reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2014

No nie tak gadacie o kosmetyczkach i musze muuuusze wręcz przed świętami się wylaszczyć!
Brwi obowiązkowo tym bardziej że mam brwi jak Katka. Dziura na dziurze. I jeszcze jasne bo przecież ze mnie "typowa" Polka ciemny mysi blond ;)

Lilla ja dzisiaj znowu próbowałam plecak ale ramiona mnie bolały i dałam spokój.

I proszę was przestańmy wałkowac ten temat. Nie popadajmy w skrajnośc i będzie dobrze.
Święta idą :)

Skończyłam już biżu dla sióstr. Teraz czekam na materiały i robię na zamówienie ;)

reklama
Cześć dziewczyny,

widzę, że się porobiło... Mam nadzieję, że nie na poważnie i jak emocje opadną to wszyscy po powracają gdzie trzeba :-)

Mika8 Ty to straszny zmarzluch jesteś :szok: Tak jak mój maż - od sierpnia śpimy pod zimową kołdrą i on jeszcze pod narzutą na swojej połowie, a ja się budzę wiecznie zapocona eh...

Pola i graza mam nadzieję, że Wam zastoje ulżyły, bo mnie chyba spotkała klątwa. Pochwaliłam się i od piątku kolejny zastój. Podjęłam decyzję o rezygnację z kp.

Katka są herbatki na zmniejszenie laktacji? Jakieś konkretnej firmy? Bo rozumiem, że nie mówimy o szałwii? :-)

GiB pozazdrościć męża :-) Aczkolwiek mój też mnie wypycha i od urodzenia Ani chodzę do kosmetyczki regularnie co 3-4 tyg na depilację i brwi :-)

Tusia też mam problem z młodą i spacerami. Musi wszystko widzieć. Jako, ze ostatnio nie daję rady z nią wytrzymać na dworze w gondoli dłużej niż 30min to testuję wersję fotelika samochodowego na kółkach od wózka. Jest jakby lepiej.

Lilla zdrowiejcie szybko!

Jak tak Was dziewczyny czytam to jesteście jak dla mnie mega ogarnięte, albo ja źle zorganizowana :zawstydzona/y: Niby dziecko mam jedno, ale mąż pracuje teraz czasem nawet do 22, ona w dzień śpi może z 2,5h na raty po 20min, muszę się czymś wyżywić, zrobić zakupy i ogarnąć dom (w sensie piętrowy nie mieszkanie), więc sobie tłumaczę, że niestety perfekcyjną panią domu jaką byłam w ciąży trzeba zarzucić i udawać, że pewnych rzeczy się nie widzi :-p

Z tematów poza dzieciowych to Wam powiem, że nigdy nie sądziłam, ze mnie to spotka, ale 7 miesięcy przed końcem macierzyńskiego właśnie klecę CV (niestety mój los podziela 200 innych osób). A w głowie dziura. Że co ja tam robiłam 5 lat i czy coś osiągnęłam? Kto to pamięta? :-D

Mika też bym się stylisty poradziła.
Tak ogólnie to patrzę jak wy dzieci ładnie ubieracie, a ja Zolindę moją ciągle w to samo. Tylko dwie pary rajstopek są dobre wiec na zmianę nosi, ale resztę ciuchów ma w większej ilości. Muszę ją w jakiś ładny kombinezon ubrać i forumowym ciotkom pokazać, żeby było wiadomo, że ciuszki mamy, tylko matka ciągle w to samo ubiera. Aby wygodnie było :)

Hobbit - hartelijk welkom terug (witaj spowrotem)
Ja piszac cv zawsze sciagam z nwtu wzor. potem na mailu sobie siedzi moje cv (w kilku jezykach) i tylko aktualizacje robie :)

Zapomnialam sie pochawalis ze przy spacerowce naszego wozkanie mozna bylo spiac paska miedzy nogami do pasow, ale przyszylam dzisiaj tam tasme i juz chyba dziecko nie bedzie wyjezdzac z niego. powoli juz sie przygotowuje na przesiadke.

Ostatnia edycja:
Gosia Prywatną praktykę też oglądałam, ale to już nie to samo;)

Katka moje dziecko ma ostatnio uczulenie na pozycję leżącą, w spacerówce może zwiedzać świat;)
U mnie też piździ, jak, nie ubliżając nikomu, w kieleckim:p
U mnie się tak mówi, mamy tu kogoś z tamtych stron dla potwierdzenia? Termometr pokazuje -1 i wiatru nie ma, wysłałam moich mężczyzn na spacer, bo ja nosa nie wystawiam dzisiaj, dzień lenia mam:D
Z planów na dziś to właśnie wróciłam z Pepco i tak sobie myślę, że do marca co najmniej z domu nie wychodzę. Bu zimno. A ludzi wszędzie, że o matko, zaczyna się szał świąteczny:eek:

Elifit pewnie, że patrzyłam za chustą, przerzuciłam chyba z tonę zasłon i obrusów ale nic. Aż takie szczęścia nie mam:rolleyes:

Mika Ty to masz głowę do interesów, nawet podczas snu, no pogratulować:p

Kornela wiesz kiedy zapytać, choinkę właśnie ubrałam. Wysłałam dziś męża po drzewko, bo do tej pory mieliśmy żywą, ale powiedziałam nigdy więcej igieł. Przywiózł to mówię bez sensu wynosić i ubrałam już:D:cool:
Pewnie do świąt mi się znudzi:p

Gosia takim to się powodzi, chociaż my też dziś PoSpaliśmy do ósmej więc sukces:cool::thumbup:
Henna i pazury powiadasz, hmm mam ochotę zapytać co mąż nabroił, ale chcę wierzyć, że tak sam z siebie:D;)

Makota, emu mam oryginalne i kocham je miłością szczerą. Trzeci rok chodzę i wyglądają niemal jak nowe. Lubię w nich to że mogę stać godzinę na zamarzniętej nawierzchni i nie ciągnie. Ciepłe i wygodne, ale wiadomo nie do każdej stylizacji się nadają;)

Haust spoko wpisałam Cię na listę:D

Zimno mi, nudno mi, sanki sań nie dzwonią:)

Tusia - czytam i myślałam że napiszesz że do marca już nie wyjdziesz w ogóle na zakupy :p to byłby hit :-D

Lilla ja nie zauważyłam by twoja laleczka ciągle w tym samym była. Też ubieram w rajstopki, lubię u dzieci. Wydają się być wygodne i skarpetki z nóżek nie spadają.

Hobbit ja o szałwi myślałam :-( mnie pomogła no ale tylko raz miałam nawał mega przez kilka dni. Nie powtórzył się.

Elifit widzę że znów coś wspólnego mamy :-D :-D :-D

Kornela rzeczy nowe to np pościel ręczniki, chemia, leki to wiadomo. Ciuchy są w większości używane w bardzo dobrym stanie, takim by wstydu nie było i takim w jakim każdy by chciał je dostać. Kasę też zbiera się i gdy już będzie wiadomo czego brakuje to się dokupi. Kasy nie przekazuje się.

Tusia mnie! Ja z kieleckiego haha :D ale spoko wyemigrowałam. U nas też się tak mówi ;)

Hobbit hello. Ja też cv już wysyłam. Ale raczej do lipca w domu. Jakoś nie wierze że prace w zawodzie dostane.
Katka ciekawe co jeszcze ;)

Ej jak Zuza moja piszczy szok. Wyślę na fb :)

Tusiaczek szalejesz z tą choinką. Kot lubi? ;)

Lilla ja Zuze stroje tylko w niedziele :p

Ostatnia edycja:
reklama
Witam [emoji3]
Byłam kilka razy pod Kielcami na torze i wiało mało głowy nie urwało wiec potwierdzam.
O właśnie- pójdę do kosmetyczki- właśnie szukałam czegoś co chociaż odrobine mi humor poprawi. Już od tygodnia siedzę w domu.
Nigdy nie oglądałam tych seriali o których piszecie [emoji5]️[emoji5]️
Mam kilka swoich ulubionych. Napiszę ich listę przy okazji bo mi się dziecię obudziło.

A i znalazłam dziś 2 górne dwójki.

Do góry