reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2014

makota - ja ze swoim jestesmy razem prawie 9 lat i puki slub nie byl nam do niczego potrzebny a i przy podatku wpadlo 500 zl za samotna matke ale jakos tak doszlismy do wniosku ze moze wezmiemy sobie cywilny i pobieramy sie 15 lutego , mi troszke zaczynalo przeszkadzac ze moj syn mial inne nazwisko i to takie dziwne tlumaczenia jak zwracali sie do mnie nazwiskiem syna a ja stwierdzalam ze mam inaczej ( jakby nie moje dziecko bylo ) ogolnie to nigdy nie slyszalam ale jak to bez slubu - nie te czasy :tak: teraz to wiekszosc bez slubu zyje, co do kolezanki to sie nie wypowiem - przemilcze

jagódka - swietna instrukcja mam watpliwosci czy ktorys z panow by to przezyl :-D

kajka8 - ja biore femibion :tak:

reklama
Madziorka87Lodz- a Twoj synek ma nazwisko Twojego partnera? Jak to zrobiliście? Po urodzeniu synek miał Twoje nazwisko, a później zmieniliście w USC?

Ja też z dinozaurów - w przyszłą sobotę pyknie mi 29 a to moje pierwsze dziecko :)
Nie mniej ja nie czekałam do 29 żeby mieć dziecko po prostu los postawił mi mojego, w ówczas przyszłego męża przed nosem dopiero 3 lata temu :p I tak wyjszło.
Jakbym go poznała 10 lat temu to pewnie już bym miała gromadkę dzieciaczków :D

Chciałabym powitać w tym miejscu wszystkie Mamusie :) I tak nieśmiało do Was dołączyć. Ponad 2 tygodnie temu dowiedziałam się, że po raz drugi zostanę mamą, na teście pojawiły się przepiękne 2 kreseczki a kilka dni temu tą radosną nowinę potwierdził lekarz, więc życzę sobie i wszystkim radosnego i spokojnego oczekiwania na nasze Maluszki :-D

witajcie, jak piszecie o sobie dinozaury to nie mogę czytać :) Ja mam 37 lat :) to moja druga ciąża, bo pierwsza zakończyła się stratą córeczki. I mój partner starszy o 8 lat (całkowity bezdzietny dinozaur) jak się dowiedział, że teraz jestem w ciąży bliźniaczej to odszedł i mnie zostawił. Staram się myśleć pozytywnie, mam nadzieję, że przyjmiecie mnie do tego forum, pozdrawiam

eeee.... nie dość, że dinozaur to jeszcze bezmózgi? Tym facetom rzuca się na głowę z powodu ciąży bardziej niż nam.. Szmaragd, oczywiście, że możesz z nami pisać:tak:

Witam nowe dziewczyny :D

Jagódka co do instrukcji dla mężczyzn to ona jest świetna. A co do wieku w którym się zostaje mamą to..... tak jak już któraś pisała, czasami partner z którymi chcielibyśmy mieć swoje potomstwo pojawia się później niżby byśmy chcieli....

Co do umów na czas określony to da się żyć. W najgorszym wypadku przedłużą tylko do czasu rozwiązania a później zasiłek macierzyński z ZUS-u . Miałam tak za 1 razem. Ale tak jak mówisz gdyby się patrzyło tylko na to to czasami ie możnaby mieć w ogóle dzieci, choć nie ma co się oszukiwać, stabilizacja materialna jest ważną rzeczą i powoduje większy spokój u przyszłej mamy a czasami u przyszłego taty także- i tu mój mąż właśnie należy do takich osób. Także nie ma co mówić że to chore, bo każdy chce tego co najlepsze dla przyszłej rodziny i każdy to osiąga przez coś innego i w innym momencie swojego życia..

szmaragd witamy :-) niestety niektórzy faceci (bez względu na wiek) nigdy nie dorastają do roli ojca, partnera itd. Myśl pozytywnie i bądź dzielna, bo masz dla kogo :tak:

reklama
Cześć Dziewczyny :D ja dzisiaj cały dzień poza domem więc będę Was nadrabiać jutro bo już dzisiaj nie dam rady bo padam ze zmęczenia :( Chciałam się tylko pochwalić że byłam na wizycie i moja kruszynka jedną rączką machała, a drugą chyba ssała hehe :D Cudowny wygląd i to jest takie nie do uwierzenia, że ta istotka jest w moim brzuszku :D
aaaa nawet paluszki widziałam mój gin kupił sobie nowe USG :D chyba najlepszy sprzęt w moim mieście heheh
Tylko dał mi dzisiaj do myślenia bo wydrukował zdjęcie maleństwa i powiedział że tak wygląda chłopak, a ja cały czas jestem przekonan że będzie dziewczynka, tylko na samym początku jak tylko się dowiedziałam o ciąży przez myśl mi przeszedł chłopiec hmm..... może tylko żartował heheh no nic uciekam spać buziaki i do jutraaaa papapapapa

Do góry