reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2014

reklama
Lilla, ale nie napisałam, że masz przykryć kożuchem, jedynie sprawdzić jaki ma karczek i wtedy ewentualnie przykryć. Rączki mogą być chłodne.

Sokoja wiem że tak nie napisałaś. To była moja taka uwaga w tłum, że wszędzie pisza o temp 19C w sypialni, a moje dziecko marznie przy 23C.

Karku nie sprawdzałam, ale zazwyczaj ona przesypia noc ładnie, a ostatnio chyba z tego zimna się budzi.

Każde dziecko jest inne. Więc Zolka może marznie, a inne dziecko będzie się tak przykryte pociło. Mój tez się obudził wtedy, bo było Mu zimno. Ja też zmarzluch jestem i śpię dodatkowo pod kocem, a mój odkrywa nogi, bo Mu gorąco. Także nie ma reguły.

Lilla Sokoi chodziło o to, że Zola niekoniecznie marznie. Rączki są niemiarodajne i mogą być zimne, nawet jeśli dziecku jest ciepło.
Jeśli chcesz sprawdzić sprawdzasz na karku.

hej :)

Małgorzatka dzięki za linka :* Będę tworzyć kiecki, oj będę :D

Lilla u nas w sypialni jest to zalecane 19 stopni - Natalia śpi w pajacu i śpiworku. No ale ją to jeszcze tłuszczyk grzeje ;P Może Zola faktycznie przez zimno jest wybudzana - sprawdź, jak pisze Sokoja, kark.

Kurde Mati znowu nie słyszy przez przeziębienie - mąż wróci z pracy i do lekarza :/

reklama
A moja dla odmiany budzi sie ciagle mokra:/ nie mam cieplo w sypialni, okrywam ja juz lekkim kocykiem.. A i tak ma mokry kark, wlosy:/
Wychodzi na to, ze tez ja tluszczyk grzeje:D

Do góry