reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipiec 2014

Hobbit ty karmiłaś małą ściagjąc mleko?? jak chciałaś przejść na mm to ścigałas mniej czy rzadziej??
ja zaczęłam dokarmiac ale cyce szaleją. własnie uporałam się z zastojami i guzami które zrobiły mi się w nocy... całą noc i teraz sie meczyłam. właśnie sie zastanawiam czy całkiem nei zrezygnowac z kp bo tak to unika mi właśnie radość z dzieckiem. ból i zmęczenie, śmaic do dziecka mi sie nie chce.

ide na spacer. jest zimno ale słonecznie. trzeba się ubrać i w drogę. młody odpocznie trochu bo zmęczony

reklama
Mika gratki zęboli :)

Venus :( trzymam kciuki. Rzeczywiście dopadła was klątwa forumowa.

Tusiaczek zdrówka. Migrenowym dziewczynom również. Ja się nic nie odzywam bo mnie klątwa dopadnie.

Graza oj kobieto współczuję ci strasznie tych problemów. Ja bym nie wytrzymała więc podziwiam.
Mnie też się czasem robi pierś bolesna ale Zuza wszystko zessie.
Kum ja jak wracałam do pracy to tydzień czasu mnie piersi bolały. Laktator nie daje rady?
Pola co tam u ciebie że łzy?
Lilla ha skąd ja to znam. Mój m jak ma wolne to zawsze ma milion misji do zrobienia. No ale z drugiej strony patrzę właśnie na meble na wymiar do przedpokoju handmade by my husband :)

Chciałam sprostować że moj małżonek nie unika kontaktu z Zolka i chętnie się nią zajmuje, ale np. musi zmienić opony i zamiast zrobić to w godzinę zajmuje mu to dwie godziny. Matki są mega zorganizowane bo wiedzą ze muszą robić kilka rzeczy na raz, a faceci (uogolniam) robią jedna rzecz, a potem druga. Jakby zazębiali to byłoby szybciej. Na brak organizacji, a nie na brak chęci aby z dzieckiem czas spędzać narzekałam.

Moj też chętnie siedzi z Julką, jak już siądzie :) Dużo czasu mu zabiera ogarnięcie siebie, żeby mógł spokojnie czas z dzieckiem spędzić. A jak ma coś konkretnego zrobić to juz w ogóle mu to zajmuję dużo czasu. Też nie potrafi się zorganizować.
Ja w sumie nie lepsza jestem też u mnie z organizacją kiepsko. Ale ja nigdy nie wiem ile Jula będzie spała zazwyczaj to jest 30 min i w tym czasie za wiele nie zrobie a potem jest dzien ze spi po 1,5 a ja nie zaczynam żadnych rzeczy bo myslę ze zaraz wstanie i tak w kólko hehe.

U mnie humor już lepszy. Dzisiaj mąż ma wolne, a na mnie czeka góra prasowania ehh uwielbiam to :/ Jutro w planach zakupki mąż usilnie chce mi coś kupić :D więc nie prostestuję :)

A tak zmienię temat:

Jak się teraz czujecie jako kobiety? Po ciąży i tych kilku miesiącach z niemowleciem? Bardziej czy mniej kobieco? Malujecie się? Zrobiłyscie remanent w garderobie? Tak mnie naszło:)

Hobbit ty karmiłaś małą ściagjąc mleko?? jak chciałaś przejść na mm to ścigałas mniej czy rzadziej??

Tak, ja ściągałam od początku, bo ona nie nauczyła się ciągnąć cyca dłużej niż 5 min (kończyła snem albo machaniem rękami i nogami) co jej starczało na jakieś równe pół godziny :-(Jak podjęłam decyzję o wygaszeniu to ściągałam tylko tyle aby piersi mi zmiękły i starałam się robić to rzadziej. Oprócz tego szałwia 3 razy dziennie. Tak jak pisałam uporałam się w tydzień.

Eh mój mąż ostatnio rzadko ma czas dla małej, bo ostatnio wychodzi z domu o 6 a wraca po 21... Ale od czwartku aż do świąt ma tacierzyński i jeszcze nie wie jakie to ja mam już zabookowane plany w kalendarzu:-D Zaczynam od razu w czwartek :-)

Tusia ta małpka dużo śpiewa i mówi zabawnym głosem i Ania aż piszczy z radości, ale wiadomo nie każdemu dziecku to samo podejdzie. My na Święta kupiliśmy jej taki pociąg - ciekawe czy polubi:
„Ucz się i śmiej!” Edukacyjny Pociąg Szczeniaczka „Poziomy nauki”

Cześć dziewczyny, my walczymy na froncie remontowym ale raczej do świąt nie skończymy :( trudno. I tak na święta nas nie będzie. Zamówiliśmy sofę do salonu, położyliśmy 1/5 gładzi... i robimy dalej.

Odebrałam Mel dowód osobisty :-D

Undomiel - ja czuję się teraz nieziemsko kobieco!!! Serio, po ciąży bardziej się sobie podobam, czuję się seksownie i spełniona. :tak: W czwartek idę radykalnie zmienić fryzurę jak będzie ładnie to i fotki będą :)

Jutro w Netto tańsze pieluszki Pampers!!!

Uciekam, papa

Hej :-)

Mój P. ma wolne weekendy i wtedy też wynajduje sobie dużo innych zajęć niż zabawa z dziećmi :cool: A koła to zmieniał i zmieniał, i zmieniał :wściekła/y: Wieczorami tak samo - zamiast bawić się z dziećmi, to zaczął wyciągać rowerek treningowy i jeździć. No ale wymusiłam na nim, żeby jeździł sobie jak juz maluchy spać pójdą.

Ja na szoping idę w czwartek. SAMA :-) Pewnie i tak kupię tylko coś dla dzieci, ale idę :-p

Undomiel ja czuję się, podobnie jak Michalina, suuuper :-) Co tam, że brzuch duży - mężowi nie przeszkadza :-p

Znacie jakiś dobry odplamiacz? Biedronkowe nie dają rady :no: A tak w ogóle jakie są lepsze - w proszku czy w płynie?

Haust ja odplamiam Lidlowym W5. Kiedyś miałam też mydełko do odplamiania dr beckmann.

Co do samopoczucia to zdecydowanie drugie dziecko daje mi niesamowite poczucie spełnienia. A kobieco zaczynam się czuć, nawet flakowaty brzuch coraz mniej mi przeszkadza ;-) Moja garderoba woła o pomstę do nieba. Zakupy by się przydały.
Ale ja nawet jak miałam super figurę to nie potrafiłam wykorzystać atutów. Więc w tym względzie dobrze nie jest i pewnie nie będzie ;-)

reklama
Undomiel ja też się czuję dobrze /kobieco mimo 3 ciąży i brzucha flaga;)mojemu tez to nie przeszkadza,czasami sobie ponarzekam ale jest w miarę.

Hobbit ja też chcę Hani kupić ten pociąg,gdzie kupiłaś i za ile jeśli można wiedzieć.poluje na dobrą cenę

HANIA śpi,starszyzna w wannie się kapie

Spokojnej nocki jeśli już nie zajrze

Do góry