madziaj123
Początkująca w BB
Czesc mamusie Ja tez nie mam zadnych objawów
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Jagódka, ja również nie mam prawie żadnych objawów. Od początku ciązy jedynie senność i bolesnośc piersi. Dodatkowo ta bolesność wydaje mi się, że zanika...(czy możliwe, że na moim etapie ciąży ten objaw mija?) Nie miałam mdłości, czasami tylko jakby kamień na żołądku. I też ciągle się martwię czy to źle?
Większość z Was doświadcza mdłości itp. A są może jeszcze jakieś dziewczyny przechodzące ciążę prawie bezobjawowo? Czy Wasz lekarz jakoś to komentował?
Dziewczyny ja już się jakoś pogodziłam, że samotnie przejdę ciążę, choć na początku to burzyło mi obraz który znam z życia zawodowego. Towarzyszyłam parom w ciaży i w porodzie. Mam cudownych przyjaciół i nie będę sama, ale jeszcze czasami jak widzę reklamę gdzie dzieci mówią do tatusiów to mi się robi smutno.
Jestem embriologiem i położną (wykładowcą uczę lekarzy i położne). Bardzo chętnie mogę się z wami czasem podzielić wiedzą. Kochane, które się martwicie zanikaniem objawów lub ich brakiem słowa pocieszenia - wszystko jest w porządku jak bywają dni z mdłościami, a potem dni bez mdłości, albo ból piersi większy lub mniejszy. To ma związek z hormonami one się wydzielają pulsacyjnie a nie jednostajnie. Organizm jednych reaguje na dziecko trochę jak na przeszczep i wtedy niektóre mają "ciężkie życie ciążowe" a u niektórych brak objawów i do końca ciąży czują się rewelacyjnie. Jedne mają mdłości rano, a inne wieczorem, jedne są senne, inne cierpią na bezsenność. Najważniejsze być dobrej myśli i wyobrażać sobie zdrowe dzieciątko (łatwo powiedzieć ).