reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2014

reklama
Dzień dobry :) u nas pobudka standardowo o 5 rano :tak: (poszła spać o 21) Mamo_B - jak widzisz mamy całkiem zbliżone godziny spania :sorry2: a teraz znowu drzemka ale jestem w szoku bo już ponad 1h! Boję się do niej zajrzeć że się obudzi :cool2: zaglądałam 15minut temu i spała smacznie.

Michalina gdzie ten Bregović?

Dom Muzyki i Tańca w Zabrzu. Goran Bregović Wedding & Funeral Orchestra oraz zespół Enej | Dom Muzyki i Tańca w Zabrzu :biggrin2:

I opuszczanie maty też jest hitem, głównie podczas pełzania do tył. A teraz wykminiło moje dziecko, że jak "uklękie" przy mamy kolanach i oprze się na jej udach rączkami to widzi jeszcze więcej. Od kilku dni młoda wije się jak wąż i robi wszystko, żeby usiąść :confused:

Kornela - ja codziennie chodzę na spacer za wyjątkiem dni kiedy miałam szczyt choroby. Wtedy tylko przed dom na 10 minut wychodziłyśmy na rękach.

Lilla - uwielbiam twoją wiarę w Zolę :-D uwielbiam jak piszesz "zaraz zaśnie" ja nigdy nie mam takiej wiary, choć faktycznie Mel zawsze "w końcu zasypia" :tak: I kopnij swojego chłopa za wkrętarkę. Ja mojego wczoraj kopnęłam w podobnych okolicznościach - wkrętarkę zastąpiła wiertarka. Ja sobie spokojnie karmię w lekkim półmroku, było jakoś ok. 18 a ten nagle zaczął wiercić. Melka się szarpnęła i wrzask ale taki wrzask jakiego jeszcze nie słyszałam! Ja się przestraszyłam a ten ciołek wierci i wierci. Nie mogłam się do niego dokrzyczeć i schować się nie było gdzie. Musiałam dziecku uszy zasłonić i podejść do niego żeby kopnąć. :baffled: Biedne dziecko w spazmach się męczyło jeszcze długo i przy karmieniu niespokojna była. Nie dziwię się jej :dry:

haust - współczuję, zdrówka!

Bellina - przesyłam całuski dla Lili, oby choroba was nie odwiedziła!

Na dzisiaj nie mam nic zaplanowane. Zabawy dla Mel jakieś mam wymyślone ale dla siebie? Heh chyba przyjdzie mi zmarnować czas na necie w poszukiwaniu prezentów ;-)

Napisalam wczoraj,ze Bartek taki grzeczny a wieczorem myslalam ze oszaleje. Od 21 do polnocy piszczal i to tak przerazliwie ze sie wystraszylam potem chykal przez godzine bo nie mogl sue uspokoic. Kurcze zawsze wieczorem ciezko usypial i placz ale max 5 minut takiego ostrego lamentu a wcziraj 3 godziny.
Dzisiaj odrazu dalam mu to witamine jak tylko wstal,zrobilam mleko,zjadl i ulal. Zawsze po podaniu wutaminy ulewa.
Zreszta zawiesilam na drzwiach kartke i odhaczam podanie kazdego dnia.
Dzisiaj 3 razy zlapal mnie czestoskurcz serca. Mialam po poridzie zglosic sie do kardioliga poroznawiac o tym zabiegu -ablacji i olalam a jrst ciraz girzej. Boje sie tego zabiegu i juz nie wiem ci robic

Kornela, to Ty nie wiesz o klatwie forumowej??:D ja bym tak publicznie nie mowila ze Bartek taki grzeczny jest:D a z sercem nie ma zartow! Idz jak najszybciej do kardiologa!

Agulam, wiem wiem. Nie oczekuje cudow, juz pisalam wczesniej, ze troche minie zanim powrocimy do "normalnosci". I tak jestem zadowolona z tego co jest:) a zyrafe tutaj kupilam, oczywiscie tu jest troche drozsza, w sumie na polskie wynioslo mnie 90zl, a w Pl kosztuje 60zl.

Michalina, Mel i Laura to jak blizniaczki, we wszystkim podobne:)

Milego dnia!

Jak mnie wkurza to wymyslanie codziennie co na obiad:/// dziewczyny, ze tak spytam z ciekawosci, co macie dzis na obiad? :D

Ostatnia edycja:
Dzień dobry :)

Dziękuję dziewczyny :* Chyba łapię doła, bo zaczynam się bać, że pojawią się i u Mateusza, i u Natalii jakieś powikłania :( Nie mam pewności czy są dobrze leczeni, tzn. już wiem, że Mati nie był :(

Kurde nie ma to jak zaufanie do lekarza :(

Idę stąd, bo tylko smęcić będę :/

Będę podczytywać, paaaaaaaaa :)

Dzien dobry!

Kusicie ta zyrafa...

Chcialam wczoraj kupic skarpete mikolajkowa dla Dasia, ale juz nie bylo :( pewnie na jaRmarku beda...

Mamo bobasa - ciesze sie, ze jest postep :)
Kornela - idzze do tego kardiologa... To jedna wizyta. Jakos sie zorganizujesz

Michalina - co kupujesz?

Malgorzata - Zuzia i Ola to normalne imiona, wiec pol biedy. Tragedia zaczyna sie przy tych wymyslnych :p

Haust - zdrowka dla mlodziezy!

Dasia mecza piardy i gluty. Jak dojda zeby bedzie impreza...

Pomimo tego, ze Das daje popalic i wasze starszaki wiecznie chore, ja chcialabym kolejne dziecko... ;) taka dygresja, po przeczytaniu o naklejce na auto z dziewczynkami

Ostatnia edycja:
Makota mi też już przeszedł bunt przeciw poszerzaniu rodziny :)
Szukam zabawnej książki dla młodego taty, czapkę polarową z daszkiem, skórzane rekawiczki, dres, to z rodzinnej listy prezentów.

Kornela zaraz tu będziesz miała najazd wszystkich dziewczyn z remprymendą i to słuszną że do lekarza nnie idziesz. Lepiej zaraz tam zadzwoń i umów wizytę ! ;)

Mamo fakt sporo podobieństw między naszymi dziołszkami. :)

Haust głowa do góry!

Obiad: baklazan nadziewany ryżem. :) pierwszy raz w życiu będę robić ale wygląda na banał, danie piekarnikowe.

Dzień dobry:)

U nas piątek to rybka, a że mnie coś żołądek boli to pieczona i z ryżem.

Idę dziś do rodzinnego z tymi cyckami, może mnie wyśle na jakieś badania, albo da inny antybiotyk i coś do smarowania paszczy malego. Wg laktatorki to może być jakaś infekcja bakteryjna lub grzybicza.

Ja wiem czy ta zyrafa rzeczywiscie taka fajna. My bylismy wczoraj w tk max i mają tam teraz lamaze za 39 zl, więc nabylismy zyrafe ichnią. Właśnie się pierze. Co za szczęście mieć znów wodę;)

Mamo b, cieszę się, że pomysł zaczyna się sprawdzać:)

reklama
Do góry