reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2014

Masakra te problemy cycowe dziewczyby,ale zycze wytrwalisci.
Mnie rozklada,bola miesnie,katar. Oby maly nie zlapal ode mnie po tym szczepieniu. No i wczoraj jednak odreagowal chyba szczepienie bo zawszebspi od 22 a wczoraj marudzil do 1 w nocy. Dzisiaj szaleje wiec w porzadku. Zaczerwienilo mu sie tylko na jednej raczce. Czym smarujecie? Mi poradzily polozne alracetem.
Ze spacerami u nas do dupy wychodziny 3,4 razy w tygodniu ale to dlatego ze maly spi na pietrze w wozku i zevy wyjsc na spacer to musze po schodach tachac ten wozek,potem szoroeac kola i spowrotem na gore a caly dzien jestem sama w domu a dzisiaj czuje sue do dupy wiec siedze pod kocem jak tylko maly pozwala.
Dzuewczyny jak czesto zmieniacie pampersy? Przy kazdej zmianie pieluszki przecieracie maluszki chustkami nawilzanymi?
Ide smarkac,pa

reklama
Ja zmieniam w dzień co ok 2h i zawsze myje wacikami i wodą.

My spacerujemy codziennie, chyba że pada. Ok 1,5h a jeśli nadal spi to dłużej. On jest zawsze bardzo ciepły, więc zakladam mu tylko bluzkę na body i biore dwa kocyki.

Hej, czy są tu maminki, które karmią mieszanie, tj. mm i kp? jak to wygląda i czy nie ma po tym jakichś problemów brzuszkowych? mój mały mało przybiera od miesiąca na wadze i zastanawiamy się nad przejściem chociaż częściowym na mm, bo chyba z moim mlekiem jest cos nie tak:( mały się nie najada, chociaż je co 2-3 godziny, teraz nawet zaczął wybudzać się w nocy, gdzie wcześniej spał od 21 do 5-6 rano....poradźcie coś....

Witam. Zdrowka zycze. My w sobote z dziecmi do lekarza. Starszy pokasluje odrywajaco, drugi jak zakaszke to az strach. Szczescie, ze temperatury brak. Gile sie robia biale, dziec spiacy i marudny.
Milego dnia. Lecimy po starszaka.

Anulka my teraz juz na mm ale na poczatku tez dokarmial raz dziennie bo wieczorem sie nie najadal,potem byly 2 butelki i calkiem przeslismy na mm bo maly na widok cyca mial histerie i odruch wymiotny. I fakt,ze na piersi slabo przybieral a na mm odrazu wyskoczyl w gore chocuaz i tak jest drobny bo wazy 6300.

dzięki dziewczyny za odpowiedzi
do południa karmiłam chyba milion razy, teraz po spacerze czas na karmienie.

undomiel - jesteśmy poniżej 20centyla. cały czas spada.. zaczynaliśmy dosyć wysoko. u u nas dokładnie do samo. od około miesiąca budzi się co 3godziny, wcześniej było o wiele lepiej. ja to trochę koreluje z zatrzymaniem wagi.

dzięki dziewczyny za odpowiedz z bąkami - wiem że normalne.

swojego mleka nie dawałam mu z butli bo samam nie umiem ściągnąć. mój laktator nie działa - pożyczony.

na ciemieniuchę lekarz nic nie dał. uważa że to problem wewnętrzny, więc smarowanie nic nie da.

anuulka pisałam własnie dziś rano, że moj mały w ogóle nie przybiera. cała opowieść jest stronę wcześniej.

Kornela no u mnie dokładnie też są sceny wieczorne, łapie za pierś i za chwilę puszcza, jakby mu za mało leciało...i od dwóch dni zaczęliśmy podawać mm, wypija 160ml i jest szczęśliwy i śpi do 4 rano...tylko wprowadziliśmy to właśnie bez konsultacji z pediatrą, ona zaleciła nam zagęszczanie mleka nutritionem, żeby mały tyle nie ulewał i wprowadzić kleik ryżowy. tak też robimy, ale pojawiły się od kilku dni takie wieczorne wybryki i budzenie w nocy - stwierdziłam że on chyba nienajedzony jest...
Kum mój się chyba nie najadał się, bo przez ostatni miesiąc przybrał tylko 250 g i podobnie zaczął sie wybudzać w nocy, od dwóch dni jak podam mu butlę z mm to śpi 7h ciągiem, więc to chyba jest przyczyna. Wizytę mamy za tydzień na ważenie, zobaczymy jak przybrał. Nie mieliśmy zalecenia wprowadzania mm, ale nie będę czekać, jak widzę, że dziecko głodne. i dajemy kleik. może też tak spróbuj i zobaczysz efekt.... jestem ciekawa, czy u Ciebie też zadziała i strasznie chciałabym już zważyć mojego, żeby zobaczyć, czy przybiera

reklama
Michalina dzięki za odpowiedź u nas to faktycznie szybko. Dzisiaj decyzja a pieniądze najdalej w poniedziałek:eek: a ja liczyłam na dodatkowe pieniądze na święta, a tu do świąt już pewnie nie będzie:rolleyes:

Makota ja dałam wczoraj mm z kleikiem na noc, Szymek obudził się na jedzenie o tej samej godzinie co zwykle jak w zegarku:confused:
Mojemu dziecku zdarzało się przesypiać całe noce kiedy... był wyłącznie na piersi. Odkąd jest butelkowy to max pięć godzin w nocy i pobudka.
Mam nadzieje, że u Was to się nie sprawdzi.

Kornela Pampersa zmieniam wg potrzeby, tzn zazwyczaj czuję przez ubranko że jest pełny, czasem co dwie godziny, czasem co trzy a czasem co godzinę. W nocy nie zmieniam, bo Maluch je na śpiocha, więc zmiana dopiero rano. Za każdym razem przebieram chusteczką.

Do góry