reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipiec 2014

Undomiel ja jestem MEGA szczęśliwa że tak powiem. Sama mi się micha cieszy na te moje dzieci :)))) aczkolwiek przydałaby mi się pomoc. Tęsknię za mężem i za randkami z nim.

Graza pięć miesięcy to jest kosmicznie dużo kochana w twoim przypadku. Należy ci się medal że tyle poświęciłas dla dziecka chcąc dać mu co najlepsze.
A lekarzowi zasugeruj ten lek co Małgorzata mówi.

Ostatnia edycja:
reklama
Graza podpisuje się pod słowami elifit, medal dla ciebie:)))ja brałam ten lek o którym napisałaś,efektem ubocznym była potliwość,mokra budziłam się w nocy i musiałam przebierać piżama,innych nie zauważyłam.

Undomiel ja też się czuję szczęśliwa,mimo że siedzę w domu z dziećmi,czasami jest ciężko....Mąż mnie kocha, mówi mi to często,możemy na sobie polegać,dla mnie wystarczy....

Graza, ja brałam bromergon dwukrotnie. Raz na zbicie prolaktyny jeszcze przed ciążą, a drugi raz na zatrzymanie laktacji (czyli też na zbicie prolaktyny). Oba przypadki nie wywołały u mnie efektów ubocznych, ALE aby ich uniknąć zaczynałam od małej dawki (za pierwszym razem od ćwiartki a za drugim razem od połówki) i tabletki brałam na noc aby nie odczuwać ewentualnych dolegliwości. Zatrzymanie laktacji u mnie przebiegło bardzo szybko. Tabletki brałam przez dwa tygodnie Ale tak naprawdę to tylko dwa razy po ich zażyciu odciągałam mleko. Za radą lekarki w szpitalu pierwszego dnia odciągnęłam mleko do zera z obu piersi po czym obwiązałam cycki bandażem. Drugie i ostatnie odciągnięcie było kolejnego dnia wieczorem, po czym znów bandaż. Generalnie chodziłam w tym bandażu przez kilka dni i to chyba też mocno ograniczyło produkcję mleka.

hej dziewczynki.

Graża szacun dla Ciebie kobieto, że tak długo wytrzymałaś. Jakąkolwiek decyzję podejmiesz i tak dla Synka jesteś super Mamą więc cycki nawet te zapalone do góry i nie smuć się!

Małgorzatkar pokaż fryzurkę.

Undomiel ja też się czuję spełniona jako mama. Jako kobieta bywało lepiej. ale stwierdzam, że na narzekać tylko trzeba działać ;-)

Właśnie skończyłam pieczenie pierniczków. Zaczełam ze Starszaczkiem, dokończyłam jak już spali, a jutro udekorujemy je.

Graza dziewczyny maja racje- jestes super mama i czy bedziesz karmic mm czy piersia to to sie nie zmieni.
Ja to bym tygodnia z tymi piersiami nie wytrzymala a ty jestes twarda i naprawde dlougo dalas rade. Powinnas byc z siebie dumna a nie smucic sie bo swiat sie nie zawali jak malutek przejdzie na mm a Ty w koncu sie zrelaksujesz i odetchniesz

Gdzie się wszystkie podziały?

Kto pytał o samopoczucie? Hmm ciężko określić. Fajnie się czuję mając dziecko, tak pełniej. Nie wyobrażam sobie już życia bezdzieciowego. Co do kobiecości to u mnie tak sobie. Maluję się, kiedy wychodzę z domu, czyli tak jak było przed, nie mam potrzeby robienia makijażu zaraz po otwarciu oczu. Wyjście z domu bez kredki i tuszu to zbrodnia, której nie popełniam. Paznokcie mam zrobione zawsze w tej kwestii nic się nie zmieniło. Ale żebym się czuła jak Kasia Cichopek Sexy Mama to niestety. W tym roku wybranie sukienki poza względami estetycznymi miało dla mnie cel jak coś ukryć, nie pokazać.

Kornela czytałam, że kolory w dziwnym kolorze i konsystencji to norma przy rozszerzeniu diety.

Cześć Pola czy nasze dzieci mają tego samego programistę?

Za nami karmienie o 23, 2, 4 siedzę obkładam się kapustą i lodem. Spałam 1 h. Jak widzę jak K ssa to chce mi się płakać będzie mi tego bardzo brakowało.

reklama
Cześć dziewczyny.
Graza, jesteś naprawdę wielka. Wiem, że bardzo Ci będzie brakowało kp. Jestem nawet przekonana, że przez kilka pierwszych dni będziesz płakać z poczucia bezsensowności. Ale jestem też pewna, że po kilku dniach, gdy zapomnisz o kapuście, w końcu zrozumiesz że podjęłaś jedyną słuszną decyzję. Jesteś cudowną mamą i dajesz swojemu dziecko to co najlepsze. W tej kwestii nic się nie zmieni.

Do góry