reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2014

Limonka myślę, że wizyta u lekarza to dobry pomysł skoro juz dwa tygodnie katar się ciągnie. U nas tydzień ale zaczyna dziewczynka kasłać, więc w poniedziałek do lekarza pójdziemy. Inhalacje to chyba najlepiej soli fizjologicznej.

Tusia ja się cieszę ze moje dziecko jeszcze q gondoli A) się mieści i B) nie marudzi za bardzo.

Oglądamy ze starym Millenium cz. 1. Super. dobranoc

reklama
heej!
dziewczyny jaka polska nazwa tego serialu good wife?
ja tez serialowa jestem; nawet bardziej niz filmowa ;-) uwielbialm greys anatomy - no po prostu uwielbiam :-)

graza strasznie ci wspolczuje z tymi piersiami, tyle juz czasu a laktacja ci sie nie unormowala jeszcze... eh...

katka co.do.wagi to ja tez lekko jeszcze z 10 powinnam zrzucic, nawet staram sie cwiczyc chociaz 3xtyg ale co z tego jak ze slodyczy mi ciezko zrezygnowac :-(
ja tez mam kota - ale ona zupelnie olewa Oliwke - jakos sie jeszcze nie zaprzyjaznili.
Kasia mi tez sie zdaje ze to od sliny ale zupelnie sie nie znam na AZS. Olwia zaczela teraz ssac swoja dolna warge i az czekam az jej sie cos pojawi.

lilla taka okazja, tylko 99€a ty nie wzielas?! :-D hahaha
mezu dopiero pierwszy raz sam wyszedl?! jak on sie tyle uchowal,co? :-)

my z butelki korzystamy rzadko, ale myje normalnie i przelewam wrzatkiem.
s.michalina gratuluje!
dziewczyny, ostatnio chyba czytalam o niekorzystnosci leku nasivin wlasnie - slyszalyscie o tym?

zdrowia dla chorowitkow!

haust dziekuje!!!

Padam na twarz. Cały dzień na nogach, zamieszanie, sprzatnie , gotowanie. Niby codzienność ale jakaś wyjątkowo męcząca.
Mam zawroty głowy i jakoś słabo myślę:no:
Moje dziecko spało dziś 2 h w 2 turach w południe:wściekła/y: Od 14 do 20 nic
Taki zmęczony był,że zasnąć nie mógł a największy problem to smoczek. Jak mieć go w buzi i w ręce jednocześnie?
I tu zmęczona matka po dłuższej chwili błysnęła intelektem i dała dziecku 2 smoczki. Po 2 sekundach dziecko śpi
:cool:

Tylko dlaczego dziś myślenie sprawia mi taki ból?;-)

Tusia, Ty chyba jesteś córką mojej mamy. Też zawsze dla wojska gotuje.

Kasiuchna Good wife to Żona idealna. Greys Anatomy to też moj ulubiony serial. Nawet imię mojej córeczki stamtąd zgapiłam (ZOLA).
Mężu zazwyczaj pracuje 6dni w tygodniu i wraca o 18. Zanim wezmie prysznic i zje obiad to już 20 i młodą spać kładziemy. W niedziele razem wychodzilismy na spacer. Rodzinnie z psami. Teraz z racji tego że chora jestem to jego wysłałam.

Mika czy naszym malutkom można szczoteczka czyscic jamy (ustne)? taką co na zdjęciu.

W boksie moim było duzo. Dwa pampersy, maly sudokrem, pięć podpasek, dwie kaszki ryżowe, jabłuszko z bananem i książeczka.

Załączniki

• 1417291465196.jpg
    1417291465196.jpg
    27,5 KB · Wyświetleń: 40
  • 1417291528044.jpg
    1417291528044.jpg
    34,1 KB · Wyświetleń: 37
Katka kolczyki to jeden wieczór. Zależy od wzoru. Nie jest to ciężkie. Znów zależy od wzoru ;)

Makota ja bym w wiatr przy temp -8 nie wychodziła.
No i fajnie że wyszłas! Częściej tak rób :)

Limonka zdrówka dla Julci. Może kasłać od kataru. Oklepuj plecki.

Kasiuchna ja też chirurgów lubię ;)

Mika jutro będzie lepiej. Chyba nastąpi zmiana pogody. Od dwóch dni mnie głowa ćmi.

Lilla wiedziałam że imię mi znane! Od razu mówiłam że z chirurgów haha ;)

Lilla - wlasnie zawsze sie zastanawialam czy Twoja Zola to po ichniejszej zapozyczona! tez mi sie bardzo podoba.
moj maz od lipca w sumie zaraz po urodzinach Liwii zaczal nowa prace i wreszcie ma weekendy wolne bo wczesniej przez pare ladnych lat mial.kazda sobote pracujaca wiec czasem wyganiam go na spacer a sama mam czas dla siebie - czyli na sprzatanie mieszkania ;-)

Limonko - w ulotce napisali z Nasivinu, że max. 5 albo 6 dni używać a ja to w sumie podawałam bez konsultacji z lek. Więc trochę ze strachu podawałam tylko na noc przez tydzień, a katar w sumie później jeszcze trwał ale nie męczący już, spać mogła. Nie inhalowałam. Nie stawiałam garnka z wodą. Po psiknięciu do noska reakcja nie była od razu, czasem dopiero po pół godzinie przestawała katarzyć.

Kasiuchna - a co słyszałaś? Bo ja go podawałam jak widać...

Mika - może @ się zbliża i stąd ten brak koncentracji?

Tusiaczku - a powiedz mi, jak masz spacerówkę to jest profilowana jakoś specjalnie?
Ja pooglądałam jak to wygląda ale na razie gondola rulezz, A tak na przyszłość to mało przyjazna wydaje mi się nasza spacerówka :confused2:

Mika - może @ się zbliża i rozkojarzona jesteś. ;-) u mnie burza hormonów była przed, co ja się napłakałam bez sensu i zastanawiałam się czemu a później nagle bach i już wiadomo czemu. Ale jest potężna różnica przed porodem @ a teraz. Nie boli ale leci...

noooo Greys anatomy rewelka! A Kiedyś oglądałam namiętnie ER - ech nawet w Carterze zakochana byłam przez kilka sezonów :-D

Lilla u mnie też dzisiaj męski kierowca wózka :-p przynajmniej nie zmarzłam, było -2 brrrrr a i muszę tą muffkę kupić, bo ręce mi okropnie marzną (podobno wino pomaga no ale KP...).

Makota - nooo chłopaki dali radę :tak:

Jakoś się udało z tym egzaminem - teraz zaczną się schody bo i tematy trudniejsze. Ja nie ściągam :laugh2: ostatni raz ściągałam na gramatyce starocerkiewnosłowiańskiej trzy lata temu, miałam jedną tabelkę odmian wklejoną w zegarek :sorry: a tak to zawsze się bałam ściągać. Ale pozwalam sobie na koniec na sprawdzenie "kątem oka" niektórych odpowiedzi :rofl2:

kasiuchna - no to ładny mi czas dla siebie :laugh2:

Ja pierdyle... -5 na dworzu :o jak tak dalej pojdzie, cala zime przesiedze w domu... Ubiore Dasia w kombinezon i otworze balkon... Co my zrobimy bez spaceru? :((

Jak przeczytalam o sciaganiu mialam na mysli sciaganie mleka :o zle ze mna...

Ja mam mufke, ale jest niewygodna :/ musze sie chyba przyzwyczaic...

reklama
Lilla, ta szczoteczka może być do pierwszych ząbków. Ale nie wiem czy wygodne jest czyszczenie 1 sztuki szczotką. Ja poczekałabym do 3-4 siekaczy.

Ja wychodzę do -7. Dalej już nie, bo nie dam rady.
Dziś na mróz wysłałam męża :-p
A dla siebie szukam mufki do wózka.

Pisałyśmy ostatnio jak ubieramy dzieci na spacer. U mnie najciekawsze jak ja się ubieram.
Przy -2 i lekkim wietrze miałam legginsy, jeansy, 2 pary skarpet, bluzke z długim, cienki polar , sweter z golfem, gruba czapka, zimowa kurtka, kozaki, kubek termiczny z gorącą herbatą no i rękawiczki. Muszę dopracować tylko dłonie i stopy. Reszta przez 1,5 h dała radę:tak:

Ktoś pytał o zmiany na buzi dziecka od ślinienia. Mój ciagle cały mokry, smaruje śliną po policzkach i też ma takie zmiany. Troszkę podleczę i za chwilę wraca.

Ostatnia edycja:
Do góry