reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2014

.jagódka - aż z ciekawości pogooglałam za tymi lalkami i są różne wersje. Jest nawet taka z wymiennym brzuchem - można robić mniejszy, średni i duży ciążowy, a w środku dziecko. Normalnie padłam! :tak:
To którą dostałaś? O, przepraszam, to którą córcia dostała? :happy2:

Za moich czasów już były takie lalki, więc jakiegoś szoku nie przeżyłam;-) Ta jest chyba z dzieckiem w środku i wymiennym brzuchem na płaski:-D Nie rozpakowałam tego, zajrzałam tylko do paczki, jak Klaudia z przedszkola wróci to będziemy dokładniej oglądać prezenty:tak:

reklama
Lusia:) nic się nie martw, bo nie jesteś sama. Ja się dziś rano pochwaliłam, że nic mnie nie męczy, ale teraz cofam każde słowo... Ostatnie pół godziny spędziłam w objęciach z "porcelaną" :eek:

MAMAMU ciesze się bo do tej pory waga leciała w DOL........od kad jestem w ciąży schudlam 4 kg....a teraz wkoncu poszlo do góry:):)bo balam się ze może cos jest nie tak....stad mój zaciesz:):):):):)

witam wszystkie ciezarowki a szczegolnie nowe:-)
ja tez mam wizyte na 30/12 i musze jeszcze tyyyle czekac ale ze po drodze swieta to moze jakos zleci
w tej ciazy wyskoczyl mi brzuch bardzo szybko jak jestem w kurtce to nie widac ale w sweterku juz tak;-)
trzymam kciuki za wszystkie mamusie z zagrozeniami i obawami i mam nadzieje,ze bedzie wszystko ok
po troszeczku przybywa mi rzeczy dla maluszka .......najmniejsze ciuszki po corci sprzedalam a kolejne rozdalam no bo w tym czasie dwa razy sie przeprowadzalam i do tego nie planowalismy wiecej potomkow ale moje kolezanki zawsze cos wynajda w domku po swoich dzieciaczkach i mi podrzucaja ,no i ja tez teraz zostawiam po mojej corci ale to takie na dwa latka,lozeczko mam wozek tez jest tyle ze rozowo niebieski i jak bedzie chlopczyk to bedzie trzeba zmienic,ostatnio powyciagalam z pokoju malej zabawki dla niemowlakow grzechotki itp chowam wszystko do pudelek i po trochu rzeczy przybywa:-D

nie wiem jakie jest stadium Twojej ciąży, ale ja też już widzę brzuszek :cool2: miałam lekki brzuszek przed ciążą, ale teraz wyraźnie widzę, że to ten, który powinien rosnąć :)

do 30.12.2013 r. faktycznie trochę czasu... mi się dłuży do 19.12.2013 r., ale musimy dać radę!!

kochane:):):):):):)no to mam pierwsze ciążowe 0,5 kg:):):):):):):) dzisiaj waga drgnela do przodu:):):)

gratuluję!
moja waga drgnęła o 1 kg. nie jem dużo. sporo wymiotowałam. dobrze, że tyjemy :))

hejo, dziekuje za mile przyjecie do grona Mam :) czuje sie dzisiaj strasznie... chce mi sie plakac , wymiotowac i nic mi sie nie chce, a strasznie tego nie lubie .... Ja wizyte mialam 2 dnu temu , widzialam bijace serduszko i strasznie mnie to uszczesliwilo. Bede mloda Mama, poniewaz mam 19 lat i tak naprawde mam takiego stresa, ale mam nadzieje, ze z pomoca od doswiadczonych Mam dam sobie rade :) Jak juz wspominalam mieszkam w niemczech Lusia7 dolna Saksonia , i jestem tu prawie sama oprocz mojego narzeczonego. i paru znajomych ktorzy pare kilometrow ode mnie mieszkaja .

makota89 , lekarz chcial mi przepisac femibion , ale powiedzialam ze biore centrum materna , i nie miala nic przeciwko , wiec moze duzej roznicy nie ma . Ale kazdy organizm jest inny :) pozdrawim

19 lat to wcale nie tak mało :no: ja mam prawie 25 i jestem równie niedoświadczona jak Ty, ponieważ to moja pierwsza ciąża. widok bijącego serduszka Cię uszczęśliwia, więc nie ma powodu do płaczu :tak:

makota89 no już się tak nie postarzaj:):):) 24 jeszcze mamy,.....hahaha:):):):)

ale co prawda to prawda...wiek nie ma znaczenia...obawy takie same...a im mlodsza mama tym szybciej będzie miała spokoj z pieluchami:):):) ja zaluje ze wcześniej się za to nie zabrałam...:):)haha :):):):):):)mam kolezanke rowiesniczke a jej synus wlasnie chodzi do przedszkola..:):):):)a ja????:):):)ja dopiero będę się babrać w pieluchach:):):):):):)

Lusia:) Nie przejmuj się , ja tez mam dopiero 20 a moj mąz nie wiele więcej :-) i oprocz bagazu doswiadczen z dwoma ciazami ktore stracilismy , nie wiemy nic . Ale mam wiele znajomych w moim wieku ktore maja juz dzieciaczki i same sie wszystkiego uczyly :) bez niczyjej pomocy doszly do wszystkiego i to wlasnie one polecaly mi to forum ;)
anastazi ja tez sie ciesze z dodatkowych kilogramow a od pczatku ciazy przybylo 2,5 :) pewnie do czasu ale narazie sie ciesze :)

Pozatym moje samopoczucie na dzisiaj to jedno wielkie przygnebienie :/ do tego jeszcze moj mezus nie oszczedza mi zmartwien :/ Niby chcialby wszystko dobrze robic pomaga mi , po pracy sprzata , gotuje ogarnia wszystko ale nie rozumie mnie :( Nie rozumie mojego zmeczenia i humorow obraza sie na mnie i wogole czuje ze nie rozumie co czuje :( jak rozmawiac z mezem w takich sytuacjach ? zeby nie czul sie urazony , odtracony , albo na bocznym torze przez moje zmeczenie ? przeciez nie mam na to wplywu i on powinien to rozumiec .

Ostatnia edycja:
Madziorka to o której Twój Adaś chodzi spać, skoro ma tak poźno drzemkę? Mikołaj przestawił się na takie późne drzemki i zasypia ok 22:szok:

Anastazi ja się modlę, żeby waga stała w miejscu jak najdłużej...

Lusia jesteś młodziutka, ale potem dziecko będzie miało młodziutka mamusię:tak: Tylko same pozytywy;-)
Makota ja też mam wizytę 19-go :tak: Czekam z niecierpliwością!

Jagódka jak byłam byłam małą dziewczynką to marzyłam o takiej lalce :-D Wypychałam brzuch Barbie:-) U Was zdecydowanie lalka na czasie:tak:

Co do wyprawki zaczynam kompletowac od lutego. Najwazniejsze, że wiem co potrzebuję i co chcę ;-)

anastazi moje urodziny już w styczniu :D
venus to czekamy :)
a skąd bierzesz pomysły na wyprawkę?

Ostatnia edycja:
makota.....no ja mam w grudniu...a wlasciwie miałam przedwczoraj wiec zawsze roczek do przodu:):):):)

a tak nawiasem .....mój mężulek zrobil kolacje i kupil picolo:):):)i tak się zapijalismy szampanem dla dzieci haha:):):):)

reklama
venus27 - moje dziecko wstaje roznie 7-9 potem ma drzemke zazwyczaj 14-16/17 a zasypia 21-22

tynka123 - moj w poprzedniej ciazy tez mial humorki i ciezko nam bylo razem wytrzymac nie rozumial ze na pewne rzeczy nie mialam wplywu

Do góry