reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2014

Jestem ale pisze z tel i moga być błędy.:)

Rzeczywiście ruch się zrobił jak nie w weekend :d zawsze ciszej bylo , ale fajnie ze się ruszyło, tyle zajął ostatnie dwa dni to masakrę miałam. Julcia była ok ale a to sprzątanie pranie itd a to znajomi wpadli i nocowali. Poza tym Julka nie spokojnie w njocy śpi i w sumie ja tez malo co spalam.

Odnośnie wyścigu szczurów to ja pisalam o julce bo podobnie jak u wielu mam Julka tez jest leniuchem i ogólnie malo potrafi. Wiec stwierdzilam, ze będzie nam razniej, szczególnie z mama b zauwazylam, ze mamy podobne leniuchy. Druga sprawa czasem każdy lubi się pochwalić co nowego robi maluch albo ze kolejna brzytwa czy Żyleta wyszła : d ja np lubie czytać o waszych dzieciach.choć faktycznie człowiek mczasem niepotrzebnie się zamartwia czy aby z moim dzieckiem wszystko ok. Nooo także moje zdanie raczej podobne do większości.

Ja czasem malo odpowiadam bo w wielu tematach jestem kompletnie zielona i wole poczytać kogoś ktomwie więcej : d.

Prezenty,prezenty jak ja lubię prezenty : d . foto księgi na pewno fajne ,kalendarze i kartki tez. Koleżanka ma mi dac namiary na jakiegoś fotografa który po taniosci robi zdjęcia bo w UK normalna sesja 400-500 funtów. :/ może się uda :)

Elifit bizu super. Tez myślę ze Julka kaszle od kataru bo w czwartek byłam u lekarza i niby wszystko czyste było. Jak się nie poprawimto jeszcze raz zamówienie wizytę.
Lilla mam nadzieje ze jednak zoli przejdzie i lekarz nie będzie potrzebny. Zdrowka
Michalina gratki:) kujon : d
U Julii tez są lekkie kropki na brodzie, normalnie leje się jak z wodospadu matka ciągle wyciera to nie ma co się dziwić :)

Boże kobiety kiedy wy macie czas na seriale.ja to jakąś nie zorganizowana jestem. Kiedyś ogladalam,nawet ta zone idealna zaczelam, ale nteraz w ciągu dnia nie mam czasu wieczorem przeglądem forum neta i trzeba iść spać bo późno się robi. Czas to zmienić bo dziczeje : d dobrze ze was mam:) nigdy nie sadzialam ze się wciagne w forum a tu prosze : d. Nawet mój się śmieje jak siadam na kompa" to co babyboom" : d

Julcia lepiej spi po nasivinie na razie nic nie furczy i nie kaszlem. Mam nadzieję ze bedzie lepsza noc bo ostatnie dwie niby bardzo nie płakała ale widać ze meczyla się strasznie i szkoda mi jej było.
Dobra lecie bo nikomu nie będzie się chciało czytać wypracowania : d

Spokojnej nocy :) i zdrowia :)

Ostatnia edycja:
reklama
Doczytalam Was od poludnia....tez mialam dzis intensywby dzien. Dopiero wszystko ogarnelam.
Kasiuchna mi pediatra gadal ze na katar nasivin jest najbezpieczniejszy dla takiego malucha.... A tak serio to co chwile wychodza newsy,ze cos tam jest szkodliwe.. Ja ufam tenu lekarzowi.
Z mniej pozytywnych to mam troche slaby humor bo moja chrzesbica i chrzesniak maja problemy ze zdrowkiem.Jakub ze stulejka a Lena zakazenie ukladu moczowego. Byla z nia siostra w szpitalu i potrzebna byla probka moczu i obczajacie ze tak sie zaciela ze czekali tam ponad 9 godzin a ona sie nue wysikala. Wrocila do domu i dopieri u siebie w lazience. Najgorzej jak dzieciaki choruja.....
Ide spac. Do jutra dziewczyny
Dobranoc

Lillu jestem ;) doczytalam- no nadprodukcja. Wybaczcie ale tak juz mnie bola rece, ze nie odpisze. Chociaz..... Tusia rozdajesz te krokiety jeszcze? Narobilyscie mi smaka.
Elifit wiecej czasu jesienia? Ta moj starszak jak zrobi lekcje to moze ogladnac 4 bajki, a ze ida one z neta to lapka brak.... Wstyd mi czasami bo dlugo na maila odpisuje..
sesja swiateczna.. nie robie teraz. W lutym beda mieli w ramach pamiatki z chrztu i 6 lat. Prezent od rodzicow moich zamiast srebrnej lyzeczki z grawerem.
Okolice buzi to od sliny. U malego natluszczam allerco. U starszego dal rade blistex - mika pewnie znasz.
Limonka jezeli katar lub kaszel sie nasila i w nocy sie wybudza to lekarz. Bez konsultacji inhalacje tylko z soli fizj. Powiem Ci ,ze nam lekarka powiedziala zeby w lazience zrobic malemu saune. Dodac do wody zwykla sol i niech wdycha i sie rozszerza.
Michasia gratki za egzamin.
Lillu, sokoja, doti zdrowka dla Was i dzieciakow i dla reszty rowniez.

Zmarzłam dziś!! Ale dobrze, niech piździ :-D wymrozi zarazki ;-)

Jeszcze spać nie poszłam... Będę marudna jutro i zła :-)

Kornela zdrowia dla dzieci od siostry! Coś z tym siusianiem jest. Pamiętam jak w szpitalu chcieli zrobić dziecku od mojej wspólokatorki badania a tu ani kropelki! Długo czekała, ja zdążyłam już ze szpitala wyjść. A tu jeszcze musiała czekać na wyniki biedna.

Nie doczytam bo mnie mąż szturcha żeby spać iść...

Za nami karmienie, siedzę w kapuście cóż za wieczór, dziecię śpi, mż śpi tylko matka po nocach siedzi.

KasiaSierpień jak wygląda AZS u dziecka, mój ma teraz takie policzki czerwone, łuszczące co kilka dni się odnawia, smaruje bepanthenem czasami alantanem.

Lilla ja też potwierdzam miską z gorąco wodą rządzi.

Doti też ma taki palny jak ty do 6 miesiąca tylko pierś.

S,michalina jak wygląda liszaj bo zaczynam się zastanawiać co to u nas jest na buzi.
Tusiaczek tańce na szmacie jesteś the best. jakoś tak się mi humor poprawił sama dziś też to ćwiczyłam.

Kasiuchna próbuje przestawić moje piersi z 8 karmień na 7. Dzisiaj pierwszy dzień za nami, czasami mam wrażenie że moja laktacja to wynik tylko głowy. za bardzo to przeżywam, będąc w szpitalu na operacji wbiłam sobie że choćbym miała po ścinach chodzić to utrzymam laktacje dla małego, i tak walczę z nawałami do tej pory.

Makota u nas dzisiaj -3, ja jestem zmarzluch jak ubieram się to ledwo zapinam kurtkę w biuście mój K grubasek straszny ubieram go w body z krótkim i długim rękawem rajtuzki na to kombinezon czapka kocyk przykrywka od wózka i tak jest cieplejszy ode mnie po spacerze.

Michalina gratki co studiujesz?

Elifit biżuteria super.

Wszystkim chorowitkom dużo zdrowia, sama idę nóżki wymoczyć w gorącej wodzie dobrej nocki. byle do 4:30

Nieśmiało witam się na nocnej. Tusiaku jesteś?
Nieśmiało, bo teraz strach cokolwiek pisać. Ja to w ogóle mam ostatnio mega problem ze skupieniem sie i stąd takie wyrywkowe odpowiedzi. Poza tym wyznaję zasadę że jeśli czegoś nie wiem to po prostu nie piszę nic zamiast pisać każdej "droga xxx, nie mam pojęcia z czego to może wynikać", " droga yyy, przykro mi, ale nie wiem" gdyż do tej pory sądziłem iż jest to zaśmiecanie forum.
No i w tym momencie już totalnie nie wiem co komu odpisać bo zwyczajnie zapomniałam kto o co pytał.
Możecie mnie skrzyczeć.

Acha, wiem!
U nas też zimno.
Oraz
Michalina, jesteś kujonem!

Graza pozwól ze odpowiem za Michaline: Miśka robi studia menadżerakie podyplomowe.

Pola wydaje mi się że zostały na forum takie bajki co to nie muszą na każdego posta odpowiedzi od wszystkich mieć. Nie wiem która napisała na fb żeby "mieć luz w dupie", ale to prawda.

My się karmimy i zaraz znowu śpię :) Dopiero o 0.30 polozylismy się spać bo wcześniej oglądaliśmy Millenium i mąż drugą część włączył, ale namówiłam go żeby dzisiaj skończyć oglądać.

Limonka zdrowia dla Julki. Malutkie najważniejsze :#

Ostatnia edycja:
Lilla robisz imprezę? Pakuję się i lecę, dla mnie procenty poproszę:D
Chociaż powiem Wam szczerze, że po ciąży i karmieniu to się bardzo ekonomiczna zrobiłam w tym względzie;)
Moje dziecko też się mieści, bo mamy taką, że spokojnie jeszcze kilka miesięcy się zmieści, ale chyba za bardzo go rozpieściłam chustą. W gondoli za mała widoczność, a w spacerówce się spodobało, pooglądał świat a jak zasnął to bach na płasko i już:D
Lilla super paczka:D lubię coś dostawać za free

Kasiuchna ja też nałogowo oglądam Chirurgów, nawet ostatnio dwa sezony jednocześnie, bo jeden to za mało:p

Mika moja mama twierdzi, że jednak jej, ale ona też dla wojska gotuje:D
Ale to przydatne, z mojej zamrażarki moglibyśmy się miesiąc żywić:D
W razie wojny, ataku kosmitów czy coś:p

Michalina o co pytasz z tym profilowaniem? Spacerówka jak spacerówka:eek:

Mika dlaczego ja wcześniej nie wpadłam na to żeby brać herbatę? Eh, głupia ja.

Limonka nie rozpędzaj się ja tu jestem specjalistką od przydługich wywodów:p

Gosia krokiety zamrożone, ale że mróz to w wysyłce przytrzymają.

Pola jestem dopiero teraz, bo wcześniej na śpiocha jedliśmy a teraz maruder się włączył i boję się go odłożyć. Eh buzia swędzi i spać biedaczek nie może:confused:

Uff doczytałam, produkcja faktycznie jak w dobrej manufakturze.
Byłam na tym shoppingu ale jestem niepocieszona. Chciałam kupić jakąś dłuższą kurtkę, bo mam same krótkie i w nich zamarza mi tylna nieprzykryta cześć ciała;) i nic nie ma. Kurde czy oni te kurtki szyją na laski które mają 180cm wzrostu? Wrr. Lipa. I jeszcze buty zimowe, też nieporozumienie, ktoś kto je projektował chyba nie chodził po mrozie trzy godziny w takich cienkich podeszwach. Eh, chyba znowu przyjdzie mi całą zimę w emu biegać.
Za to na lumpach kupiłam dla młodego fajny kombinezon z metką jeszcze. Fajny oliwkowy kolor za 12zł. Takie zakupy to lubię:D

Dobra Mały chyba na dobre zasnął więc idziemy się położyć :D
Do zobaczenia na dziennej zmianie:)

reklama
Do góry