziś rano byliśmy na pierwszym pobieraniu krwi, nie mogłam patrzeć jak kłuli mojego Antosia w główkę:( tak mi było go żal, ale był bardzo dzielny:)
na razie nie mamy zębów, a widzę, ze tu niektórzy już rządzą kasownikami!!!
Dziewczyny ile dajecie witaminy D i czy w kapsułkach? my mamy niby niedobór, bo stópki są zimne i spocone...teraz z krwi będziemy mieli dokładny wynik.
aaaa i dziewczyny z Wrocławia, czy wiecie moze czy na jarmarku jest takie stoisko ze spersonalizowanymi bombkami? chciałabym kupić taką dla Antosia.

Do góry