reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2014

reklama
Dziewczyny apropo żelaza, to ja biorę żelazo +kwas foliowy. Tabletki nazywają się BIOFER
O taki
e147c0798d2e2ca972a6e08e3b81ebbe.jpg
Bardzo dobrze go toleruję. Może i na Was dobrze podziała

Załączniki

• e147c0798d2e2ca972a6e08e3b81ebbe.jpg
    e147c0798d2e2ca972a6e08e3b81ebbe.jpg
    37,3 KB · Wyświetleń: 30
anastazi moje urodziny już w styczniu :D
venus to czekamy :)
a skąd bierzesz pomysły na wyprawkę?

Makota z doświadczenia;-) W poprzedniej ciaży musiałam większość czasu leżeć, więc kupowalam prawie wszystko na allegro. Teraz też tak pewnie będzie i wiem już co mi się przyda, co nie. No zostaje jeszcze kwestia płci, ale to za wiele nie zmienia co do wyprawki:-D Jak będę miała chwilkę to napiszę listę, moze którejś z Was się przyda.

Rybka
spokojnie ja będę hot 30 za kilkanaście dni ;)

Ostatnia edycja:
rybka mój M jest z twojego rocznika:):):) tez 81:):):) i nie mow ze jesteś dinozaur bo to nie prawda:):):) a tak zapytam....tez myślisz ze moglabys wcześniej zostać mamusiom?????? bo ja tak.....gdybym nie poszla na studia to z pewnoscia byśmy się wcześniej za to zabrali:):):)hihi:)

612.jpg

Mam nadzieję, że Mikołaj zawitał. O mnie zapomniał, ale nadrobił później :D
O mężu pamietał, oczywiście z raniutka :D

Załączniki

• 612.jpg
    612.jpg
    24,2 KB · Wyświetleń: 31
aNilewe mi z rana przysniusl kremowke ale niestety zaraz zabral ja z powrotem poniewaz moglo zle sie to skonczyc :-D

rybka,anastazi
przestancie dziewczyny ja mam 20 lat i upragniona ciaze ale studia musialam zawiesic :-) i oczywiscie wogole nie zaluje ale kiedys bedzie trzeba wrocic do szkoly i zostawiac maluszka na pare godzin dziennie a wy macie to za soba :)
Madziorka87Lodz no latwe to nie jest prawda ? najblizsza osoba zamiast wysluchac to strzela fochy :/ mam nadzieje ze mu przejdzie kiedys.

Ostatnia edycja:
Anastazi pewnie bym mogła zostać mamą wcześniej, ale zawsze było coś- najpierw studia, potem wyjazd z kraju i czas, żeby sie zadomowić, potem dążenie do jakiejś stabilizacji itd. Ogólnie długo by pisać. W każdym razie to ja byłam zawsze tą, która mówiła "jeszcze nie teraz". Aż w końcu spojrzałam w kalendarz i stwierdziłam, że za chwilę emerytura mnie zastanie :-D Druga sprawa to mam mnóstwo znajomych starających się od dłuższego czasu, którym się nie szczęści i przestraszyłam się, że mnie też to czeka. Dlatego wzieliśmy się w garść i udało się nam "zaskoczyć" za pierwszym razem :-)

Hej dziewczyny nie udzielałam się za bardzo z chwilowego braku czasu i sił. Próbuję Was podczytywać w wolnych chwilach i nadrobić.
Madziorka87Lodz venus27 mi też lekarz zalecił Pregna Plus stwierdził że jest tam optymalna i zarazem minimalna dawka koniecznych suplementów . Ale jeszcze nie kupiłam więc nie wiem ile kosztuje w aptece.
Dziewczyny próbując radzić sobie z mdłościami od ponad tygodnia ( a mam je cały dzień a nawet noc) wypróbowałam może nie najzdrowszą ale skuteczną metodę parę łyków Pepsi lub coli i przechodzi na jakiś czas i mogę w tedy pałaszować na co tylko mam ochotę a smaki robią mi się coraz większe . migdały też troszkę pomagają i przegryzienie czegoś np krakersa, zanim wstanę z łóżka rano. Pozdrawiam

Hej mamusie ja was jutro poczytam bo mam wolne a dzis zaraz znow do pracy
Masakra jaka ja senna jestem ciagle robie wszystkona sile a najchetniej to bym z lozka nie wstawala ; (

Ja 32 tez takze glowa do gory ;)

reklama
Nie wstajesz w nocy na siku? :szok: Szczęściaro! A jeśli jednak, to wykorzystaj okazję :)
jak ja się budzę to mąż się budzi i jak tu szeleścić i podrzucić smakołyki? W nocy mąż stwierdził, że idzie na dół bo spać mu się nie chce, to szybko wyjęłam prezencik z mojej szafki nocnej i włożyłam mu do szuflady ze skarpetami. Rano w pracy dostałam sms: Dziękuję i bardzo miło mi się zrobiło.

Mam stresa, chyba pękł mój krwiak... Dużo ciemnobrązowej krwi. Żadnych skurczy, więc mam nadzieję, że to tylko krwiak... W nocy miałam koszmarne sny, może to stąd, a może te sny to było takie przeczucie. Mam dziś planowaną wizytę na 17:40, ale nerwy mnie zżerają.
Oby było jak mówisz, wszystko dobrze, bez zagrożenia. Czekamy na relacje.

Zastanawiam się jak to będzie u mnie z brzuchowym USG bo ja to mam kawałeczek brzuszka :sorry2: bynajmniej nie ciążowego a ciastkowego :sorry2:Ciekawe, czy będzie coś przez niego widać ehhh
Nie wiem czy to ma jakiś wpływ, nie oszukujmy się wielkie kobiety też mają usg i pewnie widać.

Jako, że nie mieszkam w Polsce moim lekiem nie jest ani luteina, ani Duphaston, tyko Progestan 200 mg
Można spytać w której części świata mieszkasz?

kochane:):):):):):)no to mam pierwsze ciążowe 0,5 kg:):):):):):):) dzisiaj waga drgnela do przodu:):):)
U mnie też do przodu, Ale lekko ponad 1kg. I póki co stoi. Troche to przez słodycze, podjadam dużo orzechów. Do tego ostatnio zmierzyłam (.)(.) i pare ładnych cm do przodu :D

moj M tez razem ze mna jest w ciazy :-D
Moj ze mna tez, tylko jemu coś szybciej brzuch rośnie ;/

a skąd bierzesz pomysły na wyprawkę?
trzeba zrobic watek z wyprawka i doświadczone mamy duzo pomoga. Bo tyle rzeczy potrzeba, ale wiele to tylko fanaberia i niepotrzebny wydatek.

rybka,anastazi przestancie dziewczyny ja mam 20 lat i upragniona ciaze
Podziwiam. Ja mam 27 lat. Skończyłam studia, Pracuję. Kupilismy dom. Jesteśmy stabilni finansowo. Z mężem parą od kad miałam 17 lat. I nie chciałam dziecka wcześniej nawet gdybym miała to wszystko już dawno (dom, pracę, pieniądze itd.) Także szacunek dziewczyny, że w wieku 20 lat macierzyństwo pierwsze a nie szał ciał :D

Ostatnia edycja:
Do góry