reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2014

Dziś W miał na sobie body długi rękaw, śpiochy bawełniane, a na to kombinezon (cienki), kocyk i przykrywka od gondoli. Na szyi chustka, na głowie czapka welurowa.

reklama
Dobry wieczór :-)

Mój dziś przy 0 miał body bez rękawów, bluzeczkę, cienki sweterek , rajstopki, kombinezon nadal jesienny, cienki kocyk i osłonka. No i czapka. Sporo warstw ale cienkie, było w sam raz. Szkoda tylko ,że kombinezon za krótki się robi.
Kurtka 3-6 zrobiła się za mała zanim założył:wściekła/y:

Staram się spacerować 2 h, wcześniej jak ciepło było 3. Mały chętnie spałby dłużej na dworze, ale ja po 2h wymiękam:no: Co to będzie jak mrozy przyjdą?

Ciągle mi zimno, ale to pewnie przez przeziębienie lekkie i wstawanie w nocy na karmienie i chorego starszaka. Średnio co 1,5 h wychodzi.

Hej.
U mnie kuracji ciąg dalszy tzn herbata z cytryną + miód i stwierdzam, że g*wno to daje :wściekła/y:. jak jutro nie zauważę poprawy to będę skazana na jakieś specyfiki wrrrrr. A pytania typu: "gdzie Ty się tak mogłaś zarazić?!" doprowadzają mnie do szału. No gdzie? Nigdzie?! Przecież lezę cały dzień, nie mam dzieci od 2 miesięcy na zmianę chorych, nikt dookoła nie kaszle i nie smarka, w przedszkolu wszyscy okazami zdrowia są, a poza tym mamy środek lata! Toż to niemożliwe żebym się mogła gdzieś zarazić!

Z bardziej pozytywnych stron mego życia codziennego - Bobas zaczął się dzisiaj przewracać z pleców na brzuch! A skubany robi to w taki sposób, że w życiu bym na to nie wpadła! Przewraca się na bok, potem kombinuje żeby się czegoś chwycić i ciagnie za to tak długo aż fik-myk i na brzuchu. A jak już nie może niczego do ciągniecia dorwać to zwija się w taka kulkę, na boczek i potem szybki wyprost całego ciała i taaaadaaam!!!! Jak On to robi to nie mam pojęcia, grunt że efektywnie i ma z tego ubaw.

Spacery....hmmmm... wstyd się przyznac ale ostatni raz byłam w poniedziałek. Po pierwsze przeziębienie, po drugie brak czasu, po trzecie leń. No cóż nasze spacery ograniczają się do przejścia z domu do auta i z auta do przedszkola....Wstyd....ide sobie wymyślić karę..... :sorry:

Znowu pogorszenie wieczorne. Trochę siedziałam i się uczyłam języka, potem Młoda zaczęła płakać to odessalam nosa i ululalam na rękach. Cudowne uczucie jak dziecko usypia ci w ramionach. Czuje się bezpiecznie na tyle żeby odplynac do krainy Morfeusza.
Ja sobie film jakiś włączę i do niej dołączę.

Dzisiaj na spacerze: body z długim, bluzeczka, rajstopki i cienkie spodnie. Pajacyk pluszowy z kapturem - piesek i kocyk.

Dobranoc

Chlopcy spia a ja jak zwykle jak moge to bezsennosc....

Elifit cieszylam sie ze maly pije chetnie wode i dupa popil 3 dni po 50 ml a teraz lyk i pluje albo wymiotuje. Dobtej pory nie dawalam nic bo mi ta pediatra nagadala ze nie musze nawet na mm bo sa podobne do mleka matki ale wolalabym zeby chociaz troszke pil a ten nie chce. Jutro zapytam w aptece o herbatke bo po koperku gazy go mecza.....
Ile pija wasze dzieci mamusie karmiace mm?i co pija?

Kornela podaje tylko wodę,ale tylko troszkę pije.

Makota Hania pije hippa

Sokoja jaka karę sobie Wymyśliłas? ;)

Tusiaczku krokiety pyszne,mniam:)

Na spacerek Zakładam Hani kombinezon jesienny + czapka+ małą apaszke pod szyję.przykrywamy kocyki.pod kombinezon ma to co nosi w domu (najczęściej body z krótkim rękawem bluzeczka geterki i skarpety.)

Padam na twarz,cały wieczór garderobę do porządku doprowadzalam, odciski od żelazka będę miała, he he.nie wyrabiam juz z tymi ciuchami :-B

Dobranoc :)

Ja tak szybko dzisiaj. Kompletny brak czasu.
Lilla, kornela sokoja (przepraszam jesli kogos pominelam) zdrowia:) dużo zdrowia.
Michalina cóż za pomysły :)
Kornela moja pije jedna herbatke 100 ml a potem wodę.
Na spacer zakladam body krotki rękaw koszulka spodenki i polarowy kombinezon na to kocyk. Jak ma cieplejsze spodnie to polarowa bluza. Ale u nas cieplej niż w pl.

Więcej nie pamiętam na szybko czytałam. Jutro postaram się na dłużej zawitac. Spokojnej nocy :)

hej, pol nocy do tej pory spędziłam z młodą na rękach bo spać nie może przez ten katar. Chodziłam w kółko i nawet spałam na siedząco, żeby tylko jej dobrze było :)
Potem jakoś ułożyłam ja w łóżeczku, że dopiero teraz się obudziła. Karmię i dalej w kimę.

Ostatnia edycja:
Me again. Moj katar coraz gorzej. Młoda też nie najlepiej furczy, ale je ładnie, nie wypuszcza cycka co znaczy ze może przez nos oddychać. Obudziłam się, a ona bez kocyka, na plecach i w poprzek łóżka leżała. Nie wiem już jak ją do snu ubierać, żeby się nie rozkopala.

Jak nocka u was?

reklama
Dzień dobry:)

Kornela Szymek wypija około 6 porcji mm po 150-180ml. Do tego wodę w nieograniczonych ilościach. Moje dziecko lubi wodę, więc nie widzę powodu dawać nic innego.
Do tego próbujemy wprowadzić jeden posiłek stały.

Lilla u nas nocka standard czyli pobudka około północy około czwartej i o 7.20 obudziła nas kupa.
Młodzież przebrana, wypielęgnowana bawi się na macie a mnie się oczy kleją. Czekam aż książę zgłosi chęć zjedzenia śniadania, zjemy i może się uda jeszcze przespać.

Katko gdzie Ty się podziewasz?

Miłego dnia dziewczyny:D

Do góry