reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2014

Jagódka i cioccolata ja tez mam w środę wizytę wiec mam nadzieje ze wspólna wizyta przyniesie mi szczęście! Ostatnio miałam iść z kilkoma dziewczynami z wątku ale się wylamalam i poszłam wcześniej i same złe wieści były wiec teraz idę z wami i nastawiam się pozytywnie! ;)

Faraway faktycznie bardzo duża dawkę bierzesz. Lekarz Ci taka zlecił? Miałas badany progesteron?

Ostatnia edycja:
reklama
witam wszystkie ciezarowki a szczegolnie nowe:-)
ja tez mam wizyte na 30/12 i musze jeszcze tyyyle czekac ale ze po drodze swieta to moze jakos zleci
w tej ciazy wyskoczyl mi brzuch bardzo szybko jak jestem w kurtce to nie widac ale w sweterku juz tak;-)
trzymam kciuki za wszystkie mamusie z zagrozeniami i obawami i mam nadzieje,ze bedzie wszystko ok
po troszeczku przybywa mi rzeczy dla maluszka .......najmniejsze ciuszki po corci sprzedalam a kolejne rozdalam no bo w tym czasie dwa razy sie przeprowadzalam i do tego nie planowalismy wiecej potomkow ale moje kolezanki zawsze cos wynajda w domku po swoich dzieciaczkach i mi podrzucaja ,no i ja tez teraz zostawiam po mojej corci ale to takie na dwa latka,lozeczko mam wozek tez jest tyle ze rozowo niebieski i jak bedzie chlopczyk to bedzie trzeba zmienic,ostatnio powyciagalam z pokoju malej zabawki dla niemowlakow grzechotki itp chowam wszystko do pudelek i po trochu rzeczy przybywa:-D

hejo, dziekuje za mile przyjecie do grona Mam :) czuje sie dzisiaj strasznie... chce mi sie plakac , wymiotowac i nic mi sie nie chce, a strasznie tego nie lubie .... Ja wizyte mialam 2 dnu temu , widzialam bijace serduszko i strasznie mnie to uszczesliwilo. Bede mloda Mama, poniewaz mam 19 lat i tak naprawde mam takiego stresa, ale mam nadzieje, ze z pomoca od doswiadczonych Mam dam sobie rade :) Jak juz wspominalam mieszkam w niemczech Lusia7 dolna Saksonia , i jestem tu prawie sama oprocz mojego narzeczonego. i paru znajomych ktorzy pare kilometrow ode mnie mieszkaja .

makota89 , lekarz chcial mi przepisac femibion , ale powiedzialam ze biore centrum materna , i nie miala nic przeciwko , wiec moze duzej roznicy nie ma . Ale kazdy organizm jest inny :) pozdrawim

jagódka i susel, nie miałam badanego progesteronu. Ale lekarz zalecił taką dawkę po wykryciu tej krwi pod kosmowką. Jak przeczytałam post o zawartości progesteronu w polskich lekach, to zadzwonilam do lekarza upewnić się czy dobrze przyjmuję. I potwierdzil, że mam dawkę utrzymać. wierzę, że wie co robi :) Kolejna wizyta 12.12. Poproszę wtedy o zlecenie zbadania poziomu progesteronu.

rybka1981, ja też zaczęłam prowadzić scrapbook :) myślę, że to będzie wspaniała pamiątka

Hej dziewczyny:-)

Ale produkujecie, nie jestem w stanie wszystkim odpisać:-(

Jesli nie macie jeszcze dzieci to odpoczywajcie na maxa:tak: Ja jestem zmęczona, nic mi się nie chce, a muszę zajmowac się moim brzdącem, a to bawic się klockami, a to dać jeść, a to pić, a to się lobuz rozbierze i trzeba szukać ubrań po całym domu hehe masakra:-D Teraz zasnął i przynajmniej będę się mogła napic kawki;-) no i poczytam co u Was.

Bierze któraś witaminy Pregna Plus? Mój gin powiedział, żebym je brala, bo tam już jest wszystko w odpowiednich dawkach. Wiecie jaka cena?

.jagódka - aż z ciekawości pogooglałam za tymi lalkami i są różne wersje. Jest nawet taka z wymiennym brzuchem - można robić mniejszy, średni i duży ciążowy, a w środku dziecko. Normalnie padłam! :tak:
To którą dostałaś? O, przepraszam, to którą córcia dostała? :happy2:

venus, ja w pierwszej ciąży brałam Pregna Plus i wyniki zawsze były bardzo dobre. Teraz skończę tylko to, co już kupiłam (Aktiv Mama) i wracam do Pregna Plus. Ceny nie pamiętam, możesz poszukać w aptekach internetowych :)

faraway - nieciekawe masz objawy, dobrze, że skonsultowałaś dawkę, widać tyle trzeba.

Lusia, głowa do góry! Zły humor minie :)

Anastazi - jesteś chyba pierwszą i jedyną osobą, która cieszy się z dodatkowych kilogramów w ciąży :-D :-D Uwierz mi, potem się to zmieni :-D :-D :-D

la luna - ja pożyczyłam większość ciuszków po synku mojemu bratu, ale łóżeczko jest, wózek też, patrząc na listę rzeczy wyprawkowych to w sumie wielkie zakupy nie będą konieczne. Wózek mamy niebieski, ale jak się urodzi córeczka nie zamierzam go zmieniać. Może napiszę tylko do producenta z pytaniem, czy można wymienić samą tapicerkę, z tego co mgliście pamiętam, to chyba była taka opcja. Może u Ciebie też tak się uda zamiast kupować cały nowy wózek? ;-)

suselku - i tak trzymać! Pozytywne myślenie! :-)

reklama
venus 27 - witaj w klubie moj maly tez wlasnie zasnal i mam jakies 2-3 h odpoczynku :-) co do tabletek , ja ostatnio skorzystalam z okazji dnia darmowej dostawy ( 2 grudnia) i zamowilam sobie leki przez internet i zaoszczedzilam jakies 60 % w tej aptece PregnaPLUS 30 kapsułek - Dermokosmetyki, suplementy diety, artykuły higieniczne, leki bez recepty twoje witaminki sa za 25 zł za 30 kapsułek tyle ze + wysylka ja mialam wtedy darmo ale jak zamawiasz wiecej rzeczy to i tak sie oplaca i do domu przyniosa :tak:

Lusia 7 - moj M tez razem ze mna jest w ciazy :-D za pierwszym razem tez tak bylo a na dodatek rozwalil sobie barki w pracy i prawie cala moja ciaze byl ze mna na zwolnieniu :tak: czego nie polecam :sorry2:

La luna - ja bym nowego wozka nie kupowala ewentualnie tak jak pisze MaMaMu zmienilabym jakos tapicerke tyle ze moj synek miał (żółty-Pomarańczowy ?) z brązem

Nie dosyć ze pogoda mnie dobija zimno i ciemno to jeszcze na moim pietrze odbywa sie remont na klatce :wściekła/y: dobrze ze mojemu dziecku nie przeszkadza:confused:

Ostatnia edycja:
Do góry