reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2014

makota - ja ze swoim jestesmy razem prawie 9 lat i puki slub nie byl nam do niczego potrzebny a i przy podatku wpadlo 500 zl za samotna matke ale jakos tak doszlismy do wniosku ze moze wezmiemy sobie cywilny i pobieramy sie 15 lutego , mi troszke zaczynalo przeszkadzac ze moj syn mial inne nazwisko i to takie dziwne tlumaczenia jak zwracali sie do mnie nazwiskiem syna a ja stwierdzalam ze mam inaczej ( jakby nie moje dziecko bylo ) ogolnie to nigdy nie slyszalam ale jak to bez slubu - nie te czasy :tak: teraz to wiekszosc bez slubu zyje, co do kolezanki to sie nie wypowiem - przemilcze

jagódka - swietna instrukcja mam watpliwosci czy ktorys z panow by to przezyl :-D

kajka8 - ja biore femibion :tak:

reklama
Madziorka87Lodz- a Twoj synek ma nazwisko Twojego partnera? Jak to zrobiliście? Po urodzeniu synek miał Twoje nazwisko, a później zmieniliście w USC?

Ja też z dinozaurów - w przyszłą sobotę pyknie mi 29 a to moje pierwsze dziecko :)
Nie mniej ja nie czekałam do 29 żeby mieć dziecko po prostu los postawił mi mojego, w ówczas przyszłego męża przed nosem dopiero 3 lata temu :p I tak wyjszło.
Jakbym go poznała 10 lat temu to pewnie już bym miała gromadkę dzieciaczków :D

Chciałabym powitać w tym miejscu wszystkie Mamusie :) I tak nieśmiało do Was dołączyć. Ponad 2 tygodnie temu dowiedziałam się, że po raz drugi zostanę mamą, na teście pojawiły się przepiękne 2 kreseczki a kilka dni temu tą radosną nowinę potwierdził lekarz, więc życzę sobie i wszystkim radosnego i spokojnego oczekiwania na nasze Maluszki :-D

witajcie, jak piszecie o sobie dinozaury to nie mogę czytać :) Ja mam 37 lat :) to moja druga ciąża, bo pierwsza zakończyła się stratą córeczki. I mój partner starszy o 8 lat (całkowity bezdzietny dinozaur) jak się dowiedział, że teraz jestem w ciąży bliźniaczej to odszedł i mnie zostawił. Staram się myśleć pozytywnie, mam nadzieję, że przyjmiecie mnie do tego forum, pozdrawiam

eeee.... nie dość, że dinozaur to jeszcze bezmózgi? Tym facetom rzuca się na głowę z powodu ciąży bardziej niż nam.. Szmaragd, oczywiście, że możesz z nami pisać:tak:

Witam nowe dziewczyny :D

Jagódka co do instrukcji dla mężczyzn to ona jest świetna. A co do wieku w którym się zostaje mamą to..... tak jak już któraś pisała, czasami partner z którymi chcielibyśmy mieć swoje potomstwo pojawia się później niżby byśmy chcieli....

Co do umów na czas określony to da się żyć. W najgorszym wypadku przedłużą tylko do czasu rozwiązania a później zasiłek macierzyński z ZUS-u . Miałam tak za 1 razem. Ale tak jak mówisz gdyby się patrzyło tylko na to to czasami ie możnaby mieć w ogóle dzieci, choć nie ma co się oszukiwać, stabilizacja materialna jest ważną rzeczą i powoduje większy spokój u przyszłej mamy a czasami u przyszłego taty także- i tu mój mąż właśnie należy do takich osób. Także nie ma co mówić że to chore, bo każdy chce tego co najlepsze dla przyszłej rodziny i każdy to osiąga przez coś innego i w innym momencie swojego życia..

szmaragd witamy :-) niestety niektórzy faceci (bez względu na wiek) nigdy nie dorastają do roli ojca, partnera itd. Myśl pozytywnie i bądź dzielna, bo masz dla kogo :tak:

reklama
Cześć Dziewczyny :D ja dzisiaj cały dzień poza domem więc będę Was nadrabiać jutro bo już dzisiaj nie dam rady bo padam ze zmęczenia :( Chciałam się tylko pochwalić że byłam na wizycie i moja kruszynka jedną rączką machała, a drugą chyba ssała hehe :D Cudowny wygląd i to jest takie nie do uwierzenia, że ta istotka jest w moim brzuszku :D
aaaa nawet paluszki widziałam mój gin kupił sobie nowe USG :D chyba najlepszy sprzęt w moim mieście heheh
Tylko dał mi dzisiaj do myślenia bo wydrukował zdjęcie maleństwa i powiedział że tak wygląda chłopak, a ja cały czas jestem przekonan że będzie dziewczynka, tylko na samym początku jak tylko się dowiedziałam o ciąży przez myśl mi przeszedł chłopiec hmm..... może tylko żartował heheh no nic uciekam spać buziaki i do jutraaaa papapapapa

Do góry