reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2014

reklama
Hobbit dzięki za odp

Michalina ale fajnie ze juz prezenty masz z głowy, ja jeszcze nie zamowilam wszystkiego,jak tak dalej pójdzie to mikołaj z pustym workiem przyjdzie ;-)

Mój mąż ma do tego urodzinki w pierwszy dzień świąt i zero pomysłu na prezent:-(

Współczuję kiepskich nocek,ja nic nie pisze....

Udało mi się dziś posprzątać dokładnie całe jedno piętro, ale się jasno zrobiło :-D

Spacerek zaliczony,zmarzlam cholernie,ale nic dziwnego jak mam krótki rękaw i na to kurtkę

Witam popołudniowo.
Potem Was poczytam, póki co chciałam się podzielić moim dzisiejszym pomysłem na...obiad:cool:

Załączniki

• 1418223989812.jpg
    1418223989812.jpg
    49,4 KB · Wyświetleń: 41
Cze dziewczyny przepraszam że tak tylko o sobie, Bardzo dziękuję za tyle ciepłych słów aż mi nie zręcznie:zawstydzona/y:dziękuję za wsparcie. Byłam dzisiaj na USG ten lekarz do którego chodzę powinnen mieć karty stałego klienta to moja 5 USG w przeciągu 3 miesięcy plus BAC. Złapałam mojego gina dzisiaj nie przyjmował ale miał wykłady ze szkoły rodzenia wypisał mi receptę objeździłam cały Rzeszów nigdzie nie ma norprolacu. Zamówiony mam na 18 mama Mż mami przywieźć. Podjęłam decyzję dzisiaj miałam wziąć tab. w ciągu dnia moja mama została z K. zadzwoniła że nie wie co ma zrobić bo K nie chce pić z butelki, jak go nakarmiłam o 7 tak nie jadł do 11 ( z reguły ma karmienie o 9,12) mama próbowała mu dać butelkę płakał wypluwał z buzi zjadł może 80ml> wróciłam o 15 bo byłam jeszcze w poradni laktacyjnej wszędzie takie kolejki. Próbowałyśmy dać K butelkę mam 3 z różnymi smoczkami z żadnej nie pił płacze wypluwa, krzyczy, w końcu dałam mu cyca zjadł i zasnął:( co ja mam zrobić nie sądziłam że K nie będzie pił z butelki minęło 4h a on płacze z głodu ale butelki nie chce: ani mm, ani mrożonego mleka ani mojego odciągniętego:(

Pola jak to zrobić technicznie mój gin tylko stwierdził żeby się obwiązać pytam bo chce przepalić tylko nie wiem co teraz bo K nie chce bbutli:(Jak odciągnęłaś za 1-ym razem to bardzo mocno się obwiązałaś?na drugi dzień też byłaś w bandażu?czy po nocy ściągałaś bandaż? nie bolały Cię piersi, nie robiły się grudy, zastoje?Pola tabletki brałaś przez 2 tygo mi gin mówił coś o 4 dniach kurcze skąd mam wiedzieć kiedy je odstawić.

Malgorzatkar Ty wzięłaś tylko 2 tabletki czyli 4 dni?

Sokoja podeślij przepis na pierniczki.

Makota współczuję ciężkiej nocki, ja zawsze budzę Mż i pokazuje mu że K śpi z nami, ale jak ostatnio powiedziałam mu to ten mi oddał jaśka ja patrzę na niego a on mi poduszkę wciska. Albo ostatnio w nocy mówię do niego bo się przebudził podaj mi pieluszkę na zmianę a ten mi przynosi tetrową :wściekła/y:i jeszcze do mnie że jest taki zmęczony, czasami mam wrażenie że gdybyśmy się zamienili miejscami nie wytrzymałby nawet 2 dni.

Hobbit jak zwalczyłaś laktację, podziel się może ja czegoś jeszcze nie spróbowałam. Jak wreszcie podjęłam decyzje to teraz K nie chce jeść. Muszę stopniowo go oswajać z butelką po operacji jadł tylko z butelki, a teraz nie chce nawet jak zwykły smoczek mu mama wkładała do buzi to wypychał po czym zreflektował się że to nie butelka i zassał do buzi:(

Kum spróbuję twoim sposobem albo w nocy podam mu butelkę, może na śpiocha się nie zorientuje.

Dziewczyny nie chce czekać bo boję się że porobi mi się stan zapalny w piersiach, jedna mam czerwona ucieplona, planowałam dzisiaj wziąć pierwszą dawkę a tu takie schody. Przecież nie mogę go głodzić ja zażyję pierwszą dawkę to nie mogę karmić:( no płakać się chcę, ręce mi opadają kolejna noc z kapusta i lodem.

Ostatnia edycja:
Graza, obwiazywalam się dosyć mocno. Tzn nie na tyle mocno żeby mi to sprawiało trudność w oddychaniu ale na tyle mocno że nie było miejsca na większy rozmiar piersi. Rano odwiazywalam na chwilę i ponownie wiązałam.

Tusiaku, mamy dziś to samo na obiad [emoji5]

Graza strasznie Ci wspolczuje :( moj maly tez butli nie wezmie a jeszcze we wrzesniu jadl:( nie chce cie martwic ale walcze z nim juz dlugo ale to moze taki egzemplarz:-) bede trzymac kciuki zeby zalapal Twoj skarbek i zeby ci w koncu ulzylo.

Angelika kciuki się przydadzą, nie wzięłam tego pod uwagę, stwierdziłam że będzie jadł z butelki bo to oczywiste:( o ja naiwna. W szpitalu jadł bo to był jedyny sposób karmienia ale też był bardzo głodny więc myślę że smoczek od butelki by zassał. Muszę go szybko przekonać do butli.

Graza bardzo mocno trzymam za was kciuki. Sprobuj butle dac jak nie będzie mocno głodny. Mel jak juz wyje z głodu to butli nie weźmie, trzeba zawsze z wyprzedzeniem podać nim się rozdrazni.

Tusiu ta koszulka mi się spidobala :D

Dziś pierwszy raz od 2mcy uspilam Mel w chuście.

reklama
Do góry