reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2014

lila - alez zazdrosnica. ale ja dostrzeglam jeszcze cos na zdjeciu, jakich pchacz tam w prawy rogu?

bellina gratuluje nowej chusty!

graza - my kp, ale nie pociesze cie piszac ze wstaje max na jedno karmienie w nocy :/ (i oby klatwa mnie nie dopadla :-D )
mam wrazenie ze mi szybko cycki sie przestawialy na zmiany. z Ciebie jestem ogromnie dumna ze tak walczysz z ta kapucha i lodem.
graza a nalezysz moze do grupy kp na fb? jest tam od groma fanatyczek ale sa tez konkretne babki ktore moze moglyby pomoc jakos? moze tam wiecej by cos wiedzialy o tych tabletkach.

undomiel - jesli dziecko domaga sie jedzenie to czemu chcesz zmniejszac ilosc karmien?

lilla jak twoj nastroj? co. to za dolki?

mika gratuluje 2 zeboli!

Ostatnia edycja:
reklama
Humor taki sobie. Wkurzam się że faceci, a konkretnie mój facet nie umie się zorganizować.

Kasiu tak to pchacz. Moja teściowa kupiła jak jeszcze w ciąży byłam. Okazja była to kupiła. Nieważne, że będzie stało przez rok.
Kibicuje Grazy z kp.
Gratuluję nowych zębów.
Trzymam kciuki za polubienie butelek.
Zdrówka dla chorujących.
Pomyślności dla solenizantow.
Kolorowych snów dla wszystkich :*

Lilla nie łam się, bez dołków mi tu proszę. Na pocieszenie ci powiem, że mój jest świetny w demoralizacji, a pobił wszelkie rekordy, jak stwierdził, że nie wyrobił się na siłownię, bo...ja zbierałam pranie z suszarki jak on poszedł myć zęby! miałam go zawieźć na siłownię jadąc do sklepu...

Ja się wnerwiam bo moj pracuje 6x w tygodniu, więc tylko niedziele możemy razem spędzić, a on cały wolny dzień spędza robiąc rzeczy które ja bym zrobiła w dwa razy krótszym czasie. A gdy mu mówię, zwracam uwagę że mógłby ten czas z nami (Zola+ja) spędzić to mi wmawia np. ze chcę całą zimę na letnich oponach jeździć. A p...loną trutke na myszy kupi jak mu deskorolke zacznie jeść. Co z tego ze ja w nocy spać nie mogę bo ja słyszę :/

Z pozytywnych rzeczy to właśnie kończymy pierwsze wtorkowe karmienie :)
Wczoraj (w końcu) kupiliśmy (ja kupiłam, on pojechał i przywiózł) lustereczko do samochodu dla dzieci, żeby widzieć buzke dziecka z przedniego siedzenia.

Dziewczyny nie spie cała noc walcze z mega zastojem w prawej piersi o 1 w nocy dzwoniłam na IP niestety nie maja nikogo od laktacji rano jade na 7 do poradni przy szpitalu mały nie chce ssac bo nie jest głodny. pierś lewa boli jak .... do tego doszedł mega problem w prawej poryczałam się, napisze jak dziecko to nie sprawiedliwe byłam wczoraj na wizycie u endo zasugerował ze mam za wysoka prolaktynę ze może mam gruczolaka na przysadce, mam zrobić ozn prolaktyny, w trakcie laktacji jest wysokie ale on spodziewa sie mega dyzej odchyłki, rece mi opadły stwierdził że jeżeli to się potwierdzi mam przerwać laktację i poszukać przyczyny jestem zdołowana. może z tego zrobił mi się zastój w prawej, kobiety ale gdyby tak za każdym razem człowiek sobie coś pomyślał a organizm zareagował to byłaby to rzecz nie bywała:(nie mogę się pogodzić z tym że będę być może zmuszona przerwać laktację to nie jest w porządku:(

tak na szybko kasiuchna o której grupie mówisz? bo na fb jest kilka?

Graza, jesteś wielka! Podziwiam Cie i kibicuje. Wierzę że będzie dobrze i wszystko się jeszcze ułoży po twojej myśli, ale pamiętaj jakkolwiek by nie było to jesteś cudowną Mama!

Cześć Lilla.

Tusiaczku, halo.

Miałam koszmarny wieczór. Wylałam litry łez, razem z dzieckiem moim. Więcej napiszę jutro.

Pola cześć:) Ty to zawsze mnie znajdziesz.
Cały dzień czytam i nic nie pamiętam. Jest czwarta rano a my walczymy z katarem. Katarem młodego człowieka, bo ja nie mam czasu chorować. Musiałabym się ustawić w kolejce za dzieckiem, a jakoś bardzo mi nie zależy.

Graza masakra, masz rację to niesprawiedliwe, że musisz tak cierpieć. Ja i tak Cię podziwiam bo ja bym na pewno tyle nie wytrzymała.

Reszty nie udało mi się doczytać, ledwo na oczy widzę.
Chciałabym napisać dobranoc, ale szczerze wątpię, żeby udało mi się jeszcze oko zmrużyć :rolleyes:

Edit: Dzień dobry :banghead:

Ostatnia edycja:
Dzień dobry

Pospać to nie pospałam.. cycki mi strasznie dokuczały, straszny ból, zastój, gorący itd.. a to tylko jedna doba.. nie wiem Graza jak ty dajesz radę, możesz byc z siebie dumna. ja po jednej dobie myślę jak to przerwać. u mnie problemy sie pogorszyły z powodu dokarmiania.... nie umiem jakos połączyć dokarmiania z kp.. może cyce potrzebują więcej czasu. rano usunęłam zastoj z jednego cyca, w drugim jeszcze jest. po karmieniu poszedl lód. na spacerze kupimy kapuste... eh czuje się jak 4 miesiące temu...

Graza, masz rację to nie fer, chcesz karmić, a same problemy, ale nie przejmuj się, będzie dobrze. karmienie zastępcze nie ejst złe. trzymam kciuki aby było lepiej.

umiecie ściagać ręcznie pokarm???
wieczorem dałam butlę zamiast cyca.. a cycki oszalały. chciałam troche ściągnąć... ale laktator mam jakiś skopany (stary uzywany) a ręcznie nie umiem

reklama
Dzień dobry
Graża mm to nie koniec świata. Mam wrażenie, ze przez te problemy z piersiami nie mozesz się w pełni cieszyć maciezyństwem. Karolek powinien mieć wesołą, uśmiechniętą mamę, która nie pachnie kapustą!

Do góry