reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipiec 2014

Dziewczyny jestem dziwnym przypadkiem. Guz pod lewą pachą do gruczoł dodatkowy, który jest w uśpieniu u mnie się uaktywnił, zastój który sądziłam że mam to powiększony węzeł chłonny nie wiadomo dlaczego ,a to co zrobiło mi się w prawej piersi to rozdęty przewód. cześć udało się odessać niestety pojawił się guz nie laktacyjny jakiś włóczniak.
Proszę o odp mamy które przepaliły pokarm tabletkami? czy był to bromergon czytałam wiele opinii niekorzystnych o efektach ubocznych czy jest jakiś inny lek, ile trwa przepalenie pokarmu jak to wygląda w praktyce?

reklama
I Ja miałam dostinex czy jakoś tak, dwie tabletki po pół co 12 godzin, koszt kolo stowki, ale bez jazd jak po bromergonie... A bałam się strasznie, ale jedynie co, to lekko hormony szalały i drażliwa byłam. Niby juz półtora roku kp było, ale nadal mleka miałam jak dla piecioraczkow...a po tych dwóch dniach spokojnie, nawet nie musiałam laktatorem ściągać

Ja się nie czuje kobieco, mój brzuch jest dla mnie problemem i tyle w tej sprawie

Mam inny kolor na głowie i jest mi z nim przyjemnie :-)

To co Graza będziesz sie decydowac na zakończenie karmienia? mam nadzieje że już nie długo skończa się twoje problemy

Ja się czuję jak przed ciąża, chciałabym juz odzyskac moje cycki, oraz się wyspać. nie maluje sie, ale nigdy się nie malowałam.. a z garderobą mam problem.. co chodzę po sklepach to nic mi się nie podoba. kupię sobie luxny swetr, bluzę, dzinsy i tak chodzę. jakoś nie wiem... albo moda nie ta, albo ja chwilowo nie mam potrzeby na inne ciuchy...

malgorzatkar zazroszcze zmian an głowie. ja się własnie cykam czy ściąć włosy. mam z nimy problem. czesanie strasnzie meczace, i nie wiem czy zrobic grzwke, powinnam mieć bo jest mi w niej lepiej ale nie lubie jej pielegnować - układac itd.

Undomiel nawet nie myslalam nad tym za bardzo. Szczerze mówiąc to czasem wygladam jak odwlok jakis w domu i za cholere nie mam ochoty ani sily sie ogarnac a czasem lubie sie wystroic, pomalowac. Brzucha nie mam, nawet nie widac, ze bylam w ciazy, zostal mi tylko jeden malutki rozstepik na dole brzucha.

Dziewczyny na jakich stronach w necie kupujecie ubranka? Chcialam cos dla Bartuska zamowic ladnego i nie wiem gdzie szukac za bardzo.....

Aha mam jeszcze pytanie: Maly od piatku palaszuje marchewke i wczoraj zrobil 2 kupy- jedna standardowo zielona tylko jak plastelina a po 3 godzinach byla druga zielono-marchewkowa. To normalne czy swiadczy o tym, ze cos nie halo?

Małgorzatkar jaki kolorek sobie sprawilas:)?

Graza wspolczuje Ci kobieto z tymi piersiami......

Lilla dobrze że uogolniasz ;) mój to ewenement w kwestii organizacji. Przy nim ja wypadam blado haha ;) tyle tylko że on wychodzi z założenia że żona=dzieci i dom grrrrr
Zaznaczam jednak że przy pierwszym dziecku więcej robił i tak jest do tej pory.

Undomiel ja mam zastój w kobiecości :( dobrze że chociaż chudne. Lubię się ładnie uczesać włosy upiąć czasem. Poprawia mi to humor. Ale nie mam czasu. Czemu? Patrz wyżej.

Haust zazdroszczę szopingu ;)

Kornela kupy dobre.
U nas od wczoraj nie ma i winie ziemniaka.

udmomiel rozumiem i wspolczuje. a moze sprobuj z jednym posilkiem mm zamiast cyca? rozumiem ze chcesz kp ale moze u was sprawdzi sie teoria ze podanie na noc mm spowoduje dluzszy sen. trzymam kciuki i zdrowia zycze!

wy zamawialyscie jakos te paczki z bebovity? ja nie ale sie zdziwilam jak dostalam.
ja po ciazy czuje sie gorzej jako kobieta, nie mowie pod wzgledem psychicznym ale fizycznym. nie wrocilam do wagi a i z przed ciazy bylo ciut za duzo. mam bardzo duze piersi i nie pozwalam sie tam teraz dotykac, w ogole.
pozatym mecza mnie jakies hormonalne problemy chyba jeszcze bo w okolicach brzucha najczesciej pojawiaja mi sie pojedyncze krosty, i to bolące. wiec ogolnie jest fe!

malgorzatkar pochwal sie kolorem.
ja mam w planach zapuszczac wlosy, wiec ostatnio jak chcialam poszalec z wlosami.to zafarbowalam na rudo, tylko ten rudy trzymal mi sie raptem kilka myc i teraz jest taki wyplowialy :/ musze znow wrocic do jasnych. i pewnie nie wytrzymam i obetne.

graza jednak koniec kp? faktycznie wyjatkowy z ciebie przypadek.

Malgorzatkar jak długo brałaś dostinex? tylko 2 tabletki? ten lek sam lekarz Ci zasugerował czy poprosiłaś o ten konkretnie. Boję się bromergonu znalazłam norprolac strasznie drogi ale nie chce dodatkowych efektów ubocznych.

Malgorzatkar wyjścia do fryzjera zazdroszczę na chwilę obecną w sferze marzeń przez piersi.

Tak KOchane wracając dzisiaj z poradni jeszcze byłam za walką, ale siedzę teraz przy piersi mały nie odessał całej zasnął, ja rozmasowuję a z piersi kapie takie żółto pomarańczowe mleko, dodatkowo pierś robi się delikatnie czerwona, to przelało czarę goryczy. To nie sprawiedliwe ale już nie daję rady. Dziecko potrzebuję zdrowej mamy już raz wywinęłam się chirurgowi. Pomyślałam do 3 razy sztuka właśnie teraz jest ten trzeci hardocrowy kryzys obie piersi zawalone: guz, gruczoł, węzeł to za dużo. Mały ma 5 miesięcy po operacji karmiłam go piersią od tego czasu przybrał 4,5 kg. Tłumaczę się bo to jest trudne, bardzo trudne ale wybieram mniejsze zło. Rozmawiałam dużo z moją mamą i mamą Mż dały mi do myślenia. Jutro umówię się jeszcze na USG u specjalisty od chorób piersi w celu konkretnej diagnozy i do mojego gina mam nadzieję że awaryjnie mnie przyjmie. Rozważyłam wszystkie za i przeciw, ale mam taki mega dołek.

reklama
Graza przytulam. Możesz być dumna z tych 4,5kg, to bardzo słuszna ilość (u nas raptem 2,7kg), jest czego gratulować!!! Najgorsze na pewno jest podjęcie decyzji, a jak już będziesz pewna to wszystko się zacznie układać. Mam nadzieję, że już za kilka tygodni napiszesz, że czujesz się jak nowonarodzona.

Jestem pozytywnie zaskoczona Waszymi postami o kobiecości. Co daje Wam to poczucie spelnienia? Fakt bycia matką?

Do góry